Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Έρευνα σε 16 ονόματα διεξάγει η Εισαγγελία και έχει δοθεί εντολή για άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και για το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η έκθεση της UEFA για το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός και Διαγόρας-Ατρόμητος.

Οι έρευνες τις οποίες έκαναν οι εισαγγελικές αρχές σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων, απέδειξαν ότι ο συνολικός τους τζίρος φτάνει τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω 105 εταιριών, μέσω των οποίων παίζονταν τα παράνομα στοιχήματα σε επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες καθώς υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι μπλεγμένοι στην υπόθεση.

Πρόκειται για άτομα που ενεργούσαν για λογαριασμό των παραγόντων και μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν εντοπίσει και άλλα 16 άτομα, για τα οποία έχει δοθεί εντολή να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς και άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, με τα στοιχεία που προκύπτουν να αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα. Τα αρχικά των εμπλεκομένων είναι: Ν.Θ., Γ.Π., Ι. Κ., Κ. Μ., Δ. Β., Μ. Τ., Μ. Α., Γ. Α., Μ. Μ., Μ. Α., Δ. Δ., Ε. Σ., Δ. Κ., Μ. Β., Α. Κ., Γ. Γ.

Επίσης έχει εντοπιστεί στην Κύπρο και ο άνθρωπος που είχε τη βασική διαχείριση των χρηματικών ποσών μέσω ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού. Ο Μ. Π. διαχειριζόταν υπέρογκα χρηματικά ποσά, ενώ μεγάλο μερίδιο έφεραν και άνθρωποι «υπεράνω πάσης υποψίας» που μετέφεραν χρήματα αεροπορικώς στη Λευκωσία.

Τεράστια ποσά στη Β’ Εθνική και σε αγώνα Κυπέλλου

Οι εκθέσεις της UEFA καταγράφουν την κίνηση λογαριασμών που προέρχονται από την Ελλάδα και στοιχημάτιζαν σε εταιρίες της Ευρώπης και της Ασίας, όπου παρατηρούνται ύποπτες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ειδική αναφορά υπάρχει σε δύο αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην αναμέτρηση της Β’ Εθνικής Ηλιούπολη-Λεβαδειακός και ένα ματς του Κυπέλλου, Διαγόρας Ρόδου-Ατρόμητος. Στην έκθεση στοιχηματικής εταιρίας για το ματς της Β’ Εθνικής αναφέρεται:

«Στην αγορά αποδόσεων του αγώνα στοιχηματίστηκαν συνολικά 846.000 λίρες Αγγλίας, ποσό σημαντικά υψηλότερο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς για μια αγορά όπως αυτή. Χαρακτηριστικά, σε άλλον αγώνα της Β’ Εθνικής που διεξαγόταν την ίδια ημέρα είχαν στοιχηματιστεί 150.000 λίρες Αγγλίας». Ακόμα, στη συγκεκριμένη αναφορά της εταιρίας γίνεται λόγος και για τη διακύμανση του πονταρίσματος στη διάρκεια του αγώνα: «Ο Λεβαδειακός σημείωσε τελικά τέσσερα τέρματα κερδίζοντας 4-2. Υπήρξε σειρά λογαριασμών που επωφελήθηκαν σημαντικά. Δύο λογαριασμοί θεωρήθηκαν οι πλέον ύποπτοι, καθώς μάλιστα είχαν εμπλακεί και σε προηγούμενους ύποπτους ελληνικούς αγώνες.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρονται δύο λογαριασμοί που αντιστοιχούν σε παίκτες του διαδικτύου. Για τον πρώτο, η αναφορά της εταιρίας είναι η ακόλουθη: «Άρχισε να στοιχηματίζει στις 11:24 το πρωί, υποστηρίζοντας τον Λεβαδειακό με απόδοση 1,92. Ο λογαριασμός συνέχισε να στοιχηματίζει σε όλο τον αγώνα και κατέληξε έχοντας τοποθετήσει 26.146 λίρες Αγγλίας σε νίκη του Λεβαδειακού με κέρδος 19.620 ευρώ».

Όσον αφορά τον δεύτερο λογαριασμό, τοποθέτησε συνολικά 15.700 λίρες Αγγλίας κερδίζοντας 8.700 λίρες, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέρδος στους τελευταίους 18 μήνες.

Παράλληλα αναφέρεται και το παιχνίδι του Διαγόρα Ρόδου με τον Ατρόμητο στις 3 Φεβρουαρίου: «Πρόκειται για ελληνικό υπολογαριασμό, ο οποίος άρχισε να στοιχηματίζει στον Ατρόμητο και φάνηκε πρόθυμος να προχωρήσει με οποιαδήποτε απόδοση. Στοιχημάτισε συνολικά 82.000 λίρες και κέρδισε 61.000 λίρες Αγγλίας».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνεται και στην αναφορά της UEFA, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων: «Ογδόντα οκτώ πράκτορες στοιχημάτων προσέφεραν αρχικά τον αγώνα αυτό για στοιχήματα 1Χ2. Ωστόσο, έως το εναρκτήριο λάκτισμα, 45 από αυτούς είχαν αποσύρει τις αγορές τους εξαιτίας της ανησυχητικής υποστήριξης υπέρ της ΠΑΕ Ατρόμητος».

Πηγή: soccerplus.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook