Ας αρχίσουν οι … χοροί!

Πολλά μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η σημερινή μέρα σε Ισπανία – Γαλλία και Αγγλία!Καλή τύχη…

Χαίρετε… το πρώτο Σαβ/κο του νέου έτους και όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα είναι ξανά στις επάλξεις με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αγωνιστικές. Πάμε να δούμε ποια παιχνίδια θα μας απασχολήσουν και ποια όχι αφού τονίσουμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους Γερμανούς και Γάλλους που επανέρχονται μετά από καιρό!

Να ξεκινήσουμε από τους Γερμανούςόπου συναντάμε 6 παιχνίδια από τα οποία αφήνουμε στην άκρη τα πολύ μεγάλα φαβορί, Αμβούργο και Λεβερκούζεν και συνεχίζουμε! Στεκόμαστε  λίγο στην Χέρταη οποία έχει κάνει καλές μεταγραφές και ευελπιστεί να ξεκινήσει το νέο έτος καλύτερα από ότι τελείωσε το 2009!Πάει σε μια έδρα που δεν είναι και κανένα φόβητρο απέναντι στην μέτρια ομάδα του Αννόβερου μπορεί το διπλό, από κοντά και η ισοπαλία και το Over!Προσοχή θα τραβήξει αρκετό τζίρο το διπλό των Βερολινέζων! Στην Βέρντερ τελικά θα απουσιάσει ο Πιζάρο, η Άιντραχτ είναι καλή ομάδα, νομίζω θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες!

Παράξενο παιχνίδι το Γκλάντμπαχ – Μπόχουμ και χαμηλό το 1,75 στον άσο! Και εδώ με τα πολλά  γκολ είμαι σε δευτερεύον δελτίο και τίποτα παραπάνω!

Κλείνουμε και με το ντέρμπι της Στουτγκάρδης με τηνΒόλφσμπουργκ! Εκτός ο Λέμαν για τους γηπεδούχους, εκτός και οι αμυντικοί Μποκά και Ντελπιέρ και έτσι παίρνει φανέλα βασικού ο νεαποκτηθείς από την Γιούβε , Μολινάρο! Η μόνη  σημαντική απουσία για τους φιλοξενούμενους είναι ο Μάρτινς (Κόπα Άφρικα), κατά τα άλλα τα γνωστά, με 4-3-1-2 και Τζέκο – Γκραφίτε στην επίθεση. Και εδώ θα έχουμε γκολ νομίζω, ίσως και παραπάνω από 3 συνολικά με δεδομένο τις επιθέσεις και τις άμυνες των δύο ομάδων!

Από την Αγγλίανομίζω ότι αξίζουν λίγα πράγματα! Αξίζει το over στο Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτυ και επίσης να πούμε ότι για την Λίβερπουλ δεν παίζουν Τόρες -Τζέραρντ και είναι σε τραγική κατάσταση, η συμπαγής Στόουκ μπορεί να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά, νομίζω θα έχουμε χαμηλό σκορ εδώ, δεν αποκλείω και την έκπληξη!

Για την Ιταλίαακούσατε τις επιλογές χθες του Ναπολιτάνο στον αέρα του Athletic Radio όπως κάθε Παρασκευή, όποιοι ήσασταν συντονισμένοι! Για την Serie B επιλογές  η ισοπαλία στο Τριεστίνα – Μάντοβα, ο άσος της Πιατσέντζα ενώ προς το 2πλο το Γκαλίπολι – Άσκολι και το Φροζινόνε – Σαλερνιτάνα σε μεγάλες αποδόσεις όλα τα παραπάνω!

Για τους Γάλλουςέχουμε 9 παιχνίδια στο σημερινό πρόγραμμα…. Κρατάω τον χαμηλό άσο της Μονπελιέ… Πάρα πολλά προβλήματα απουσιών ελέω…. Κόπα Άφρικα για τους φιλοξενούμενους! Συνολικά 8 απουσίες εκ των οποίων οι 6 είναι βασικές και σημαντικές! Δεν είναι σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι έχουν και πολλές απουσίες, το μόνο αρνητικό είναι ότι θα ΄πάρει΄ αρκετό τζίρο το παιχνίδι στον άσο! Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έχουν την σημαντική επιστροφή του βασικού αμυντικού Τζόντιτς (έλειψε την Τετάρτη), εκτός ο μέσος Μπελαντά αλλά κατά τα άλλα είναι πλήρης και στην έδρα της αρκετά δυνατή και δημιουργεί φάσεις!

 Επιλογή και το διπλό ρίσκου με απλή κάλυψη στο Χ της Τουλούζ στην έδρα της Βαλενσιέν που φαίνεται ότι της πάνε καλύτερα τα εκτός έδρας παιχνίδια και η ομάδα της Τουλούζης νομίζω ότι δεν της αξίζει να είναι τόσο χαμηλά! Επιλογή επίσης το Over και το διπλό της Λυώνστην έδρα της Νανσί!

Πάμε να ολοκληρώσουμε και την περιήγηση μας με τους Ισπανούς!

Στην Primera, έχουμε 3 παιχνίδια όλα τους κρίσιμα και με ενδιαφέρον!

Στο Οσασούνα – Εσπανιόλυπάρχει η σημαντική επιστροφή του Νεκουνάμ  και αυτή του Παντιάνι για τους Βάσκους που έχουν να σκοράρουν 4 παιχνίδια! Η Εσπανιόλ πήρε το ματς που ήθελε πολύ και ταξίδεψε στην Παμπλόνα για να μην χάσει, χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα Καμενί και τον παιχταρά Λουίς Γκαρσία! Νομίζω ότι είναι πιο κοντά στην νίκη οι γηπεδούχοι αλλά δεν με …ψήνουν

Στο Μπίλμπάο – Ρεάλ έχουμε αίμα και άμμος σε μια δύσκολη έδρα που την έχει κάνει εύκολη η Ρεάλ τα τελευταία 4 χρόνια με ισάριθμα διπλά! Μεγάλη η απουσία του Ιγκουαίν που είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ μέχρι τώρα, εκτός και ο Φαν ντε Φάαρτ, επιστρέφει ο Ράμος και Κακά –Ρονάλντο – Μπενζεμά η τριπλέτα μπροστά! Πλήρης οι Βάσκοι! Αφήνω το διπλό στην άκρη και ασχολούμαι με το over το οποίο θεωρώ πιθανό!

Πάμε και στο Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη όπου οι Καταλανοί διψούν για εκδίκηση και οι Ανδαλουσιάνοι προβληματίζουν και έχουν και προβλήματα. Σκιλασί- Περότι-Φαμπιάνο-Ζοκορά-Κανουτέ όλοι εκτός! Η Μπάρτσελόνα προέρχεται από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την σημερινή της αντίπαλο, με τις γνωστές απουσίες Κειτά και Τουρέ! Νομίζω ότι και εδώ αξίζεί μόνο να ρισκάρει στα πολλά γκολ, στα πάρα πολλά όμως!

Στην Segunda  θα κρατήσω 3 σημεία ….Θα κρατήσω τον άσο της Κάντιθ η οποία με νέο προπονητή και επιστροφές υποδέχεται την ελλειπέστατη αλλά σκληροτράχηλη Ουέσκα!

Κρατάω επίσης τον άσο της Χιρόνα η οποία αντιμετωπίζει την Αλμπαθέτε, που θα έχει εκτός του επιθετικό δίδυμο της (Στουάνι – Σάλβα) συνολικά 15 γκολ  μέχρι τώρα, και προβλήματα στην άμυνα! Ευκαιρία νίκης για Χιρόνα που στην έδρα της είναι ανταγωνιστική!

Με μεγάλο ρίσκο θα κρατήσω και την ισοπαλία, και λέω μεγάλο γιατί φοβάμαι το διπλό εδώ, στο παιχνίδι της Θέλτα με την Σοσιεδάδ! Πολύ καλύτερη ομάδα οι Βάσκοι αλλά εκτός έδρας δεν …πείθουν ενώ η Θέλτα ακόμα πανηγυρίζει για την πρόκριση στο κύπελλο!Ίσως συμβιβαστούν και οι δύο με μια ισοπαλία στο ΄Μπαλαίδος΄….

 

*Τα τελευταία νέα ραδιοφωνικά το μεσημέρι στη 13.00 από τον Athletic Radio 104,2!

Επικοινωνία – παρατηρήσεις    [email protected]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook