Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς ξεκίνησε η επίθεση και οι διάλογοι που «καίνε» τους χούλιγκαν

Υπάρχει πλήρης καταγραφή του ρουχισμού και των ενεργειών των κατηγορουμένων, πριν την δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.

Την πλήρη χαρτογράφηση 60 χούλιγκαν που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Λυγγερίδη, κατάφεραν μετά από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και άρση απορρήτου των επικοινωνιών, τα στελέχη της αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα έγγραφα που συνέταξαν οι αστυνομικοί, υπάρχει πλήρη καταγραφή του ρουχισμού και των ενεργειών των κατηγορουμένων, πριν την δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ενώ στις καταγεγραμμένες συνομιλίες, διαφαίνεται η χαλαρή διάθεση των δραστών, αλλά και οι μεταξύ τους συνεννοήσεις για το τι θα υποστηρίξουν όταν κληθούν για κατάθεση.

Το Law and Order, παρουσιάζει μέρος των όσων υποστήριξαν. Για την μεταφορά των πολεμοφοδίων από το «Γ. Καραϊσκάκης», στο κλειστό του Ρέντη, χρησιμοποιήθηκαν 4 αυτοκίνητα, ενώ υπήρχε και συνοδεία 15 μοτοσυκλετών.

Αρχικά η επίθεση κατά των αστυνομικών, ήταν προγραμματισμένη για μετά την λήξη του αγώνα βόλεϊ, ΟΣΠΦ-ΠΑΟ αλλά ο «Ιωσήφ», άτομο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη, αποφάσισε η επίθεση να γίνει στο τέλος του 1ου σετ.

Το σύνθημα για την επίθεση
Όταν οι χούλιγκαν βγήκαν από το γήπεδο, προμηθεύτηκαν τα πολεμοφόδια. Η επίθεση ξεκίνησε όταν ο «Ιωσήφ» εκτόξευσε κατά των αστυνομικών έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και Μ.Χ, μια ναυτική φωτοβολίδα. Ακολούθησε μαζική και σφοδρή επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook