Όρθιος στην OPAP Arena o ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 49′ απέναντι στην ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τέρματα των Μπάμπα και Οζντόεφ, φεύγοντας για πρώτη φορά χωρίς να ηττηθεί στην “OPAP Arena”.

Με καλό ρυθμό μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να κυριαρχήσει, ενώ τον ΠΑΟΚέτοιμο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 11′ για την “Ένωση” με τον Ελίασον, η κεφαλιά του οποίου πέρασε αρκετά άουτ. Ο ρυθμός έπεσε με την τακτική των δύο προπονητών να κυριαρχεί. Στο 30′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκαρσία μοίρασε ωραία στον Πινέδα, ο οποίος κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα, έδωσε στον Γκατσίνοβιτς και με ωραίο πλασέ κέρδισε τον Κοτάρσκι για το 1-0. Στο 35′ ήρθε και η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτςεκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Κεντζιόρα που πήρε μια ωραία κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στις πρώτες στιγμές του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, πλάγια της περιοχής, αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά από στημένο. Ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 62′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχασε την μεγαλύτερη στιγμή του, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει ωραία ενέργεια και τον Αθανασιάδη να τον σταματά εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης ο Κωνσταντέλιας έστρωσε στον Μπάμπα, ο οποίος με δυνατό σουτ μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ πατούσε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και μετά από φάση διαρκείας ισοφάρισε με τον Οζντόεφ, που βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ άγγιξε το 3-2, αλλά ο Γιόνσον αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (86′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον, Άμραμπατ (72′ Γιόνσον), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59′ Σαμάτα).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook