Europa και ..γαλλικές επιλογές!

Τελευταία αγωνιστική στο Europa στους 6 ομίλους με λίγο Γαλλία και λίγο Αγγλία…

Χαίρετε… εδώ είμαστε και σήμερα, Τετάρτη όχι όμως με αγώνες για το CHL αλλά για αγώνες Σαμπιονά και Europa Leauge.Πάμε να δούμε τι κρατάμε και τι όχι…

Να ξεκινήσουμε με την Γαλλία… όπου σήμερα έχουμε 7 παιχνίδια! Εμβόλιμη αγωνιστική αυτή μεσοβδόμαδα, πάντως η προηγούμενη αγωνιστική το Σ/Κ ήταν εξαιρετική! Ψυχή κατέθεσε η Λε Μαν η οποία με 10΄ παίκτες έβαλε γκολ στο 93΄ στο παιχνίδι με την Βαλενσιέν, δεύτερο σερί εντός έδρας με αντίπαλο την Γκρενόμπλ η οποία μπορούσε να πάρει βαθό στο ΄Μπονάλ΄ αλλά έχασε πέναλτι ο Λουμπόγια. Πολύ πιθανό Under, και μικρό προβάδισμα στην ισοπαλία!

Για Λιόν δεν υπάρχει κάτι απλώς να πούμε ότι η Μπουλόν έχει πάρα πολλές απουσίες! Για το Μονακό – Ρεν, μας δικαίωσε η Ρεν το Σάββατο, χωρίς τον αρχηγό Λερουά σήμερα αλλά με καλές επιστροφές, απουσίες έχει και η Μονακό, κοντά στο 1-1 για σκορ και στα συνολικά 2-3 γκολ!

Πολύ σκέψη γι αυτό το Λοριάν – Μαρσέιγ.. χωρίς τους δύο μπροστά οι Μασσαλοί (Νιάνγκ – Μπραντάο), καλή απουσία του βασικού αμυντικού Μάρσαλ για τους γηπεδούχους οι οποίοι είναι σε ύφεση! Θέλω να νικήσουν οι φιλοξενούμενοι αλλά με τα θέλω δεν κάνουμε επιλογές!

Σπουδαίο διπλό για την Μπορντόστο ΄Ζερλάν΄ την Κυριακή το βράδυ με 0-1 η οποία έχει να δεχθεί γκολ 533 λεπτά! Γνωστές οι απουσίες συν τον Σιανί, η Μονπελιέ νίκησε με 0-1 μέσα στην Τουλούζη και είναι στην 2η θέση. Γεμάτο γήπεδο και πλήρεις οι γηπεδούχοι .Νομίζω ότι κανείς εδώ δεν θέλει να χάσει, θα παίξουν με τον φόβο και εν τέλει μια ισοπαλία ίσως να μην δυσαρεστήσει κανένα..Για να δούμε..

Πολλές απουσίες εκατέρωθεν στο Νανσί – Νις, έχουν πάντως και κάποιες επιστροφές οι γηπεδούχοι οι οποίοι είναι πιο κοντά στην νίκη. Οι Νικαιώτες δεν είναι σε καλή κατάσταση με 3 συνεχόμενες ήττες. Ενώ σε τιμές γύρω στο 1.55 νομίζω ότι η Παρί είναι να την φοβάσαι και ειδικά απέναντι στην εξαιρετικά φορμαρισμένη Λάνς. Προκλητικές οι τιμές στο διπλό, τελευταία μπορεί να νικάει η Παρί αλλά δεν πείθει..

Πάμε και στο Europa League..

Στον 4οόμιλο αρκεί το Χ στην Χέρτα για την πρόκριση στο εντός με την αδιάφορη Σπόρτινγκ. Κακές ομάδες σε αυτό τον όμιλο αλλά εδώ που φτάσαμε δεν νομίζω να χάσουν οι Βερολινέζοι.

Στον 5ο όμιλο, όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι Βασιλεία – Φούλαμ, με την Βασιλεία να πηγαίνει για δύο αποτελέσματα! Καλοί  εντός οι γηπεδούχοι οι οποίοι σκοράρουν, οι Άγγλοι πάνε μόνο για νίκη. Νομίζω κάποια στιγμή θα ανοίξει το παιχνίδι και θα έχουμε γκολ! Για 2-1 το βλέπω..

Στον 6οόμιλο… ξεκάθαρα πράγματα! Στο Παναθηναϊκός – Ντιναμό παίζεται η δεύτερη θέση, με τους πράσινους η οποίοι πάνε για 2 αποτελέσματα. Όλες οι νίκες των πρασίνων στον όμιλο είναι με 1-0..κακή απόδοση στον άσο! Ίσως υπάρχει μια αξία στην ισοπαλία στο ημίχρονο!

Στον 10οόμιλο… ουσιαστικά και εδώ μόνο το Μπρίζ- Τουλούζ έχει ενδιαφέρον, με τους Βέλγους να βολεύονται και με ισοπαλία. Κουρασμένοι μοιάζουν οι Γάλλοι με τα συνεχόμενα παιχνίδια, παίζουν και με τον 3ο τερματοφύλακα πλέον..η Τουλούζ η οποία στα 2 υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια της δέχθηκε 6 γκολ! Μικρό προβάδισμα στον άσο!

Δεν έχω άποψη για το Σπάρτα Πράγας – Κοπεγχάγη, το σημαντικότερο παιχνίδι για τον 11οόμιλο! Και με ισοπαλία περνούν οι Δανοί, μόνο νίκη οι γηπεδούχοι. Παντού μπορεί να πάει!

Κλείνομε με τον 12οόμιλο, όπου εδώ η πρόκριση έχει κριθεί, εκκρεμεί  πάντως η πρωτιά! Γι αυτήν παίζουν η Μπιλμπάο με την Βέρντερ. Πολλά γκολ νομίζω θα έχουμε εδώ και ….εδώ που τα λέμε σιγά να μην τρελαθούν και οι δύο για την πρωτιά με τα συνεχόμενα παιχνίδια και ιδιαίτερα απαιτητικά στα πρωταθλήματα τους!

 

Ραντεβού και ραδιοφωνικά λίγο μετά της 6…

Παρατηρήσεις – επικοινωνία    [email protected]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook