Σε…ρυθμούς Εθνικής η Κρήτη!

Με… φόντο τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης 29 Φεβρουαρίου με αντίπαλο το Βέλγιο στο Παγκρήτιο στάδιο (9.30 μμ)

Σε ρυθμούς Εθνικής ομάδας «χορεύει» η Κρήτη με… φόντο τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης 29 Φεβρουαρίου με αντίπαλο το Βέλγιο στο Παγκρήτιο στάδιο (9.30 μμ). Ένα παιχνίδι που θα είναι το τελευταίο στην Ελλάδα πριν την τελική φάση του EURO 2012 και το οποίο ξυπνά ευχάριστες μνήμες καθώς και το 2004, πριν η Εθνική κατακτήσει τον ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, είχε δώσει το τελευταίο της φιλικό εν Ελλάδι στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τότε την Ελβετία.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου που έχει αναλάβει και την διοργάνωση του ματς με καθημερινές συσκέψεις και ατελείωτη δουλειά προσπαθεί έτσι ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και τον αγώνα να παρακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι φίλαθλοι. Άλλωστε η Κρήτη έχει αποδείξει ότι λατρεύει την Εθνική και για το λόγο αυτό οι Έλληνες διεθνείς έχουν ζητήσει πολλές φορές να αγωνίζονται στο Ηράκλειο. Οι προσπάθειες της ΕΠΣΗ επικεντρώνονται στο να αποκτήσει το ματς χρώμα Κρήτης και όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Οι κυριότερες ενέργειες της ΕΠΣΗ αναφορικά με την διοργάνωση του φιλικού είναι οι εξής:

ü  Το τελετουργικό πριν από την σέντρα θα είναι «επενδυμένο» με καθαρά κρητικό χρώμα και μάλιστα στο φιλικό ματς θα «πρωταγωνιστήσει» η ασκομαντούρα, ένα παλιό κρητικό όργανο που έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια.

ü  Πριν την έναρξη του φιλικού θα γίνουν οι απονομές του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ με την παρουσία περίπου 3000 παιδιών που στην συνέχεια θα πάρουν την θέση τους στις θύρες 6-9. Στις συγκεκριμένες θύρες η ΕΠΣΗ ετοιμάζει διάφορους σχηματισμούς με ειδικά πλακάτ και μπαλόνια, που στο τέλος θα σχηματίζουν ένα τεράστιο κορέο που θα έχει… χρώμα Ελληνικό.

ü  Το πρωί της ημέρας του αγώνα οι διεθνείς μας θα επισπευτούν αρκετά σχολεία του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθούν δίπλα στην μαθητιούσα νεολαία.

ü  Στις εξέδρες θα υπάρχουν δύο τεράστιες σημαίες των δύο χωρών και μετά το ματς η Βέλγικη σημαία θα δοθεί στην αποστολή της ομάδας τους ως ένα μικρό δώρο για την συμμετοχή της στο φιλικό.

ü  Πριν από την έναρξη του ματς οι Έλληνες διεθνείς θα πετάξουν στις εξέδρες αρκετά δώρα (φανέλες, μπάλες κ.α.) προσφορά των χορηγών της Εθνικής.

ü  Η ΕΠΟ σκοπεύει στο παιχνίδι να τιμήσει την μνήμη του Πέτρου Βουζουνεράκη που ήταν ο πρώτος παίκτης από την περιφέρεια (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης) που είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα το 1970. Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία είναι σε συνεχείς συζητήσεις με την οικογένεια του.

 

Η ΝΕΑ ΦΑΝΕΛΑ

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει πιο ιδιαίτερο τον αγώνα της Εθνικής στο Παγκρήτιο με το Βέλγιο είναι ότι οι Έλληνες διεθνείς θα αγωνιστούν για πρώτη φορά με την καινούργια φανέλα που ετοίμασε η adidas αποκλειστικά για τα παιχνίδια της τελικής φάσης του EURO. Μάλιστα την Τετάρτη 22/2 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας εμφάνισης της Εθνικής Ομάδας για την τελική φάση του EURO 2012.

(Δείτε το video που ετοίμασε η adidas: http://bit.ly/yr1jg7)

 

ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

 

Να σημειωθεί τέλος ότι η ΕΠΟ αφού αφουγκράστηκε τις δυσκολίες των ημερών πήρε την απόφαση να βάλει την κατώτατη τιμή που θα μπορούσε στα εισιτήρια. Έτσι το 80% των εισιτηρίων που θα κυκλοφορήσουν θα κοστίζουν μόλις 10 ευρώ, ενώ η τιμή στο υπόλοιπο 20 % των εισιτηρίων θα είναι 15 ευρώ.

 

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΙΛΙΚΑ

 

Εκτός από το ματς με το Βέλγιο που είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς, η Εθνική θα δώσει ακόμα τρείς φιλικούς αγώνες έως τον προσεχή Αύγουστο. Πρόκειται για τα ματς με αντιπάλους τη Σλοβενία (26/5) και την Αρμενία (31/5) στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του EURO 2012 και για τον αγώνα με τη Νορβηγία στις 15/8, ο οποίος θα αποτελέσει το τελευταίο τεστ ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Αναλυτικά:

26/5/2012 Ελλάδα-Σλοβενία (FC Kufstein Stadion, Αυστρία)

31/5/2012 Ελλάδα-Αρμενία (FC Kufstein Stadion, Αυστρία)

15/8/2012 Νορβηγία-Ελλάδα (Όσλο)

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook