Μπαντής: “Σε καμία περίπτωση δεν θα διαχωρίσω επαγγελματία από ερασιτέχνη”

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε για τις επιπτώσεις της μη διεξαγωγής των SL2 και FL.

Ο Γιώργος Μπαντής συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ με θέμα «Ο Ελληνικός αθλητισμός την εποχή της πανδημίας» και στάθηκε στι γεγονός πως δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις και διαχωρισμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών, είτε είναι επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ σχολίασε πως οι ποδοσφαιριστές δεν αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, ενώ επίσης έθιξε το θέμα των προπονήσεων στη Football League.

Αναλυτικά όσα είπε στην ημερίδα του ΠΣΑΤ ο Γιώργος Μπαντής:

Σχετικά με τις προπονήσεις σε SL2 και FL:

«Δεν θα πω ότι αισθανόμαστε τυχεροί επειδή η Super League 2 πήρε πρόσφατα άδεια για προπονήσεις. Αυτό έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, γιατί η Super League 2 από την αρχή απέδειξε ότι θα τηρήσει αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο με τη Super League 1.

Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν θέλω να πιστέψω πως θα συνεχίσει να υπάρχει καθυστέρηση και για τη Football League. Είναι μία επαγγελματική κατηγορία όπου βιοπορίζονται πολλοί αθλητές. Οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν να παίξουν αγώνα περίπου εννέα μήνες».

Για τους παίκτες που έχουν να αγωνιστούν καιρό:

«Η δική μας αθλητική ζωή είναι πολύ μικρή και τα δημιουργικά χρόνια ακόμα μικρότερα. Σκεφτείτε τους ποδοσφαιριστές αυτούς που έχουν να παίξουν εννέα, δέκα μήνες. Διακινδυνεύεται η καριέρα τους, το μέλλον τους στο άθλημα. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς και ψυχολογικά και σωματικά. Κάθε μέρα που περνά δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον».

Αναφορικά με την Εθνική Γυναικών:

«Η Εθνική μας ομάδα Γυναικών αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μη κάνοντας προπονήσεις για 23 ημέρες, κάτι που προκάλεσε δυσάρεστες εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο»

Για το αν πρέπει να ανοίξει ο αθλητισμός:

«Πρέπει να ανοίξει ο αθλητισμός, είναι απαραίτητο. Έχουμε την πειθαρχία και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποτελέσουμε δημόσιο κίνδυνο. Δεν θα πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα χρόνια που θυσιάσαμε ως αθλητές για να γίνουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί από παιδιά με πάρα πολύ κόπο.

Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει για όλους τους αθλητές. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαχωρίσω επαγγελματία από ερασιτέχνη. Πρέπει πολύ σύντομα όπως ήδη συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και πάντα αυστηρά τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, να εφαρμοστεί και να επανέλθουμε όλοι στη φυσιολογική μας ζωή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook