Με την βοήθεια των … φυλακισμένων!

Πολλά παιχνίδια έχουν αναβληθεί για το σημερινό πρόγραμμα.Το μεσημέρι τα νεότερα!

Χαίρετε… όπως κάθε Σαββατιάτικο ξημέρωμα εδώ είμαστε και σήμερα για να δούμε τι υπάρχει στο σημερινό πρόγραμμα  στο οποίο πρωταγωνιστής είναι το … χιόνι! Κυρίως σε Γαλλία, Αγγλία και Βέλγιο τα γήπεδα δεν είναι για ποδόσφαιρο και πολλά παιχνίδια στο Νησί και όχι μόνο έχουν αναβληθεί και που είσαι ακόμα..

Για Αγγλίασυντονισμένοι 13.10 με 13.30 για ενημέρωση από Ηλία Σπινάσα στον Athletic Radio

Πάμε να ξεκινήσουμε από την Γερμανία όπου εκεί δεσπόζει η επιστροφή .. Ριμπερί! Κακές αποδόσεις και παιχνίδια που νομίζω δεν είναι για πολλά – πολλά! Να πούμε ότι η Χοφενχάιμ θα παίξει χωρίς 3 βασικά στελέχη μεταξύ αυτών και τον Χίλντερμπραν ( βασικ. τερμ), χωρίς τον τερματοφύλακά της (Λέμαν) και ηΣτουτγκάρδη όμως! Λογικά θα έχουμε αρκετά γκολ εδώ… Νομίζω δεν έχει τίποτα άλλο αξία στην Μπουντεσλίγκα βάσει απόδοσης , ίσως και το 2-3 γκολ στο Άιντραχτ – Βόλφσμπουργκ, παιχνίδι γύρω από το 1-1 νομίζω..

Στην Γαλλία ξεχωρίζουν δύο παιχνίδια… το Ρεν – Παρί και το Σεντ Ετιεν – Μαρσέιγ! Για το πρώτο δεν έχω άποψη.. καλύτερη εκτός έδρας η Παρί, πάει παντού! Για το παιχνίδι των Μασσαλών να πούμε ότι επιστρέφει ο Μπραντάο και πλέον το μόνο πρόβλημα των φιλοξενούμενων λέγεται Νιάνγκ, με ψυχολογία και καλή ενδεκάδα! Οι γηπεδούχοι στεφανουά έχουν ξανά σοβαρά προβλήματα. Στην άμυνα εκτός ο Σάλ και ο Μονσορό ενώ οι επιθετικοί Σανογκό και Φερνάντεζ είναι εκτός! Προβάδισμα στο διπλό και στο over!

Υπάρχει επίσης μια αξία στο Γκρενόμπλ – Νίς! Πολύ σφιχτό παιχνίδι αναμένω εδώ… η Γκρενόμπλ θα τα δώσει όλα για την νίκη μιας και παίζει το τελευταίο της χαρτί! Έχασε και από την Λε Μαν μεσοβδόμαδα, πολύ μέτρια ομάδα, χωρίς πολλές λύσεις  αλλά απέναντι στην ντεφορμέ Νις (4 συνεχόμενες ήττες) η οποία έχει και εκτός τους Μπανγκουρά και Απάμ. Στο τελευταίο εντός της νίκησε με ένα γκολ στο τέλος και νίκησε με 1-0.Κάπου εκεί θα το πάει και το σημερινό παιχνίδι… Σε χαμηλό ρυθμό για πολύ ώρα και να βάλει το 1 γκολ! Πολύ πιθανό Under το οποίο όμως είναι σε χαμηλή απόδοση, θα δώσω προβάδισμα και στην ισοπαλία στο ημίχρονο!

Στην Ισπανίανα πούμε ότι και εκεί η κακοκαιρία είναι αρκετά μεγάλη και αρκετά παιχνίδια είναι στο όριο να ξεκινήσουν ή όχι! Για παράδειγμα το γήπεδο της Νουμάνθια(φωτό) χθες είχε 25 πόντους χιόνι!

Για την Πριμέρα… αφήνουμε ασχολίαστα (αύριο ραδιοφωνικά θα αναφερθώ στις ενδεκάδες,) Σεβίλλη –  Χετάφε και το Ρεάλ – Σαραγόσα (με υπηρεσιακό προπονητή οι Αραγόνες),δεν υπάρχουν πάντως απουσίες που να αλλάζουν ισορροπίες το! Για το Ρεάλ ίσως να είχε αξία το 4-6 γκολ αλλά δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στο κουπόνι!

Για το Μπιλμπάο – Οσασούνα (Τοπική αναμέτρηση ανάμεσα σε Βάσκους) αξίζει να αναφερθεί ότι ο προπονητής της Μπιλμπάο στον αγώνα στο Europa με την Βέρντερ έβαλε πολλούς αναπληρωματικούς οπότε σήμερα η ενδεκάδα είναι μια χαρά, μοναδική απουσία ο μπακ Κοικίλι! Η Οσασούνα θα έχει ξανά εκτός τον βασικό φορ Παντιάνι και τον καλό επιθετικό Αράντα! Όλα δείχνουν .. άσο αλλά η Μπιλμπάο δεν μου ..πάει! Τις δύο τελευταίες χρονιές έχει έρθει το ίδιο σκορ, 2-0!

Στην Segunda έχουμε 6 παιχνίδια αλλά και …κακοκαιρία! Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Segundaμε το χιόνι και περισσότερο στα γήπεδα της Σαλαμάνκα και της Νουμάνθια! Μάλιστα επιστρατεύτηκαν 25 φυλακισμένοι… ναι καλά διαβάσατε…κρατούμενοι των γειτονικών φυλακών, ώστε να βοηθήσουν στον καθαρισμό του γηπέδου της Σαλαμάνκα!

Μας έχει δικαιώσει αρκετά  τα τελευταία παιχνίδια η Χέρκουλες αλλά σήμερα εκτός του Τότε δεν θα έχει και τον  μέσο-αρχηγό Φαρινός , ενώ την Ουέλβα την φοβάμαι! Για τους ιντερνετικούς λογικά θα δούμε γκολ στο Σαλαμανκα – Ράγιο, σε καλή φάση και οι δύο ομάδες και σκοράρουν εύκολα! Σκεφτόμουνα  την Κόρδοβα αλλά και αυτή η Αλμπαθέτε είναι καλή και έχω πει πολλές φορές ότι δεν αξίζει να είναι τόσο χαμηλά! Χωρίς μεγάλα προβλήματα οι δυο τους!

Η Λεβάντε είναι μια επιλογή αλλά έχει την απουσία του Παγιάρδο, η Καρταχένα αυτήν την στιγμή είναι καλή αντίπαλος για να κοντράρεις, δεν είναι στα καλά της, εκτός και ο Τσιγκάν ενώ είναι επιρρεπής στα αμυντικά λάθη..Σε τιμές άνω του 2.2 αξίζει ο άσος νομίζω..!

Επίσης ήθελα να ασχοληθώ με Νουμάνθια απέναντι στην Ουνιόν αλλά το γήπεδο θυμίζει .. Αράχωβα και θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή αν θα διεξαχθεί! Το Λας Πάλμας – Θέλτα οδεύει προς την ισοπαλία αλλά τέτοιες, δύσκολα έρχονται τελευταία σε αυτήν την κατηγορία!

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

133. ΑΙΝΤΡΑΧΤ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ   2-3 ΓΚΟΛ

147. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΟΚ    2

220. ΛΕΒΑΝΤΕ – ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ    1

229. ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ – ΝΙΣ    Χ ΗΜΙΧΡ

242. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΜΙΛΑΝ   2-3 ΓΚΟΛ

244. ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΜΑΡΣΕΙΓ    2/OVER

 

Παρατηρήσεις – επικοινωνία     [email protected]

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook