(Συ)στημένα παιχνίδια…

To μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι στα πρόθυρα αποκάλυψης!

Χαίρετε… σε μια μέρα που δεν είχε έτσι και αλλιώς πολλές επιλογές, νομίζω μια από τις πιο ΄αντιεμπορικές΄ Κυριακές! Στην Ισπανία βγήκε το λογικό της Βιγιαρεάλ κατά τα άλλα καλά κάναμε και δεν είχαμε ξεκάθαρες επιλογές! Στην δεύτερη Ισπανίας είχαμε 4 παιχνίδια 4 κόκκινες! Οι δύο στην Μπέτις..που έπαιζε με 9 από το 52΄!Τι να πεις… κατά τα άλλα οι ισοπαλίες (2) στα απογευματινά παιχνίδια είχαν το προβάδισμα στα ντέρμπι!

Για την Γερμανίατα γράψαμε χθες, ότι το Αμβούργο δεν είναι καλά κα δεν αξίζει με τίποτα να ασχοληθούμε, για την Μπάγερν τα γνωστά.. χωρίς Ριμπερί δεν ασχολήσε πόσο μάλιστα όταν παίζει με την πρωτοπότο Λεβερκούζεν!Πάντως από την σημερινή μέρα ξεχώρισαν τα 9 τέρματα της Τότεναμ επί της Γουίγκαν!Και να φανταστείτε ότι το παιχνίδι στο ημίχρονο ήταν 1-0!Σε 45 λεπτά μπήκαν 8 γκολ με τον Ντεφόε να πετυχαίνει 5 τέρματα!

Πάμε να περάσουμε στο θέμα των ημερών με τα στημένα παιχνίδια…  όπου η UEFA φαίνεται να έχει πάρει το θέμα ιδιαίτερα ζεστά! Την Τετάρτη εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών θα συναντηθούν στη Νιόν για να ΄συζητήσουν΄, μια έρευνα που ξεκίνησε από την Γερμανία .Ο  εισαγγελέας του Μπόχουμ ξεκαθάρισε πριν λίγες μέρες: «Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ούτε τα ονόματα των συλληφθέντων ούτε των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη»!

Σε αυτήν την ιστορία, αρχικά είναι ΄μπλεγμένες΄ 9 χώρες!Όπως ανακοινώθηκε,οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ξεκίνησαν πριν από 9 μήνες, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Αυστρίας και της Ελβετίας.Η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Τουρκία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σλοβενία και η Ουγγαρία, είναι αρχικά στο επίκεντρο, και λέω αρχικά γιατί νομίζω ότι αν ο ασκός του αιόλου ανοίξει θα πάρει πολλούς η μπάλα! Αρκεί η UEFA να θέλει..

Την μερίδα του λέοντος έχουν Τουρκία και Γερμανία!Η UEFA διεξάγει έρευνες για 32 αγώνες στη Γερμανία, όχι  για τους ΄μεγάλους΄ αλλά στην Β΄ Γερμανίας και σε μικρότερες κατηγορίες! Στην Τουρκία στα ΄υπόψιν΄ είναι 29 παιχνίδια..

 Στο μικροσκόπιο είναι περίπου 200 παιχνίδια και τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται από παιχνίδια ομάδων  Β΄ κατηγορίας των παραπάνω και όχι μόνο πρωταθλημάτων! Περίπου 150 άτομα έχουν μπει στο στόχαστρο..17 έχουν ήδη συλληφθεί! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπό διερεύνηση παιχνίδια αφορούν μόνο το 2009!Συνολικά μέχρι τώρα έχουν γίνει έρευνες σε 50 σπίτια παραγόντων – παικτών – προπονητών!

Ποια παιχνίδια ερευνώνται..;

Εκτός από τα εγχώρια πρωταθλήματα έγινε γνωστό ότι ερευνώνται  επίσης 3 παιχνίδια για το CHL και 12 για το Europa League! Σύμφωνα με σλοβενικά μέσα ενημέρωσης ένα από τα ύποπτα παιγνίδια ήταν αυτό μεταξύ της Ιντερμπλόκ Λιουμπλιάναςκαι της ουκρανικής Μέταλουργκ για το Europa League! Επίσης η νίκη 6-0 της σουηδικής Χέλσινγκμποργκ επί της εσθονικής Τρανς Νάρβα και η ισοπαλία 2-2 μεταξύ της σερβικής Μπεζάνιακαι της αλβανικής Μπέσα Καβάγε, κατονομάζονται επίσης στην 96σέλιδη αναφορά της ΟΥΕΦΑ προς την Europol, σύμφωνα με το “Der Spiegel”, με δεδομένο ότι κάποιοι στοιχημάτισαν στα συγκεκριμένα ακριβή σκορ δημιουργώντας εύλογες υποψίες.

Όσον αφορά την ΄περίφημη΄ Β΄ Εθνική της χώρας μας θυμίζω τις δηλώσεις του Λιμάχερ (υπέυθυνος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας UEFAγια πειθαρχικά παραπτώματα) …

΄΄ Δεκαπέντε παιχνίδια από το Γενάρη του 2009 και μετά βρίσκονται στο κόκκινο, δηλαδή έχουν πιθανότατα στηθεί. Αλλα επτά παιχνίδια βρίσκονται στο κίτρινο, δηλαδή έχουν πιθανόν στηθεί. Επιπλέον, ένας παίκτης της Β΄ Εθνικής Ελλάδος την άνοιξη του 2009 έκανε δημόσιες δηλώσεις για το πώς είναι η κατάσταση΄΄! Επίσης να πούμε ότι στη λίστα των 15 «ύποπτων» αγώνων στην Β΄ Εθνική εμφανίζονται 11 σύλλογοι. Ενας σύλλογος εμφανίζεται μάλιστα πέντε φορές!

Οι δηλώσεις του προέδρου της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τέο Τσβάντσιγκερ αναφέρουν ΄΄ Θα πρέπει να εξετάσουμε το συντομότερο δυνατό, εφόσον βεβαίως μάθουμε για ποιους συγκεκριμένους αγώνες πρόκειται, πού χωλαίνει το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο είχαμε υιοθετήσει από το 2005. Τότε είχαμε πιστέψει πως με την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων δεν θα ήταν δυνατόν να στηθούν παιχνίδια. Τώρα βεβαίως δεν θέλω να πω πως το συγκεκριμένο σύστημα απέτυχε, αλλά θα πρέπει να δούμε γιατί δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις ΄΄

Στην Γερμανία έχουν βγει προς τα έξω 2 παιχνίδια ΄μαρς΄. Το ένα είναι η εκτός έδρας ήττα που γνώρισε Όσναμπρικ, με 2-0 από την Νυρεμβέργη (13/5). Το άλλο πάλι με πρωταγωνίστρια την  Όσναμπρικ  η οποία έχασε με 3-0 από την Αουγκσμπουργκ στις 17 Απριλίου. Στο συγκεκριμένο ματς παίχτηκαν τεράστια ποσά. Μάλιστα ένας παίκτης στοιχημάτισε 150.000 ευρώ στο ακριβές αποτέλεσμα του αγώνα! Μια έμπνευση είχε ο παίκτης να μην την ποντάρει….;

 

Παρατηρήσεις – επικοινωνία    chamalakis@gmail.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook