Αν όχι τώρα…πότε?

Σε λεπτές ισορροπίες η χθεσινή μέρα,οριακά δεν εξελίχθηκε σε εξαιρετική.Καλή τύχη!

Χαίρετε… να ξεκινήσω με τα παράπονα μου για την Β΄ Ισπανίας, όχι ότι πήγε άσχημα αλλά τι είναι αυτό το πράγμα με τις κόκκινες κάρτες!7 παιχνίδια είχαμε χθες και ξανά 3 κόκκινες! Περίπου 2 κόκκινες σε κάθε αγωνιστική και μερικές μας αλλοιώνουν αποτελέσματα! Όπως χθες αυτό της Νουμάνθια που ενώ προηγήθηκε νωρίς, δέχτηκε κόκκινη κάρτα και την αποτελείωσε!

* Προσωπικό λάθος που δεν έβαλα το Under της Μονακό στην ΤΡΙΑΔΑ ΙΙ(αν και στο site γράφω γι αυτό) και έβαλα αυτό της Τενερίφη, το είπα στο ραδιόφωνο ότι  το πίστευα πάρα πολύ!

Μέτρια μέρα χθες και η αλήθεια είναι ότι περίμενα τα πράγματα να πάνε καλύτερα… Έτσι είναι το στοίχημα… ο αγώνας συνεχίζεται! Πάμε να δούμε τα σημερινά παιχνίδια!

Στην Ά Ισπανίαςέχουμε 6 παιχνίδια….

Να ξεκινήσω από το βραδινό παιχνίδι.. Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ! Και οι δύο είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα! Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν τις σημαντικές επιστροφές των Πάλοπ και Κανουτέ, ουσιαστικά είναι πλήρεις! Η Βιγιαρεάλ θα έχει σημαντικές απουσίες Καθόρλα-Νιλμάρ-Σένα-Ιμπαγάσα προσθέστε και τον φορμαρισμένο επιθετικό Γιορέντε! Η Σεβίλλη έχει καλύτερη ομάδα και εντός απέναντι στην ελλιπέστατη Βίγια έχει το προβάδισμα. Άσος!

Για το Αλμερία – Οσασούνα… Σκληροτράχηλη ομάδα οι Βάσκοι, που θα έχουν την σημαντική απουσία του επιθετικού Αράντα !Η Αλμερία θέλει επειγόντως  νίκη αλλά δεν περνάει καλή φάση, έχει καλές επιστροφές… Προβάδισμα στα 2-3 γκολ!

Συνεχίζουμε με το ΄Θορίγια΄ όπου η Βαγιαδολίδ υποδέχεται την ουραγό Χερέθ! Το 1.5 σαν απόδοση βγήκε καθαρά από το προηγούμενη νίκη( 4-0) με την Λα Κορούνια, όπου δεν ήταν και ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό το σκορ εδώ που τα λέμε…. Η Χερέθ δύσκολα … θα μείνει στην κατηγορία αλλά τέτοια παιχνίδια να την φοβάστε!Χωρίς σημαντικά προβλήματα και οι δύο!

Πάμε μια βόλτα στο ΄Σαρδινέρο΄ για να δούμε το παιχνίδι  της Σανταντέρμε την Μπιλμπάο! Κοντινές περιοχές η Καντάμπρια και το Μπιλμπάο.. Οι γηπεδούχοι είναι μέχρι από τις χειρότερες ομάδες! Σήμερα είναι πλήρης, απέναντι με μια κουρασμένη Μπιλμπάο από τα συνεχόμενα παιχνίδια! Νεότερη απουσία και τι απουσία! είναι αυτή του παιχταρά και μόνιμου σκόρερ της Αθλέτικ, του Γιορέντε! Επίσης εκτός οι βασικοί, Τοκέρο, Γιέστε, Σουσαέτα, στον πάγκο οι βασικοί Γκουρπέγκι και Κοικίλι! Η Μπιλμπάο δείχνει αδυναμίες στην άμυνα, αν δεν κερδίσει και τώρα η Σανταντέρ θα κουνήσει …μαντήλι ο προπονητής Μαντία! Άσος για την Ρασίνγκ,η πρώτη μας επιλογή!

Για το Χιχόν – Εσπανιόλ να πω ότι οι δύο εξαιρετικοί παίκτες Μπαράλ και Μίτσελ λείπουν για τους γηπεδούχους! Καλές απουσίες αυτές! Η Εσπανιόλ έχει να χάσει από την από την 2η αγωνιστική, δεν με πείθει ιδιαίτερα όμως! Εκτός ο καλός μεσοεπιθετικός Κορομίνας! Αν ήταν πλήρης η εξαιρετική Χιχόν θα την προτιμούσα… τώρα όμως πάσο!

Να κλείσουμε με τοΒαλένθια – Σαραγόσα… τι να πώ για την Βαλένθια, μας χάλασε την Πέμπτη με τα χάλια της! Μέσα ο Βίγια εκτός ο βασικός μπακ Μπρούνο! Οι Αραγόνες θα έχουν ξανά εκτός τον Πέναντ, εκτός και ο Αριθμέντι. Τραγική εκτός έδρας η Σαραγόσα αλλά δεν θα ασχοληθώ με κάτι!

Στην Β΄ Ισπανίας  θα κρατήσω μόνο ένα παιχνίδι! Και συγκεκριμένα το διπλό στο ντέρμπι! Ανδαλουσιάνικο ντέρμπι ανάμεσα σε Κάντιθ – Μπέτις! Με 4000 οπαδούς στο πλευρό της η Μπέτις, εκτός ο Εμανά, Βέγα, Αουρέλιο αλλά έχει λύσεις και το καλύτερο υλικό φυσικά! Σβήστηκε η ποινή του φορμαρισμένου επιθετικού Ογκμπέτσε ο οποίος παίζει σήμερα, πάντως έχει απουσίες σήμερα! Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής ανάμεσα στις δύο ομάδες, την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχει η Μπέτις, τραγική αμυντικά η Κάντιθ! Διπλό..

 

ΤΡΙΑΔΑ

397. ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ  1

425. ΣΕΒΙΛΛΗ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ   1

430. ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΒΕΛΕΖ    1

ΣΥΣΤΗΜΑ

377. ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ   Χ

393. ΛΙΛ – ΜΠΟΡΝΤΟ   2

400. ΚΑΝΤΙΘ – ΜΠΕΤΙΣ   2

409. ΓΚΕΝΚ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ   2

 

Καλή τύχη… παρατηρήσεις – επικοινωνία   chamalakis@gmail.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook