Αφιέρωμα στην Πρέμιερ Λίγκ!

Αφιέρωμα στην Πρέμιερ Αγγλίας η οποία αρχίζει το Σάββατο!

Χαίρετε..τις προηγούμενες ημέρες σας είχα παρουσιάσει,με λιγότερα λόγια είναι αλήθεια,ένα μικρό αφιερωματάκι για την φετινη Μπουντεσλίγκα και το φετινό Σαμπιονά..έτσι για να έχετε μια άποψη!Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν μεγάλα αφιερώματα σε Ισπανία και Ιταλία που θα σας ενημερώσουν αναλυτικά! Στο κείμενο που ακολουθεί υπάρχει το αφιέρωμα για την Πρέμιερ Αγγλίας!Μην ψάξετε για Νιούκαστλ,Μίντλεσμπρο και Γουέστ Μπρόμ,αυτές υποβιβάστηκαν!Φέτος ανέβηκαν οι Γούλβς-Μπίρμπιγχαμ και Μπέρνλι!Για να τις δούμε…..               ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ( 09/10)

Μάντσεστερ Γιούν: η πρωταθλήτρια Αγγλίας μεταγραφικά φαίνεται αποδυναμωμένη με τη φυγή των Ρονάλντο και Τέβες όμως πήρε τον εξαρετικό Βαλέντσια από την Γουίγκαν,τον Όουεν, τον πιτσιρικά Ομπερτάν από την Μπορντό και τον Λάγιτς από την Παρτιζάν με στόχο φυσικά ξανά την κορυφή. Σαν να μου φαίνεται ότι φέτος θα δυσκολέψουν αρκετά  τα πράγματα για τους κόκκινους δίαβολους όσον αφορά τον τιτλό!

Τσέλσι: Σύμφωνα με τους περισσότερους μπούκ είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο!Η αλήθεια είναι ότι τείνω να συμφωνήσω με αυτούς! Μεταγραφικά δεν αποδυναμώθηκε,ίσα-ίσα ενισχύθηκε με την απόκτηση του φοβερού και τρομερού Ζιρκόφ!

Λίβερπουλ: Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει σαν μοναδικό στόχο όπως και πέρυσι τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια! Αντικατέστησε τον Αλόνσο με τον Ακουιλάνι και τον Αρμπελόα με τον σαφώς καλύτερο από τον Ισπανό, Γκλεν Τζόνσον, ενώ πήρε πίσω και τον Βορονίν! Θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους!

Μάντσεστερ Σ: Η πρωταθλήτρια των μεταγραφών χωρίς αμφισβήτηση στην Αγγλία! Μέχρι τώρα οι Άραβες έχουν ξοδέψει περίπου 110 εκκ. Ευρώ (Τέβες-Αντεμπαγιόρ-Κρουζ-Τουρέ-Μπάρυ)  οι οποίοι θα πλαισιώνουν τον Ρομπίνιο και την παρέα του για ένα σύνολο που μοίαζει ικανό για πλασάρισμα στην 4αδα της Πρέμιερ!Για να δούμε…

Άρσεναλ:  Οι κανονιέρηδες πήραν τον καλό  αμυντικό Βερμάαλεν από τον Άγιαξ, πήραν πίσω και τον Σεντέρος..Αυτά! Έχασαν  Αντεμπαγιόρ-Τουρέ και ποιος ξέρει ποιόν άλλον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού…Ομάδα που έχει την ταυτότητα του Βενγκέρ αλλά του λείπουν οι  προσωπικότητες!

Άστον Βίλα: Βελτιωμένη μεταγραφικά η Βίλα. Μπορεί να έχασε τον αρχηγό της (Μπάρυ),πήρε όμως τον Ντάουνινγκ  από  την Μίντλεσμπρο, τον Μπεγιέ από την Νιουκάστλ ενώ απέκτησε και τον ταλαντούχο μπακ της Λίντς, Ντέλφ!

Τότεναμ: Τα σπιρούνια έχασαν τους βασικούς Ζοκορά –Μπέντ και φαινομενικά τους αντικατέστησε με τον Κράουτς και τον καλό χαφ Μπόατενγκ ο οποίος γύρισε από την Ντόρτμουντ. Επένδυσε επίσης και στον μέλλον με την απόκτηση τριών πιτσιρικάδων! Ίσως πλασαριστεί στην πρώτη 6άδα…

Έβερτον: Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές οι εφοπλιστές, που στοχεύουν και φέτος σε καλή πορεία και αν είναι δυνατόν να παρουσιαστούν  τόσο δυνατοί όσο πέρυσι! Στόχος η 7αδα!

Γουέστ Χάμ: Στους Λονδρέζους γύρισε πίσω ο Φομπέργκ από την Ρεάλ, πήρε δανεικό τον Χιμένες από την Ίντερ! Πήρε επίσης τον καλό Κονγκολέζο μπακ Ιλούνγκα από την Τουλούζ! Δεν αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα  και κοιτάει ψηλά…

Πόρτσμουθ:  Αυτή που μοιάζει να έχει χάσει δυνάμεις μεταγραφικά είναι η Πόρτσμουθ! Έχασε τον Κράουτς, έφυγε ο Γκλεν Τζόνσον, Λαουρέν-Τραορέ-Κάμπελ αποτελούν παρελθόν και μέχρι τώρα έχει αποκτήσει  μέτριους ποδοσφαιριστές, όπως τον Φίναν και δανεικούς τους Βαντε Μόρε(Τζένοα) και Πικιόν(Λύων).Δεν τους βλέπω καλά…

Μπλάκμπερν: Τα ΄΄ρόδα΄΄ έχασαν τους  βασικούς  Σάντα Κρούζ-Όιερ και τον αναπληρωματικό Ντάρμπισιρ ενώ απέκτησαν τον φοβερό Κροάτη Νίκολα Κάλινιτς, τον Ζιβέ και δανεικό τον Ντι Σάντο από την Τσέλσι! Μια από τα ίδια λογικά…

Σάντερλαντ: Οι ΄΄μαυρόγατες΄΄  έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα περίπου 30 εκκ Ε (Μπέντ-Τσάνα-Κάτερμοουλ-Κάμπελ)ήρθαν, ενώ έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές  με 3-4 από αυτούς να είναι βασικοί! Ερωτηματικό η φετινή Σάντερλαντ..

Φούλαμ:  Δεν άλλαξαν πολλά οι Λονδρέζοι, δεν δαπάνησαν χρήματα για μεταγραφές και επιτυχία θα είναι να τερματίσουν όπως και πέρυσι ,μέσα στην 8άδα!

Γουίγκαν: Η Γουίγκαν έκανε έξυπνες αγορές με τα 28 εκκ Ε που πήρε από την για την πώληση του Βαλέντσια(Μάντσεστερ) και του Κάτερμουλ στην Σάντερλαντ! Δαπάνησε 3 εκκ. Ε και πήρε τον εξαιρετικό Ντιαμέ από την Βαγιεκάνο, όπως και τον κεντρικό αμυντικών των Μαδριλενων,τον Αμάγια!Πήρε δανεικό τον Σινκλαίρ από την Τσέλσι και γενικότερα οι κινήσεις της ήταν μετρημένες και σοβαρές!

Γούλβς: Οι νεοφώτιστοι φαίνεται να έχουν αλλάξει το ρόστερ τους ριζικά. Πολλά τα πάρε-δώσε.Κυριότερες μεταγραφές αυτή του καλού Ζουμπάρ από τους Μασσαλούς και αυτή του νέου αστεριού της Σερβίας, Νέναντ Μίλιας! Στόχος η παραμονή..Θα δείξει!

Μπέρμιγχαμ: Η μεγάλη μεταγραφή είναι αυτή του Φέργκιουσον από την Ρέιντζερς!Πήρε επίσης τον σκόρερ Μπενίτεθ από το Μεξικό ενώ δεν έχασαν κάποιον αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή! Θεωρητικά ενισχυμένη η Μπέρμιγχαμ η οποία έχει σαν στόχο την γρόγορη σωτηρία, ίσως και κάτι παραπάνω!

Στόουκ: Λίγα πράγματα για την Στόουκ η οποία έχασε τον βασικό μέσο Ολοφινχάνα και θεωρητικά τον αντικατέστησε με τον Γουάιτχεντ από την Σάντερλαντ!Πάει και αυτή για την σωτηρία!

Μπόλτον: Χείριστη χρονιά για την Μπόλτον που όλοι θέλουν να ξεχάσουν!Έχασε τον Ζεμαλί,τον Σμολάρεκ ενώ απέκτησε τον Ντέιβις,τον καλό αμυντικό Νάιτ από την Βίλα και τον μπακ Ρίκετς από την Χάλ! Θέλει φέτος να μην μπλέξει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα το καταφέρει…

Χαλ: η Χαλ έδωσε 12 εκκ. Ε για καλούς παίκτες (Ολοφινχάνα-Άλντιντορ-Τζιλάς-Χάντ),έχασε τον μπακ Ρίκετς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου Μπούλαρντ είναι έτοιμος πλέον και ουσιαστικά αποτελεί ακόμα μια μεταγραφή!Δέν νομίζω να είναι δεύτερο φαβορί για υποβιβασμό μπροστά από Μπέρνλι!

Μπέρνλι: Η νεοφώτιστη με το χαμηλότερο μπάτζετ, ενώ το καλύτερο της απόκτημα είναι ο επιθετικός Φλέτσερ(Χιμπέρνιαν) που έβαλε πέρυσι  11 γκολ στην Σκωτία! Πρώτο φαβορί για πτώση η Μπέρνλι, όχι άδικα, δύσκολα θα την παλέψει μου φαίνεται…

Παρατηρήσεις – επικοινωνία    [email protected]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook