Πετράκης στον ΣΠΟΡ FM: “Με τον Δέλλα ο ΟΦΗ βρήκε την χαμένη του αυτοπεποίθηση – Να έχει υπομονή ο κόσμος”

Λίγα 24ωρα μετά την εξασφάλιση της παραμονής του Παναιτωλικού, ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για τον ΟΦΗ, το επίτευγμα της ομάδας του ενώ αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα του Αγρινίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή

Για την φετινή, δύσκολη χρονιά: «Νομίζω ότι ήταν μία αγχωτική χρονιά, μία δύσκολη και πολύ απαιτητική χρονιά, καθώς στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, ήρθαν αναπάντεχα αποτελέσματα και κανείς δεν ήταν εφησυχασμένος μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική. Αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα φέτος. Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που έχει αξιοπρέπεια, ότι κάνει το κάνει με τον τρόπο του fair play. Νομίζω ότι αυτό δίνει πιο μεγάλη αξία στην όλη διαδικασία και σε αυτό που καταφέραμε. Πήγαμε και στους 4 του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Παίξαμε σε πολλά παιχνίδια καλό ποδόσφαιρο, ήταν μία δύσκολη αλλά γεμάτη χρονιά με πολλά συναισθήματα προς τα πάνω και προς τα κάτω».

Για την εικόνα του Παναιτωλικού και πως βελτιώθηκε για να έρθει η παραμονή: «Καλή εικόνα είχαμε για μεγάλο διάστημα, και με τους μεγάλους της κατηγορίας αλλά και με τις ομάδες που βρίσκονται κοντά σε εμάς. Απλά δεν τα πηγαίναμε καλά στο αποτέλεσμα για κάποιους λόγους. Βάλαμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας που πιστέψαμε ότι θα μας βοηθήσουν και τώρα, εκ των υστέρων φαίνεται ότι κάναμε καλή εκτίμηση. Βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και πήγαν καλά. Είχαμε και λίγο τύχη που δεν την είχαμε σε κάποια παιχνίδια και χρειάζεται, και νομίζω ότι όλος αυτός ο συνδυασμός μας βοήθησε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το πως αισθάνεται στο Αγρίνιο: «Όποτε ήρθα στο Ηράκλειο ως αντίπαλος προπονητής εισέπραξα μεγάλη αγάπη και σεβασμό από τον κόσμο του ΟΦΗ και τον ευχαριστώ πολύ. Στο Αγρίνιο που δεν είχα δουλέψει ποτέ ως προπονητής, και ήρθα πέρυσι με τον Λεβαδειακό, με χειροκρότησαν. Εγώ νόμιζα ότι ήταν για κάποιον άλλον, αλλά κοίταξα πίσω μου και ήταν για εμένα. Έχουν έναν σεβασμό εδώ προς το πρόσωπό μου. Γενικά είμαστε καλά εδώ, οι συνθήκες για δουλειά, οι παίκτες, οι συνεργάτες, η διοίκηση, ο κόσμος, είναι όλα καλά. Είναι μία ομάδα που έχει καλές προϋποθέσεις. Τώρα πλέον εκπροσωπεί όλη την δυτική Ελλάδα, γιατί πλέον δεν υπάρχει άλλη ομάδα μετά τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα και η ομάδα πρέπει να είναι στην κατηγορία».

Για την επόμενη σεζόν: «Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, υπάρχει καλή διάθεση και από την δική μου μεριά και από εκείνη της διοίκησης. Νομίζω ότι πρώτα ο Θεός, τα πράγματα θα έρθουν όπως πρέπει, όμως τώρα είμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

Για το φετινό, δυνατό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως πρέπει να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα γενικά, από όσο θυμάμαι. Αυτή η διαδικασία και το σασπένς που υπάρχει στα πλέι άουτ και στα πλέι οφ, φέρνει την πρόοδο και την εξέλιξη. Πιστεύω ότι έχει ανέβει πολύ η ποιότητα του παιχνιδιού σε σχέση με όταν ήμουν στα Γιάννενα, πριν πάω στην Κύπρο. Το παιχνίδι στην Ελλάδα είναι πλέον πιο γρήγορο, πιο ανοικτό, έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες και μακάρι να είμαστε σε αυτή την πρόοδο και την εξέλιξη και τα επόμενα χρόνια».

Για τον ΟΦΗ και τον Τραϊανό Δέλλα: «Έχω μεγάλο σεβασμό στον κύριο Δέλλα και για όλα τα πράγματα που τον αφορούν σαν προπονητή, σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα. Έχει γράψει μεγάλη ιστορία σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής έχει δείξει καλά δείγματα γραφής. Έχει μεγάλη επιρροή στον ΟΦΗ και η ομάδα βρήκε την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Έχει καλούς παίκτες ο ΟΦΗ, βρήκαν τον δρόμο τους και εκείνος είναι η αιτία που υπήρξε η αλλαγή στην εικόνα τους. Πιστεύω ότι αφού τα κατάφερε σε τόσο μικρό διάστημα θα κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα του χρόνου. Υπάρχει η βάση, ο ΟΦΗ έχει την στήριξη του κόσμου, καλή διοίκηση, καλό προπονητή, υπάρχουν τα προαπαιτούμενα. Τώρα θέλει καλές επιλογές και στήριξη. Ο ΟΦΗ βάζει στόχο να βγει στην 6άδα κάθε χρόνο αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν καλό μπάτζετ, καλό background και έχουν τον ίδιο στόχο. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει και στις καλές και στις κακές στιγμές να υπάρχει υπομονή και καλύτερη διαχείριση για να μπορέσει η ομάδα να μπει στην εξάδα. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί, έχει ανέβει πολύ το επίπεδο και δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες και γι΄αυτό είναι απρόβλεπτο, συναρπαστικό και δημοφιλές. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που είναι συνέχεια στην κίνηση, το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι τα προβλήματα που προκύπτουν. Έχουμε να κάνουμε με τον ανθρώπινο παράγοντα, που τον επηρεάζουν τα συναισθήματα».

Για το τι έχει γίνει λάθος στον ΟΦΗ και δεν έχει βρει την ισορροπία που χρειάζεται: «Για να καταθέσω την γνώμη μου πρέπει να είμαι γνώστης για το τι ακριβώς συμβαίνει. Παρότι παρακολουθώ τι συμβαίνει γύρω από την ομάδα, νομίζω ότι αν δεν είσαι μέσα δεν είναι εύκολο να πεις τι δεν πάει καλά. Τώρα το υλικό είναι καλό, όπως ήταν και στην αρχή της χρονιάς. Τους λόγους που η ομάδα δεν μπήκε στην εξάδα που ήταν ο αρχικός στόχος ή που κατά διαστήματα δεν είχε την εικόνα που όλοι περίμεναν, νομίζω θα είναι επιπόλαιο να τοποθετηθώ, για τους λόγους που είπα».

Για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο: «Πρέπει να είναι ένα παιχνίδι γιορτή και για εμάς και για τον ΟΦΗ, να έρθει ο κόσμος να το ευχαριστηθεί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook