Η πιο μεγάλη ώρα…

Σπουδαία παιχνίδια σήμερα για τα προκριματικά,μεταξύ αυτών το Ελλάδα – Ουκρανία!

Χαίρετε…. η στήλη επανέρχεται σήμερα Σάββατο με τους σπουδαίους αγώνες των προκριματικών για το Μουντιάλ να ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων του στοιχήματος! Επίσης υπάρχουν φιλικοί αγώνες και αγωνιστική στην Segunda Division!

Πάμε να ξεκινήσουμε με τα ισπανικά παιχνίδια και με τα τελευταία νέα των ομάδων της Β΄ Ισπανίας και θα καταλήξουμε με τα προκριματικά και τον αγώνα της Εθνικής μας!

 ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ  – ΣΟΣΙΕΔΑΔ  

Να ξεκινήσουμε από το ΄Μπελμόντε΄ όπου η αλλοπρόσαλλη  Αλμπαθέτε υποδέχεται την Σοσιεδάδ! Δεν την πιάνεις πουθενά αυτή την  Άλμπα΄ φέτος! Διαθέτει  τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Στουάνι 8 γκολ) και σήμερα είναι πλήρης! Πλήρεις είναι και οι Βάσκοι οι οποίοι νίκησαν δύσκολα την Ουέλβα 1-0 στο ΄Ανοέτα΄! Αδύναμη εκτός η Σοσιεδάδ, παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα με πρώτο την ισοπαλία!

 ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ – ΜΟΥΡΘΙΑ

Με φοβερή ψυχολογία η Ράγιο ύστερα από την πρόκριση μέσα στο ΄Σαν Μαμές΄ και με καλή μπάλα! Σήμερα πάντως θα έχει 2 βασικούς αμυντικούς εκτός (Αλμπάκαρ,Κόκε) , εκτός και ο βασικός επιθετικός Πίτι εκτός και ο ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός Πατσόν! Από κύπελλο προέρχεται και η Μούρθια η οποία πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις αλλά αποκλείστηκε από την ανώτερη Λα Κορούνια! Προβλήματα και εδώ ..  εκτός 2 βασικοί μέσοι και 2 ενίοτε βασικοί, έξω ο βασικός τερματοφύλ.(Ελία)!Η Μούρθια θα πάει για το 0-0 η Ράγιο τελευταία εντός δυσκολεύεται και δεν παίζει καλά, αλλά πήρε ψυχολογία από την πρόκριση! Άν ήταν πλήρεις οι γηπεδούχοι θα πήγαινα με τον άσο… τώρα πρώτη επιλογή το Under για όσους μπορούν και μετά άσος! Βλέπω δύσκολο 1-0….

 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β΄ – ΚΑΝΤΙΘ

Έναν βασικό εκτός σε κάθε γραμμή έχει η μικρή Βίγια σήμερα! Μέτρια τελευταία η οποία αντιμετωπίζει την Κάντιθ που προέρχεται από το 2-2 στο ντέρμπι με Μπέτις(ισοφάρισε στο 93΄).Νεότερες απουσίες …εκτός ο βασικός επιθετικός Τοέντλι και ο βασικός μέσος Κορτές! Νομίζω ότι η Κάντιθ δεν θα χάσει, ο άσος είναι σε χαμηλή απόδοση! Σε καλύτερο φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι…

ΚΑΣΤΕΓΙΟΝ – ΕΛΤΣΕ    

Παιχνίδι 6 βαθμών! Τοπικό ντέρμπι  της Βαλένθια… η Καστεγιόν δείχνει να ανεβαίνει και εντός τελευταία αγωνίζεται με πάθος, έχει νικήσει καλύτερες ομάδες από την Έλτσε! Ο πρώτος σκόρερ ( Ουλόα 5 γκολ) θα μείνει στον πάγκο! Η Έλτσε έχε να χάσει  5 παιχνίδια, άλλαξε και αυτή προπονητή και βρήκε ..την υγεία της! Έχει όμως την 2η χειρότερη άμυνα και έχει και σημαντικές  απουσίες στην άμυνα και στο κέντρο! Οι γηπεδούχοι το θέλουν περισσότερο το παιχνίδι, και ας ελπίσουμε να εκμεταλλευτούν τα σημαντικά κενά (και με τις απουσίες) στην άμυνα της Έλτσε! Άσος….

  ΛΕΒΑΝΤΕ – ΧΙΡΟΝΑ 

Η Λεβάντε είναι 4η και αήττητη εντός μέχρι τώρα! Έχει καλή ομάδα, έχασε δύσκολα ίσως και άδικα από την Σαλαμάνκα εκτός αλλά έχει και δύο καλές απουσίες στην μεσαία γραμμή σήμερα! Συμπληρώστε και τον καλό αμυντικό Ρομπουστέ εκτός! Η Χιρόνα από την άλλη στηρίζεται πολύ στον τερματοφύλακά της, ξανά με 4-5-1 και πάει για την ισοπαλία, χωρίς απουσίες! Σε καλή απόδοση η ισοπαλία και νομίζω ότι έχει τον πρώτο λόγο, δεν χαλάει και  κανένα εδώ που τα λέμε…! Αξίζει..

 ΟΥΕΛΒΑ – ΟΥΕΣΚΑ

Αν ήταν πλήρης η Ρεκρεατίβο θα ήταν επιλογή! Αλλά με τον Κολούνγκα(επιθ), τον Μπαρμπέρ(μέσος), τον Φουέγο(αμ),τον Μόρα(αμ) όλοι  τους βασικοί να είναι εκτός, και τον ενίοτε βασικό επιθετικό Καντέιας επίσης, πώς να το κάνεις? Η Ουέσκα θα έχει μια αλλά μεγάλη απουσία, του καλύτερου της μέσου του Ελγκέρα! Και εδώ για όποιον μπορεί πιθανό Under..η Ουέλβα είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας χωρίς ισοπαλία μέχρι τώρα!

 ΟΥΝΙΟΝ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Παλεύουν οι ΄μικροί΄ Βάσκοι αλλά δεν έχουν μέχρι τώρα να μαζέψουν αρκετούς βαθμούς! Σήμερα έχουν καλές επιστροφές και στην έδρα τους είναι καλοί!Η Λας Πάλμας από την άλλη όταν βγαίνει εκτός …νησιού κάτι παθαίνει! Εκτός οι βασικοί αμυντικοί Πινιόλ και  Νταβίντ Γκαρσία, τιμωρημένος και βασικός μέσος Μιγκέλ Γκαρσία, επίσης θα απουσιάσουν 2 ακόμα λύσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή! Απουσίες-έδρα- αναγκαιότητα βαθμών όλα αυτά δείχνουν…. Άσο! Κάτι μου λέει να κρατήσω μια επιφύλαξη, αν έπρεπε να τα βάλω επι τις % θα έλεγα 50-35-15!

*Ραντεβού ραδιοφωνικά λίγο μετά της 13.00 για τα τελευταία νέα…

Τώρα για τα παιχνίδια των προκριμάτικων! Η Ουρουγουάη έχει πολλές απουσίες και θα πάει στην Κόστα Ρίκα να μην χάσει! Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα! Για το παιχνίδι της Εθνικής μας, είπα και στο ραδιόφωνο ότι ο Ρεχάγκελ θα πάει τα παιχνίδια στον 1-0 (εντός) ή ακόμα σε 2 ισοπαλίες και ποντάρει στο εκτός έδρας γκολ! Με 5-4-1 η Έλλάδα, σφιχτά και οι Ουκρανοί οι οποίοι είναι πλήρης και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τον Μιλέφσκι! Επιλογή η ισοπαλία στο ημίχρονο και από κει επιλογή ρίσκου και το 0 έως 1 γκολ… κάπου εκεί! Θέλω πολύ να κοντράρω την Γαλλία αλλά φοβάμαι καμία ατομική ενέργεια κανενός …Γκουρκύφ, κλειστό ματς και εδώ πάντως! Με ρίσκο το 1-0 σαν σκορ! Ενώ στο παιχνίδι της Πορτογαλίας θα πάω με τα 2-3 γκολ!

Επιλογή επίσης από την Ζώνη της Αφρικής είναι και το διπλό του Καμερούν απέναντι στο αδιάφορο και με απουσίες, Μαρόκο! Προβάδισμα και στον άσο και στο Over στο ..περιβόητο Αίγυπτος –Αλγερία! Επιλογή και το Over στο φιλικό Ισπανία – Αργεντινή!

Επικοινωνία – παρατηρήσεις   [email protected]

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook