Το σόου του Παπακανέλλου, ο «all around» Κωστούλας και το… ταξίδι του Κουτσίδη (vids)

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε ο Ολυμπιακός Κ19, με τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να νικούν την Μίλαν στον μεγάλο τελικό, να σηκώνουν το τρόπαιο μπροστά σε μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και πλέον να βάζουν… πλώρη για το Διηπειρωτικό.

Για να φτάσουν όμως οι Πειραιώτες να πανηγύριζουν έξαλλα την κατάκτηση του Youth League χρειάστηκαν να λειτουργήσουν πολλά πράγματα άψογα στο Final-4 της διοργάνωσης και to10.gr τα καταγράφει.

Ο… χορός του Παπακανέλλου και ο πολυδιάστατος Κωστούλας

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος σε όλη την διάρκεια του Youth League έκανε ελάχιστες αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Στο Final-4 επέλεξε τους ίδιους «11» και στα δύο παιχνίδια, με την τριάδα της επίθεσης να αποτελείται από τους Πνευμονίδη-Κωστούλα-Παπακανέλλο.

Μάλιστα, ο τελευταίος ήταν καταλυτικός και στις δύο αναμετρήσεις. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, στον ημιτελικό με την Ναντ μπορεί να μην σκόραρε, όμως τα κουβαλήματα μπάλας που επιχείρησε, σε συνδυασμό με την καλή τεχνική του κατάρτιση βοηθούσαν την ομάδα του να «ματσάρει» την αθλητικότητα των Γάλλων. Στον χθεσινό τελικό, ο Παπακανέλλος δεν ξεχώρισε μόνο για το γεγονός ότι σκόραρε, αλλά υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε ασταμάτητος, όταν και έφερνε ο ίδιος την μπάλα από χαμηλά μέτρα μέχρι την επίθεση και ταυτόχρονα συνδυαζόταν εξαιρετικά με τον Κουτσογούλα από δεξιά, αλλά και με τον Κωστούλα.

Ο Κωστούλας μπορεί να μην σκόραρε στο Final-4, όμως ήταν πάντα «μέσα» στις φάσεις, πρόσφερε στηρίγματα στους συμπαίκτες του, κρατούσε την μπάλα όταν χρειαζόταν, ενώ ήταν πάντα πρώτος στην πίεση ψηλά που ζητούσε ο Συλαϊδόπουλος αφού αυτός ξεκινούσε το pressing με αρκετές φορές να κλέβει και την μπάλα. Όλα αυτά, την ώρα που χάριζε και στιγμές… μαγείες όπως το φανταστικό κατέβασμα της μπάλας που πραγματοποίησε, εν κινήσει μπροστά σε δύο αμυντικούς της Μίλαν.

Ηγετική φυσιογνωμία ο Κουτσίδης

Το ταξίδι του Κουτσίδη στο Final-4 του Youth League ξεκίνησε με τον πιο… περίεργο τρόπο. Την προηγούμενη Τετάρτη έφυγε με την αποστολή της πρώτης ομάδας για την Πόλη, καθώς λόγω της τιμωρίας του Ρέτσου, ο Μεντιλίμπαρ τον επέλεξε να τον αντικαταστήσει, μη έχοντας άλλον στόπερ δηλωμένο στην ευρωπαϊκή λίστα. Την επόμενη μέρα έκατσε στον πάγκο και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League και λίγες ώρες μετά, έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα όπως ο ίδιος είπε, ξεκίνησε βασικός στον ημιτελικό με τη Ναντ.

Το εξωπραγματικό όμως του ταξιδιού του είναι πως δεν επηρεάστηκε το παιχνίδι του. Στα δύο ματς ήταν ο ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού, κατεύθυνε τους συμπαίκτες του παίζοντας στο κέντρο της τριάδας της άμυνας και μάλιστα στον τελικό «έσβησε» το «next big thing» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Φρανσίσκο Καμάρντα. Και κάπως έτσι, ο Κουτσίδης ολοκλήρωσε το ταξιδι του με τον πιο ονειρικό τρόπο. Δύο ιστορικές προκρίσεις και μία ακόμη πιο ιστορική κούπα.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook