Επέστρεψε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ, χάρη σε γκολ των Τοτσέ και Κλέιτον στο 2ο ημίχρονο, και επανήλθε στην κορυφή των πλέι οφ, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω το “δικέφαλο”.

Ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής Superleague ήταν το πρώτο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν νεύρο και πάθος να διεκδικήσουν τη νίκη, κάνοντας ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Αμφότερες οι ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, αλλά οι Καραγκούνης, Φωτάκης και Γεωργιάδης δεν βρήκαν στόχο απέναντι στους Χαλκιά και Καρνέζη.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όπου ο Παναθηναϊκός πίεζε για να φτάσει στο γκολ, αλλά χωρίς να προβληματίσει ουσιαστικά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στο 62ο λεπτό, από ωραία σέντρα του Κουίνσι από αριστερά, ο Τοτσέ πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή ανάμεσα από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του “δικεφάλου” και με προβολή πέτυχε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Αθανασιάδη μετά τη σέντρα του Σαλπιγγίδη, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη. Στο 72ο λεπτό, ο Φωτάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καντέ και δικαίως ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Γιάχος δεν καταλόγισε τίποτα, αφήνοντας τη φάση να εξελιχθεί.

Τελικά, στο 86ο λεπτό ο Παναθηναϊκός “κλείδωσε” τη νίκη, με τον Ζέκα να κάνει επέλαση από δεξιά, να γυρίζει την μπάλα προς τον Κλέιτον, ο οποίος κοντρόλαρε αμέσως και με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Χαλκιά για το 2-0.

Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το φινάλε, οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να φτάσουν και στο 3-0, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε με τα πόδια στο τετ-α-τετ με τον Ζέκα.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook