Ήττα για τα Χανιά στην Ζάκυνθο με 3-1

Στη βροχερή Ζάκυνθο και το Δημοτικό Στάδιο του νησιού, η Ζάκυνθος στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι για φέτος επικράτησε με 3-1 των Χανίων.

Αδιάφορη βαθμολογικά νίκη για την Ζάκυνθο αφού έχει ήδη υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική. 

Την πρωτοβουλία η ομάδα των Χανίων στα πρώτα λεπτά! Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όμως ήταν για την Ζάκυνθο!

Ο Νικολακόπουλος στο 11′ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσιμήτρος δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Κιτόκο ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε και από κοντά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των Χανίων.

Νέα καλή στιγμή για την Ζάκυνθο στο 28′. Ο Νικολακόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Καλλιβωκάς πήρε την κεφαλιά υπό πίεση, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσιμήτρου!

Απο πλευράς Χανίων ο Κογιετέ στο 13′ εκτέλεσε έξυπνα ένα κόρνερ χαμηλά, ο Παντεκίδης άφησε έξυπνα την μπάλα, με τον Κιτόκο να διώχνει σωτήρια στο ύψος του πέναλτι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Κογιετέ από πολύ μακριά, όπου η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέντεζ.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιο επιθετικά μπήκε η Ζάκυνθος που έπαιζε για τελευταία φορά εφέτος εντός έδρας.

Είχε μάλιστα δύο καλά σουτ με Εντουάρντο και Μπουζάν στο 50′ και στο 53′ αντίστοιχα αλλα ήταν αμφότερα άστοχα. Και τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 57′ με πέναλτι του Τσιμέλι που δόθηκε για χέρι του Παντεκίδη. Τα Χανιά προσπάθησαν να αντιδράσουν. Εκτέλεση κόρνερ του Κογιετέ, ο Ζιούλης προσπάθησε να κάνει επαφή με την μπάλα, αλλά αυτή κόντραρε στον Κιτόκο και έφυγε εκ νέου κόρνερ στο 66′. Σουτ του Βασιλόγιαννη, ο Μέντεζ είχε απάντηση στο 69′.

Για να φτάσουμε στο 71′ όταν Τα Χανιά βγήκαν πολύ όμορφα στην κόντρα επίθεση με τον Βασιλόγιαννη, αυτός πάσαρε τον Παράνο από τα δεξιά, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Μέντεζ φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα. Η ομάδα που έψαξε περισσότερο το δεύτερο γκολ ήταν η Ζάκυνθος.

Με Εντουάρντο και Μπαζάν προσπάθησε να απειλήσει στο 74′ και στο 76′. Αλλά πιο κοντά στο γκολ βρέθηκαν τα Χανιά από το… πουθενά. Στο 81′ συγκεκριμένα, ο Μπαΐροβιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Μέντεζ, τον πέρασε, αλλά έχασε την ισορροπία του και το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ!

Τελικά το γκολ το πέτυχε η γηπεδούχος ομάδα λίγο πριν την συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα.

Ο Εντουάρντο έκανε το μακρινό σουτ, ο Κατσιμήτρος απέκρουσε ασταθώς, ο Λάμπογλου έφτασε πρώτος στην μπάλα, απέφυγε και τον γκολκίπερ και την έσπρωξε στα δίχτυα. Η Ζάκυνθος απέκτησε ψυχολογία, τα Χανιά τα παράτησαν και στις καθυστερήσεις είχαμε και τρίτο γκολ. Ο Εντουάρντο έπειτα από μαρκάρισμα του Κάρλος κέρδισε πέναλτι. Το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Παναγιώτης Γουσέτης): Μέντες, Κούνια, Καλλιβωκάς, Νικολακόπουλος, Οντόνε, Κιτόκο (74′ Κοναγκάγια), Σούρμπης, Εντουάρντο, Μπαζάν (85′ Λάμπογλου), Ρουκουά (78′ Ελ Γκανάσι), Τσιμέλι

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κατσιμήτρος, Παντεκίδης, Πατάπης (57′ Ζιούλης), Φόμπι (68′ Καψάλης), Κογιετέ (68′ Νικολής), Παναγιωτούδης, Καλαϊτζάκης (46′ Παράνο), Κάρλος, Βασιλόγιαννης, Βάρκας (68′ Κόλλας), Μπαΐροβιτς.

Πηγή: liganews.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook