Ολυμπιακός : Οι τρεις εκλεκτοί του Φερνάντο Σάντος και η «εθνική» επιστροφή του Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός προχωρά. Μεγαλώνει τον ίσκιο του στην Ευρώπη με τις εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και αναπόφευκτα αυτό πιστώνεται και στους ποδοσφαιριστές του που συγκεντρώνουν ολοένα και πιο ευχάριστα νέα. Για παράδειγμα η «τρόικα» των 14 εκατ ευρώ. Ποντένσε, Σα, Σεμέδο. Μια τεράστια οικονομική επένδυση των Ερυθρόλευκων για τα ελληνικά δεδομένα. Τρεις μεταγραφές που όχι […]

Ο Ολυμπιακός προχωρά. Μεγαλώνει τον ίσκιο του στην Ευρώπη με τις εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και αναπόφευκτα αυτό πιστώνεται και στους ποδοσφαιριστές του που συγκεντρώνουν ολοένα και πιο ευχάριστα νέα. Για παράδειγμα η «τρόικα» των 14 εκατ ευρώ. Ποντένσε, Σα, Σεμέδο. Μια τεράστια οικονομική επένδυση των Ερυθρόλευκων για τα ελληνικά δεδομένα.

Τρεις μεταγραφές που όχι μόνο υπογράφουν την αγωνιστική εικόνα, αλλά που αλλάζουν και την χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ. Και τους τρεις «πακέτο» τους κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Κάτι που είχε συμβεί και τον Σεπτέμβρη –ως κλήσεις- αλλά που δεν υλοποιήθηκε από τη στιγμή που ο Σεμέδο τραυματίστηκε στο Κράσνονταρ και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση (29/8).

Στην διακοπή του Οκτώβρη ήταν ο Σεμέδο. Ήταν και ο Σα που είναι σταθερός στην τριάδα τερματοφυλάκων. Δεν ήταν όμως ο Ποντένσε που είχε τραυματιστεί στο ματς με τον Άρη στο Βικελίδης. Αυτή τη φορά λοιπόν καλούνται και οι τρεις. Και θα πάνε και οι τρεις. Για τα ματς με τη Λιθουανία (14/11) και το Λουξεμβούργο (17/11). Οι Πορτογάλοι θέλουν δύο νίκες για να σφραγίσουν την παρουσία τους στο προσεχές Euro. Έχουν ως εδώ 11 βαθμούς. Και η Σερβία τους ακολουθεί με 10. Στην πρώτη θέση του ομίλου είναι η Ουκρανία με 19 έχοντας καθαρίσει για το μέλλον της.

Δεν είναι όμως μόνο οι Πορτογάλοι του Ολυμπιακού. Εθνικό προσκλητήριο υπάρχει και για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Κλήθηκε από την εθνική ομάδα του Μαρόκο, το εθνόσημο του οποίου έχει να φορέσει από τον Γενάρη του 2017! Είχε γίνει ολόκληρο θέμα το προηγούμενο διάστημα διότι ο Βαχίντ Χαλιλχοτζιτς απέφευγε να συμπεριλάβει στις επιλογές του, τον στράικερ του Ολυμπιακού που συνολικά έχει 40 συμμετοχές με το Μαρόκο.

«Οι Μαροκινοί οπαδοί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητάνε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, να επιστρέψει ο άσος του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Εθνικής του Μαρόκο. Άλλωστε, πλησιάζουν οι προκριματικοί για το Africa Cup of Nations του 2021, στο Καμερούν και τα προκριματικά του Mundial του 2022, στο Κατάρ».

Ο 32χρονος βρίσκεται στο προσκήνιο του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού πέτυχε δύο γκολ, ενώ έδωσε μια ασίστ και κέρδισε και ένα πέναλτι. Παράλληλα, σκόραρε και δύο φορές στο Champions League. Μια επίδοση που αναγνωρίστηκε από πολλά διεθνή ΜΜΕ. Γενικά, έχει προσαρμοστεί στο πνεύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου γρήγορα» έγραφε για παράδειγμα προ δεκαημέρου η «barlamane». Πριν δηλαδή ο Ελ Αραμπί σκοράρει και εναντίο της Μπάγερν.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook