Σουτζής: «Κάθε ποδοσφαιριστής ζει για τέτοια ματς»

Ο… αποστασιοποιημένος την φετινή σεζόν από τους πάγκους προπονητής, Μανώλης Σουτζής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τα Κυριακάτικα ντέρμπι της πόλης του Ηρακλείου, Ηρόδοτος – Εργοτέλης και ΠΟΑ – Γιούχτας, θυμήθηκε την… μυρωδιά τέτοιων αγώνων όταν ήταν ποδοσφαιριστής ενώ αναφέρθηκε και στο γιατί δεν βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας φέτος έως τώρα.

O προπονητής Mανώλης Σουτζής φέτος δεν βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας. Συνειδητή απόφαση.

Την προσεχή Κυριακή ο Ηρόδοτος φιλοξενεί τον Εργοτέλη και ο ΠΟΑ τον Γιούχτα.

Ο ίδιος έχει συνδέει το όνομά του με τρεις από τις τέσσερις αυτές ομάδες. Ξεκίνησε  το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες του Ηροδότου ενώ έγραψε την δική του ιστορία στον Εργοτέλη και στον ΠΟΑ, ως παίκτης και Προπονητής.

Ο… αποστασιοποιημένος φέτος από τους πάγκους προπονητής, Μανώλης Σουτζής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για τα Κυριακάτικα ντέρμπι της πόλης του Ηρακλείου, Ηρόδοτος – Εργοτέλης και ΠΟΑ – Γιούχτας, θυμήθηκε την… μυρωδιά τέτοιων αγώνων όταν ήταν ποδοσφαιριστής ενώ αναφέρθηκε και στο γιατί δεν βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας φέτος έως τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε o Μανώλης Σουτζής στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη:

Για το οτι έχει συνδέσει το όνομά του με τρεις από τις τέσσερις ομάδες που παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή (Ηρόδοτο, Εργοτέλη και  ΠΟΑ) και τι θυμάται από αυτά 

“Ναι είναι αλήθεια οτι έχω ζήσει πολλά με τις ομάδες αυτές. Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες του Ηροδότου.Έπαιξα στον Εργοτέλη και στον ΠΟΑ, όπου ήμουν και προπονητής στην ομάδα του Ατσαλένιου. Και ως παίκτης έχω έντονο το… άρωμα τέτοιων αναμετρήσεων. Κάθε ποδοσφαιριστής ζει για τέτοια ματς. Δεν χρειάζεται να σου πει ο προπονητής κάτι για να σε προετοιμάσει. Το.. καμπανάκι χτυπάει μόνο του. Είναι τοπικά ντέρμπι που θα τα δει πολύς κόσμος. Τα γήπεδα ήταν πάντα γεμάτα. Θυμάμαι την ένταση που είχαν, το πάθος. Ήταν όμορφα χρόνια. Κάθε ματς ήταν ποδοσφαιρική γιορτή”.

Για το Ηρόδοτος – Εργοτέλης 

“Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Θα γίνει καλό ματς. Δεν χωράνε προγνωστικά. Τέτοια ματς ξεκινάνε από το “Χ”. Τον Εργοτέλη τον έχω παρακολουθήσει από κοντά και είναι μία πολύ καλή ομάδα, μου αρέσει. Έχει αρχή – μέση και τέλος. Βγάζει υγεία. Ο Ηρόδοτος αξίζει πολλά συγχαρητήρια με τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια. Έχει κάνει καλό ξεκίνημα και έχει καλή ομάδα. Είναι μία συμπαγής ομάδα. Αν κερδίσει κάποιος πάντως δίνω ένα κλικ παραπάνω στον Εργοτέλη. Φέτος είναι πιιό… ορθολογική ομάδα”.

Για το ΠΟΑ – Γιούχτας

“Είναι ένα κλασικό ντέρμπι. Ο ΠΟΑ έχει καθιερωθεί στην Γ Εθνική. Έχει βαριά φανέλα. Ο Γιούχτας έχει ενισχυθεί και έχει καλή ομάδα. Και οι δύο ομάδες έχουν καλούς προπονητές και Διοικήσεις. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που επίσης ξεκινάει από το “Χ”. Και το βλέπω να καταλήγει και εκεί. Το θέλουν βέβαια και οι δύο ομάδες. Κυρίως ο γηπεδούχος ΠΟΑ, το έχει ανάγκη. Δύσκολα χάνει στην έδρα του αλλά κερδίζει και δύσκολα. Είναι “σφιχτή” ομάδα και δείχνει να έχει ένα θέμα στο σκοράρισμα. Ο Γιούχτας έχει έμπειρους παίκτες και παίκτες που ξέρουν το ΠΟΑ. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Όπως και στην Ν. Αλικαρνασσό. Θα ήθελα να πάω και στα δύο ματς.Κρίμα που είναι την ίδια ώρα. Θα πρέπει να επιλέξω”.

Για το γεγονός οτι δεν βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας φέτος

“Ήταν συνειδητή απόφαση. Ήθελα να ξεκουραστώ λίγο και να ασχοληθώ και με το παραπάνω Δίπλωμα προπονητή που ήθελα να πάρω. Μου λείπει πάντως. Το άγχος, η πίεση. Είχα συνηθίσει τόσα χρόνια και τώρα μου είναι… κάπως. Είναι δύσκολο. Θα δούμε από δω και πέρα τι θα γίνει και αν θα πάω κάπου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook