Με φόρα και … παράδοση!

Σήμερα θα στηριχθούμε σε ομάδες που είναι φορμαρισμένες και στις … παραδόσεις!

Χαίρετε…. Δυνατά και ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα! Όπως κάθε Κυριακή έτσι και σήμερα την προσοχή μας συγκεντρώνουν το Campionato και η Primera ,χωρίς πάντως να παραβλέπουμε τα υπόλοιπα όπου νομίζουμε ότι υπάρχουν στοιχηματικές ευκαιρίες!

Ξεκινώντας από τους Γερμανούς, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα, η Ντόρτμουντδεν βλέπω να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κατάσταση που είναι αλλά όχι και σε τιμές του 1,5..

Στην Ιταλίαη επιλογή μας θα είναι η Τζένοα, και σαν δευτερεύον σημείο ο άσος της Αταλάντα! Νομίζω τίποτα άλλο δεν αξίζει σε ένα πρόγραμμα που νομίζω μπορεί να έχουμε εκπλήξεις! Προσοχή..

Στην Γαλλία την προσοχή μου την τράβηξε  μόνο η Λυών στο εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στην Τουλούζ.Οι γηπεδούχοι έπαιξαν και μεσοβδόμαδα παιχνίδι και μάλιστα ημιτελικό Λιγκ Κάπ, όπου για 2η συνεχόμενη χρονιά αποκλείστηκαν! Συνεχόμενοι αγώνες έχουν κουράσει την Τουλούζ η οποία δεν έχει απουσίες ,όμως αναγκαστικά ο Καζανόβα θα κάνει αλλαγές! Μεγάλη … ιστορία φέτος αυτή η Λυών! Τρεις συνεχόμενες νίκες για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι με νίκη και σε συνδυασμό  με ΄γκέλα΄ της Μπορντό ξαναμπαίνουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος! Εκτός είναι ο χαφ Τουλαλάν, υπάρχουν κάποιοι αμφίβολοι που δεν αλλάζουν τις ισορροπίες πάντως! Καλή η Τουλούζ αλλά νομίζω ότι αξίζει να εμπιστευτούμε  σε τέτοια απόδοση την φόρμα της Λυών, όχι την Λυών … την φόρμα της! Άντε ρε συ Λισάνδρο ….

Πάμε και στην Ισπανίακαι ξεκινάμε αντίστροφα .. δηλαδή από τους μικρούς της Segunda!

Δύο άσσους θα κρατήσω και μια ισοπαλία…. Και εξηγούμαι!

Κρατάω τον άσο της φίλης μου της Μπέτις που την έχω πάρει από το χεράκι για να βγούμε μαζί στην Primera!Πήρε ψυχολογία με την έλευση του νέου κόουτς, κατάμεστο το Λοπέρα σήμερα και χωρίς προβλήματα! Ντέρμπι είναι με την μέχρι τώρα πιο σταθερή και καλύτερη ομάδα, την Χέρκουλες! Οι Αλικαντίνιοι όμως ταξίδεψαν στην Ανδαλουσία χωρίς το βασικό επιθετικό τους δίδυμο Νταντσιουλέσκου και Ντελίμπασιτς, χωρίς τον βασικό αμυντικό Πένια και με μια κάκιστη παράδοση.17 ήττες σε 20 αγώνες εκεί  για την Χέρκουλες όπου μάλιστα έχουν να κερδίσουν από την περίοδο 1981/82! Άσος για την Μπέτις!

Θα κρατήσω και τον άσο ρίσκου της Καστεγιόν… αυτή και αν είναι παράδοση! Από την περίοδο 1977/78 έχει να κερδίσει στην έδρα της Καστεγιόν η Ουέλβα η οποία συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα και σήμερα θα έχει και σοβαρές απουσίες!Σε αντίθεση, οι γηπεδούχοι έχουν την επιστροφή του πολύτιμου Ουράνγκα, ψυχολογία μετά την νίκη επί της Χέρκουλες και περισσότερο ανάγκη για νίκη. Το τελευταίο θα φανεί σήμερα… Άσος!

Κρατάω επίσης σε δευτερεύον δελτία και την ισοπαλία στο Κάντιθ – Λεβάντε! Οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ καλύτερη ομάδα, δεν χάνει εύκολα, οι γηπεδούχοι αρέσκονται και αυτοί σε ισοπαλίες και στην έδρα τους τα παιχνίδια πάνε σε χαμηλό σκορ!

Πάμε να περάσουμε και στους΄΄ μεγάλους΄΄ Ισπανούς…

Για το Μπιλμπάο –Χερέθδεν χρειάζεται να σταθούμε ιδιαίτερα… Κατάθεση ψυχής έκανε η Χερέθ με την Οσασούνα την Κυριακή και νίκησε 2-1,σήμερα έχει κάποια αμυντικά προβλήματα! Πολύ καλύτερη ομάδα οι Βάσκοι και πλήρης σήμερα αλλά περνούν μια μίνι ύφεση τελευταία..Τα πάντα ανοιχτά…

Μεγάλη επιστροφή του Ούτσε για την Αλμερία η οποία παίζει ένα κομβικό παιχνίδι απέναντι στην Χιχόν. Τρομερή παράδοση οι γηπεδούχοι με 6/6 νίκες απέναντι στους Αστουριάνους! Πιο κοντά στην νίκη η Αλμερία, προβάδισμα και στα 2-3 γκολ!

Δύσκολο παιχνίδι για προβλέψεις και στο νησί όπου η Μαγιόρκα με το 9/9 εντός υποδέχεται τηνΒιγιαρεάλ! Ίσως κάνει την πρώτη της γκέλα απόψε η Μαγιόρκα αλλά που να εμπιστευτείς και αυτήν την Βίγια! Πλήρης η Βιγιαρεάλ , επιστροφές για τους γηπεδούχους! Τίποτα.. με πολύ ρίσκο για σκορ το 1-1!

Φαβορί δείχνει η ΄ανεβασμένη΄ Μάλαγα απέναντι στην ντεφορμέ Λα Κορούνια αλλά το παιχνίδι το φοβάμαι γιατί η Ντέπορ εκτός είναι καλή! Δεν μου άρεσε πάντως καθόλου με την Ρεάλ η Λα Κορούνια αλλά φοβάμαι ότι το παιχνίδι θα πάρει πολύ τζίρο… Άσος σε χαλαρό δελτίο..

Πλήρης ταξίδεψε η Τενερίφηστην Παμπλόνα για να αντιμετωπίσει την Οσασούνα! Με επιθετικές τάσεις η Οσασούνα και λογικά θα βγάλει φάσεις, νομίζω και οι νησιώτες το ίδιο. Σε τιμές άνω του 2.00 αξίζει το Over..

Σαραγόσα – Σεβίλλη… ωραίο ματς θα γίνει εδώ! Δυο βασικοί μέσοι θα λείψουν για τους γηπεδούχους οι οποίοι είναι ενισχυμένοι μεταγραφικά και θέλουν επειγόντως βαθμούς!Σε ανάκαμψη και οι Σεβιγιάνοι μετά τις επιστροφές των παικτών, τα γνωστά προβλήματα! Πολύ πιθανό γκολ- γκολ , πιθανό και το Over  

Για το Σανταντέρ – Ατλέτικο  τι να πούμε; Έπαιξαν πριν 3 μέρες οι δυο τους για άλλο θεσμό όμως… αυτόν του Κυπέλλου! Ξεγυρισμένη 4άρα  δέχτηκε η Σανταντέρ όχι όμως σε αυτό το γήπεδο, στην Μαδρίτη! Ξαναπαίζουν οι δυο τους μεσοβδόμαδα για την τυπική ρεβάνς! Με τις καλές ενδεκάδες και οι δύο σήμερα… Αρχικά έκανα κάποιες σκέψεις για άσο αλλά ..έφυγαν!

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

346. ΜΠΕΤΙΣ – ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ    1

354. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1

369. ΤΖΕΝΟΑ – ΚΙΕΒΟ   1

380. ΤΟΥΛΟΥΖ – ΛΥΩΝ  2

398. ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ   Over

Και μην ξεχάσετε ότι από την Δευτέρα στην απογευματινή εκπομπή Athletic Bet θα υπάρχει διαγωνισμόςμε διάρκει μέχρι την Παρασκευή και ένα μεγάλο δώρο περιμένει …κάτοχο!

 

Καλή τύχη…

Παρατηρήσεις – επικοινωνία    chamalakis@gmail.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook