Βαλβέρδε: “Το Σάββατο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι”

Για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά το τέλος του ματς με τους «κυανόλευκους» στο Περιστέρι.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου – στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου – ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τόσο για την πορεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, όσο και για το τελευταίο ματς (σ.σ. τον επερχόμενο τελικό κυπέλλου) της δεύτερης θητείας του στον πειραϊκό σύλλογο:

«Σήμερα τελείωσε το πρωτάθλημα, ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι, θέλαμε να το κερδίσουμε για να έχουμε μία γλυκιά γεύση. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που θα την αντιμετωπίσουμε το Σάββατο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φτάσαμε όπως έπρεπε στην εστία του αντιπάλου. Μετά ήρθε το πρώτο γκολ, από εκεί και πέρα ανοίχτηκε ο Ατρόμητος και μετά από ένα ωραίο τελείωμα του Φετφατζίδη πετύχαμε και δεύτερο γκολ.

Μετά έγιναν τα πράγματα απλά, αν και στο τέλος μας πίεσε ο Ατρόμητος και μας δημιούργησε κινδύνους. Ήταν ήρεμο το παιχνίδι, γιατί δεν υπήρχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε πάλι τον Ατρόμητο, σε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα είναι πολύ πιο γρήγορο, με περισσότερη ένταση, η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική και θα είναι ένα ματς που θέλουμε να το κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά στο κοινό μας…»  ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο.

  • Ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε ακόμα:

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη:

«Ο «Φέτφα» είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλη ποιότητα, έχω μιλήσει μαζί του πολλές φορές και του έχω εξηγήσει ότι το πρόβλημα που έχει είναι ότι στο παιχνίδι του πρέπει να κάνει τη διαφορά. Όταν δεν κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδι, τότε δεν παίζει καλά. Ο «Φέτφα» πρέπει να κάνει μπαλιές, να σκοράρει, έτσι ώστε να αποδίδει καλά. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω, αλλά από τη στιγμή που κερδίσαμε το πρωτάθλημα με αρκετούς βαθμούς διαφορά, δεν χρειάζεται να ζητήσουμε τίποτα περισσότερα…»

Για το ματς που θα ξεχώριζε από τα συνολικά 90 που έδωσε στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα ως προπονητής του Ολυμπιακού:

«Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποιο συγκεκριμένο ματς. Κάναμε πολλά καλά παιχνίδια… Και κάποια άσχημα… Το πιο σημαντικό που καταφέραμε είναι ότι η ομάδα είχε ένα στυλ στο παιχνίδι της, μία φιλοσοφία που άρεσε στον κόσμο. Αυτό προσπάθησα να πετύχω. Και πάντοτε αυτό το στυλ έφερνε και αποτελέσματα…»

Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος στον τελικό του Κυπέλλου:

«Δεν γνωρίζουμε… Εξαρτάται από το πώς θα πάει το ματς… Περιμένουμε ένα πιο γρήγορο παιχνίδι σε σχέση με σήμερα. Θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα, αλλά θέλαμε να ξεκουράσουμε και κάποιους παίκτες ενόψει τελικού, αλλά και να διαφυλάξουμε κάποιους παίκτες που είχαν κάρτες και δεν θέλαμε να τους επιβαρύνουμε με τιμωρίες για την επόμενη χρονιά. Στο παιχνίδι σήμερα δεν δώσαμε το 100%. Θα είναι πιο απαιτητικό το ματς του Σαββάτου…»

Για την καλή εμφάνιση του Φέισα:

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελα από καιρό να του δώσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής… Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ, έχει πολλά προσόντα και από τη στιγμή που πήγε σήμερα καλά, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι…»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook