Φρόιντφελντ: “Στην Ελλάδα το VAR έχει λειτουργήσει φανταστικά καλά”

Στην -φανταστικά καλή, όπως τη χαρακτήρισε- λειτουργία του VAR στην Ελλάδα, στάθηκε μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας ο Πίτερ Φρόιντφελντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο δύσκολο ξεκίνημά του στη χώρα μας.

Στην λειτουργία του VAR στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πίτερ Φρόιντφελντ μιλώντας στο σουηδικό «aftonbladet».

Συγκεκριμένα, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ τόνισε ότι στη χώρα μας το VAR έχει λειτουργήσει φανταστικά καλά.

«Τσεκάρουμε και διαβεβαιώνουμε ότι όλα πάνε καλά. Δίνουμε οδηγίες κατά την διάρκεια των ημιχρόνων στους διαιτητές VAR και μετά το παιχνίδι τους ανατροφοδοτούμε εγώ με τους διαιτητές και ο Λάιφ με την ομάδα του VAR.

To VAR έχει λειτουργήσει φανταστικά καλά. Οι διαιτητές VAR έχουν κάνει πολύ σημαντικές διορθώσεις και υποστηρίζουν τους διαιτητές του γηπέδου. Έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς. Στην Ελλάδα το VAR δίνει περισσότερες σωστές αποφάσεις και απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της καχυποψίας που υπάρχει παλιότερα κατά των διαιτητών», ανέφερε αρχικά.

Εν συνεχεία, δε, στάθηκε στο δύσκολο ξεκίνημά του στην Ελλάδα:

«Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αρχικά μου είπαν όχι. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως επειδή με είχαν απορρίψει και στο παρελθόν, όταν πήρε την δουλειά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες να έχουν διαπιστώσει τώρα, ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στην δουλειά. Θέλουμε να είμαστε οι εαυτοί μας και να δουλεύουμε ήρεμα και με ειρήνη. Όταν δέχθηκα την πρόταση, πέρασα αρκετά βράδια χωρίς ύπνο.

Αναρωτήθηκα γιατί πρέπει να δεχθώ μία δουλειά που δε θέλει κανείς; Η γυναίκα μου η Άννα ήταν αυτή που με πίεσε και μου είπε ότι ήταν μία ευκαιρία που έπρεπε να αποδεχθώ. Είχα ένα χαοτικό ξεκίνημα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο που ήμουν υπεύθυνος ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, δούλευα από το σπίτι μου στην Εσκιλστούνα. Μετά από 52 λεπτά ένα δυναμιτάκι έπεσε σε έναν παίκτη που έκανε προθέρμανση. Το ντέρμπι διεκόπη. Μετά άρχισα να αναρωτιέμαι τι δουλειά είχα εγώ εδώ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Την ώρα διεξαγωγής ενός ντέρμπι βόλεϊ στην Αθήνα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε τόσο σοβαρά από μία ναυτική φωτοβολίδα, που αργότερα πέθανε».

Επίσης, στο «aftonbladet» μίλησε και ο Λάιφ Λίντμπεργκ, με τον υπεύθυνος για τους διαιτητές του VAR να τονίζει ότι στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ισπανία το VAR λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Έχουμε πιο πολλές σωστές αποφάσεις με το VAR, είναι γεγονός. Φέτος έχουμε συμπεράνει ότι το VAR έκανε συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα μόλις δύο λανθασμένες αποφάσεις, κάτι που είδαμε εκ των υστέρων κι αυτό σε 269 παιχνίδια. Είναι απίστευτα λίγο. Πολλοί που διαμαρτύρονται για το VAR, βλέπουν πως λειτουργεί στην Αγγλία ή στην Νορβηγία που έχει εισαχθεί πρόσφατα. Είναι οι χειρότερες χώρες στην Ευρώπη. Στην Γερμανία, την Ισπανία και εδώ στην Ελλάδα το VAR λειτουργεί καλύτερα. Κι αυτό γιατί εδώ έχουμε έναν Πορτογάλο VAR manager, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στην δουλειά από τότε που μπήκε, το 2019.

Οι ομάδες έχουν προσαρμοστεί, η διαδικασία δουλεύει καλύτερα. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που οι αποφάσεις κρατούν λίγο περισσότερο, αλλά το γεγονός ότι οι αποφάσεις είναι σωστές, έχουν μειώσει την καχυποψία κατά των διαιτητών που έχει σχεδόν εξαφανιστεί στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook