Ο Αυλωνίτης κέρδισε μια θέση στη ιστορία των ντέρμπι

Η δικαίωση ενός νέου παιδιού, το οποίο η μπάλα αντάμειψε για την προσπάθεια και τη δουλειά που έχει κάνει από τη στιγμή που πήγε στον Ολυμπιακό.

Τις τελευταίες μέρες του περασμένου Αυγούστου το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού επικεντρωνόταν στο ποιος θα είναι ο επιθετικός που θα αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Στα… ψιλά των εφημερίδων περνούσε και η πληροφορία πως ο Δημήτρης Κολοβός και ο Τάσος Αυλωνίτης θα επιστρέψουν στον Πανιώνιο με τη μορφή δανεισμού.

Τελικά ο δεύτερος θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά με την απόφαση να λαμβάνεται κυριολεκτικά στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Από τα «ψιλά» λοιπόν του ρεπορτάζ στον «αφρό» της επικαιρότητας και πρόσωπο που συζητήθηκε από το βράδυ της Κυριακής σε όλη την Ελλάδα. Η δικαίωση ενός νέου παιδιού, το οποίο η μπάλα αντάμειψε για την προσπάθεια και τη δουλειά που έχει κάνει από τη στιγμή που πήγε στον Ολυμπιακό.

Βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον ντόρο που έγινε και πριν από αρκετό καιρό όταν οι «ερυθρόλευκοι» και η ΑΕΚ «μονομάχησαν» για την απόκτηση του 24χρονου στόπερ, με την ομάδα του Πειραιά να κερδίζει τελικά την κόντρα, εντάσσοντας στο ρόστερ της τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου.

Μια ιστορία που «έπαιξε» δυνατά στα πρωτοσέλιδα του Τύπου αναφορικά με το ποιος θα κέρδιζε την υπογραφή του κεντρικού αμυντικού, με τον 24χρονο στόπερ να βλέπει το όνομά του σε περίοπτη θέση των πρωτοσέλιδων, πριν καν μετακομίσει από τη Νέα Σμύρνη. Με την αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου από την ομάδα του Ολυμπιακού και με τον τραυματισμό του Σιόβα γίνεται αντιληπτό πως ο Αυλωνίτης θα πάρει ευκαιρίες από τον Μίτσελ.

Ευκαιρίες στις οποίες ο πρώην κεντρικός μπακ του Πανιωνίου ανταποκρίθηκε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει μόνο καλά λόγια για τον παίκτη του. Από προχθές βράδυ όμως ο Αυλωνίτης κέρδισε μια θέση στη μεγάλη ιστορία των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, καθώς το γκολ που σημείωσε (με κεφαλιά που θα ζήλευε σέντερ φορ) χάρισε μια πολύτιμη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Το ζητούμενο στη συνέχεια για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό είναι να κερδίσει και την καθιέρωση στην ομάδα του Πειραιά, όπως άλλωστε ο ίδιος τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Η σκληρή δουλειά στου Ρέντη

Αυτό που πρώτα απ’ όλα μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος στον Αυλωνίτη το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι η σκληρή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις. Τούτο το παραδέχονται όλοι με πρώτο τον Μίτσελ, ο οποίος άλλωστε και τον αντάμειψε για την προσπάθειά του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Αυλωνίτης πήγαινε στου Ρέντη για προπόνηση (μαζί με τον γυμναστή του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη) τις μέρες που ο Μίτσελ έδινε ρεπό στους «ερυθρόλευκους». Πήγαινε για προπόνηση προκειμένου να είναι έτοιμος για τη στιγμή που ο προπονητής του θα του έδινε την εντολή να παίξει.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων

Η χθεσινή μέρα στου Ρέντη ήταν σαν όλες τις άλλες για τον νεαρό άσο της ομάδας του Πειραιά. Δουλειά, δουλειά, προπόνηση. Οι πανηγυρισμοί είχαν τελειώσει και ο νεαρός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να επιστρέψει στο γνώριμο γι’ αυτόν σκηνικό. Της σκληρής προσπάθειας και της επιμονής για να καθιερωθεί στην ομάδα του Πειραιά. Ο Αυλωνίτης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα αγαπητός από τους συμπαίκτες του.

Ολοι άλλωστε στου Ρέντη κάνουν λόγο για ένα παιδί που δεν μιλάει, για έναν πολύ καλό χαρακτήρα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο πανηγυρισμός του Αυλωνίτη δευτερόλεπτα μετά το γκολ που πέτυχε αποτυπώνει την ένταση του νεαρού άσου και το πάθος που έβγαλε στο παιχνίδι. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του μετά το τέλος του αγώνα. «Πήρα την κεφαλιά και στη συνέχεια άκουσα το γκολ από τον κόσμο. Γύρισα και είδα την μπάλα στα δίχτυα και τρελάθηκα από τη χαρά μου. Μου βγήκε η ένταση στους πανηγυρισμούς, ήταν μοναδικό το συναίσθημα».

Η χειραψία με τον Μίτσελ

Στη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια ο Αυλωνίτης πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, αλλά ήταν αναμφίβολα ξεχωριστή η κίνηση του Μίτσελ. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» πλησίασε χαμογελώντας τον νεαρό άσο και με μια χειραψία και τη λέξη «συγχαρητήρια» σφράγισε την πολύ μεγάλη βραδιά του νέου «ήρωα» στο μεγάλο λιμάνι.

Ο τέταρτος της «πλατείας»

Ενα στοιχείο που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο έχει να κάνει με την επιτυχία των «ερυθρόλευκων» σε ό,τι αφορά την απόκτηση παικτών από τον Πανιώνιο. Μετά λοιπόν από τον Μανιάτη, τον Σιόβα, τον Σάμαρη, έρχεται και ο Αυλωνίτης για να συμπληρωθεί τετράδα παικτών που έχουν «βγει» καλές μεταγραφές για την ομάδα του Πειραιά, προερχόμενοι και οι τέσσερις που προαναφέραμε από τον Πανιώνιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook