O Mήτρογλου “σκότωσε” τον Πανιώνιο (1-2)

Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο στη Νέα Σμύρνη

Με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου ο Ατρόμητος νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1 μέσα στη Νέα Σμύρνη για την 23η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερος στο ματς ο Πανιώνιος για τον οποίο μείωσε ο Ντιμπαλά, όμως η ομάδα του Περιστερίου χωρίς να πιάσει καλή απόδοσή, πήρε τη νίκη και βλέπει πλέον την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Κούτσι επιχείρησε σουτ, αλλά ο Ράντμαν ήταν στη σωστή θέση και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Η δεύτερη ήρθε στο 26′, όταν μετά από κόρνερ του Σάμαρη, ο Ράντμαν έκανε πολύ άσχημη έξοδο αλλά ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους την κεφαλιά του Σιόβα, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπρίτο.

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 29′ ο παλιός γνώριμος του Πανιωνίου, Κώστας Μήτρογλου, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου. Ο νεαρός φορ σούταρε από την γωνία της περιοχής και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, το οποίο δεν πανηγύρισε, προφανώς σεβόμενος το χρόνο που πέρασε πέρυσι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, κίνηση που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Πανιωνίου. Στο 40΄ ο Μήτρογλου έχασε άλλη μία καλή ευαιρία, όταν το δυνατό σουτ του έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή, και τον Ατρόμητο να φαίνεται αγνώριστος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η είσοδος του Μενδρινού, που έφερε καλύτερη ανάπτυξη από πλευράς Πανιωνίου, ο οποίος πίεζε. Στο 60΄ μετά από σέντρα του Ρόκα και κεφαλιά του Όμο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ράντμαν. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ισοφαρίσει ήρθε και δεύτερο τέρμα, και πάλι από τον Μήτρογλου στο 67′. Έχοντας ελάχιστο χώρο στη διάθεσή του κατάφερε να πλασάρει το Σιδεράκη και να κάνει το 2-0 για τους φιλοξενούμενους. Με αυτό το γκολ ο Μήτρογλου έφτασε τα 11 και ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Πάντελιτς.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας με πολύ μεγάλη διαφορά και στο 78′ ο Κούτσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Τελικά δύο λεπτά αργότερα ο Ντιμπαλά που είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Τότε ο Βέλγος πήρε την κεφαλιά -αφύλακτος- από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από σέντρα του Σάμαρη, και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράντμαν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση για το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 89′ ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία’. Ο Όμο έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Μενδρινού, αλλά ο Ράντμαν έδιωξε ενστικτωδώς. Παρά την πίεση του Πανιωνίου για ισοφάριση, η ομάδα του Μάντζιου δεν τα κατάφερε και το 1-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Σιδεράκης αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης, Κούτσι, Σιδεράκης – Τόμας, Γιαννούλης, Ζουέλα, Ιγκλέσιας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κούρντι, Σιόβας, Γουνδουλάκης (46′ Μεδρινός), Ρόβας (68′ Ντιμπαλά), Πιερ (90′ Αμπντουλάγιεφ), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (81′ Νάστος), Μπρίτο (72′ Επστάιν), Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μήτρογλου, Ζουέλα (58′ Ιγκλέσιας).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook