Ισόπαλο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον Αρη, όμως τελικά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε ισόπαλο με 0-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον Αρη, είχε δύο δοκάρια ένα με τον Γεωργιάδη και ένα με τον Αθανασιάδη, όμως τελικά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε ισόπαλο με 0-0.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο δικέφαλος, ενώ ο Αρης είναι στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σνάουτσνερ, αριστερά ο Λίνο και στο κέντρο της άμυνας τους Μαλεζά και Τσιρίλο. Στα χαφ οι Γκαρσία και Λάζαρ, αριστερά ο Γεωργιάδης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη ο Γιάννου.

Από την άλλη πλευρά ο Μανουέλ Μασάδο παρέταξε τον Άρη με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Καζναφέρη, αριστερά τον Μίσελ και στον κέντρο της άμυνας τους Σανκαρέ και Λαζαρίδη. Στα χαφ οι Παπαζαχαρίας και Φατί, δεξιά ο Νέτο, αριστερά ο Ακόστα και πίσω από τον προωθημένο Καστίγιο ο Ουμπίντες.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με τον αέρα του γηπεδούχου να πάρει και τα ηνία του ντέρμπι. Οι παίκτες του Μπόλονι πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Βελίδη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν και κάποιες φάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει και το θετικό αποτέλεσμα γι αυτούς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε κυρίως από αριστερά να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αρη, την στιγμή που η ομάδα του Μασάδο δεν έδειχνε ικανή να ανταπεξέλθει στην πίεση που δεχόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Αρης είχε να αντιπαρατάξει μόλις μία, ένα σουτ του Καστίγιο που εξουδετέρωσε ο Κρέσιτς.

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ανάλογα επιθετικός και μάλιστα έφτασε στην πιο μεγάλη του ευκαιρία στον αγώνα, στο 50′ όταν το σουτ του Γεωργιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής, σταμάτησε στο δοκάρι του Βελίδη και απομακρύνθηκε.

Ο Αρης έχασε αρκετή από την επιθετικότητά του όταν χρειάστηκε να γίνει αλλαγή ο τραυματίας Καστίγιο και είναι χαρακτηριστικό πως στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, η κατοχή της μπάλας είχε φτάσει να είναι 65% για τον ΠΑΟΚ και 35% για τον Αρη. Ομως και πάλι η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να παραμένει κυρίαρχος της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος όμως ήταν και άτυχος, καθώς έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αθανασιάδη. Ο νεαρός βρέθηκε μόνος προ του Βελίδη, πλάσαρε σωστά, όμως και πάλι ο Αρης σώθηκε από το δοκάρι του. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Μπόλονι αποφάσισε να παίξει με δύο επιθετικού και πέρασε στον αγώνα δίπλα στον Αθανασιάδη και τον Παπάζογλου.

Τελικά όμως και παρά τις κινήσεις των δύο τεχνικών στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όπου ανακάτεψαν αρκετές φορές την τράπουλα, ο καθένας για λογαριασμό του, το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε, η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και οι δύο ομάδες με αυτή την ισοπαλία, πήραν από έναν βαθμό.

Αυτή ήταν η 14η ισοπαλία των δύο ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια στην Τούμπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook