Photos / Μiha Βodytec: Η γυμναστική του μέλλοντος

Το ΑthleticAndtheCity επισκέφτηκε το γυμναστήριο Μiha Bodytec σας παρουσιάζει την γυμναστική του μέλλοντος, χρονικά αλλά και ποιοτικά.

Είμαι από τους τύπους που δεν πολυσυμπαθούν τα γυμναστήρια. Και ο λόγος (ο βασικός) δεν είναι επειδή απεχθάνομαι την γυμναστική ή σκέφτομαι τον ιδρώτα που θα ρίξω αλλά επειδή θεωρώ ότι πλέον δεν έχω χρόνο. Με τόσες ώρες δουλειάς στο γραφείο, άλλες τόσες σε προσωπικές υποθέσεις, αν πάω και γυμναστήριο τότε το έχασα το παιχνίδι. Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί ένα… κοινότυπο δελτίο τύπου αλλά μια προσπάθεια για να μάθουμε το Ηράκλειο ακόμα περισσότερο και κυρίως τις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Όμως πηγαίνοντας στο Miha Bodytec της Λευθεραίου, δεν σας κρύβω ότι ένιωσα ωραία, πέρασα καλά αλλά κυρίως δεν έχασα τον χρόνο μου. Και ο λόγος είναι ότι η γυμναστική διήρκεσε για 20 λεπτά μόλις και από ότι πληροφορήθηκα – ο χρόνος ισοδυναμεί με μια συμβατική προπόνηση που μπορεί να έχει διάρκεια μία και δύο ώρες! Αυτό άλλωστε είναι και το όνομα της ειδικής προπόνησης που γίνεται με την μέθοδο EMS: Fast fitness by Miha Bodytec. Η γρήγορη – αλλά όχι βιαστική – μέθοδος είναι η γυμναστική του μέλλοντος, ζώντας πλέον σε έναν απαιτητικό κόσμο όπου δεν μένει και πολύς ελεύθερος χρόνος.

Τι είναι όμως η μέθοδος EMS; Σχεδόν όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και εκγυμνάζονται σε εξατομικευμένη και στοχευμένη βάση: ακόμη και πιο δυσπρόσιτοι μύες της μέσης και των γλουτών! Η δραστηριότητα του μεταβολισμού και των ενζύμων αυξάνεται, όπως και η κατανάλωση ενέργειας.

Μπήκα στο γυμναστήριο και με υποδέχτηκε ο καλός φίλος Μπάμπης Μαρκάκης. Όλοι μας τον γνωρίζουμε από την παρουσία του ως ποδοσφαιριστή όλα αυτά τα χρόνια και πλέον (πέρα από αυτήν την ιδιότητα του) ο Μπάμπης είναι εξειδικευμένος προπονητής στο ΕΜS και ιδιοκτήτης των γυμναστηρίων που βρίσκονται στην Λευθεραίου 18 και στην Λεωφόρο Κνωσσού 184.

Όπως μου λέει ο Μπάμπης, το ΕΜS είναι “άγνωστο στην Ελλάδα γιατί έχει έρθει τα τρία τελευταία χρόνια. Όμως, παρότι είναι νωρίς, ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει γιατί βλέπει ότι υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα με γυμναστική διάρκειας 20 λεπτών αλλά και γιατί αποτελεί τη νούμερο ένα άσκηση ενδυνάμωσης μετά από τραυματισμούς αποτελώντας μια πολύ σοβαρή διαδικασία αποκατάστασης”. Και συνεχίζει λέγοντας πως “στην αρχή ο κόσμος δεν το γνώριζε. Κάτι είχε ακούσει από στόμα σε στόμα ή είχε διαβάσει στο ίντερνετ και πιστεύω πως και ακόμα και τώρα που μιλάμε, βρίσκεται στο αρχικό στάδιο γνωριμίας με τον κόσμο”.

Όσον αφορά το ερώτημα μου για το γεγονός ότι διαρκεί μόλις 20 λεπτά, μου λέει: “Μπορεί να είναι προπόνηση διάρκειας 20 λεπτών όμως το EMS “χτυπάει” στην ρίζα του μυ, εκείνος ενεργοποιείται για τις επόμενες πέντε ημέρες και κατά συνέπεια είναι αρκετή ακόμα και μια προπόνηση μέσα στην εβδομάδα”.

Το miha bodytec καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες – επειδή η ευεξία κάθε ατόμου επιτυγχάνεται με διαφορετικό τρόπο. Ο χρόνος εκγύμνασης μειώνεται, ενώ τα αποτελέσματα αυξάνονται: Το λίπος και το βάρος μειώνονται, ενώ παράλληλα οι μύες αναπτύσσονται χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις, η δύναμη και η αντοχή αυξάνονται, η σιλουέτα και τα προβληματικά σημεία τονώνονται και γενικά απολαμβάνετε περισσότερη ευεξία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook