Άσε μας ρε Μπιλμπάο….

Καλή τύχη στις επιλογές σας!Ευχαριστώ όλους για την ανάγνωση…

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Χαίρετε… έχουν απομείνει περίπου 10 αγωνιστικές σε κάθε πρωτάθλημα και νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές που δεν μπορείς να χρίσεις από τώρα κανένα πρωταθλητή σε καμία χώρα! Αρκετές έχουν προβάδισμα αλλά παντού υπάρχουν ομάδες ικανές για την έκπληξη! Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και με επιλογές που θα μας απασχολήσουν!

Ξεκινάμε από το νησί, την Αγγλία όπου νομίζω επιλογή ρίσκου αξίζει να είναι η Άστον Βίλα! Παίζει σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε καλή ομάδα, την Στόουκ αλλά χωρίς κίνητρο οι γηπεδούχοι! Οι φιλοξενούμενοι ψάχνεται να μπει στην 6άδα, είναι σε καλή κατάσταση και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα!

Στην Γερμανία, υπάρχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια την 26η αγωνιστική με το Σάλκε – Στουτγάρδη να ξεχωρίζει! Λογικός ο άσος της Χέρταπου παίζει πραγματικά το τελευταία της χαρτί! Δεν πείθει η Νυρεμβέργη παρά την νίκη της, ενώ οι Βερολινέζοι πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις και τα παίξουν τα ρέστα τους…

Επιλογή και το γκολ-γκολ στο Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ, κοντά στο 1-1 το παιχνίδι αλλά μπορεί και να ξεφύγει στο σκορ! Υπάρχει και το Βεσταλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Μπόχουμ και Ντόρτμουντ με τους φιλοξενούμενους να μην είναι στα καλά τους και τους γηπεδούχους να ΄κολλάνε΄ αρκετές φορές στις ισοπαλίες. Οι φιλποξενούμενοι μπορούν να φύγουν με τρίποντο από την έδρα της Μπόχουμ!

Στην Ιταλία… στο Καμπιονάτο έχουμε το Σάββατο μόνο το Νάπολι – Φιορεντινα, σε ύφεση και οι δύο, συζητούσαμε χθες ραδιοφωνικά με τον Ναπολιτάνο και νομίζω ότι το 1-1 και το γκολ-γκολ είναι η μοναδική επιλογή για αυτήν την αναμέτρηση!

Στην Serie B΄ θα κρατήσουμε το διπλό της Τορίνο,  ενώ τον πρώτο λόγο στο ΄Βία Ντελ Μάρε΄ έχει η ομάδα της Λέτσεαπέναντι στην Τσιταντέλα! Αυτά…..

Πάμε και στην Γαλλίαόπου μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να κρατήσω την Μονπελιέ! Πολύ καλή εμφάνιση και καταπληκτική στις αντεπιθέσεις για μια ακόμα φορά η ομάδα της Οσέρ την Τετάρτη απέναντι στην Μπορντό. Επιτρέψτε μου… κέρδισε εύκολα με 1-2! Από την άλλη η Μονπελιέ πραγματοποίησε και αυτή καλή εμφάνιση απέναντι στον… ίδιο αντίπαλο και αφού έχασε 2 πέναλτι!  έμεινε στο 1-1 απέναντι στους ΄γιρονδίνους΄! Και οι δυο τους είναι πολύ φορμαρισμένες αλλά η κούραση των φιλοξενούμενων, ίσως παίξει ρόλο στο παιχνίδι. Εκτός μόνο ο βασικός αμυντικός Τζόντιτς για τους γηπεδούχους, σχεδόν πλήρης και η Οσέρ! Διεκδικούν αμφότερες πλέον με μεγάλες πιθανότητες το πρωτάθλημα και αν τους το έλεγαν το καλοκαίρι … θα γελούσαν και οι δύο! Το παιχνίδι δεν πρέπει να μας απασχολήσει στον άσο κάτω από το 2.00 ωστόσο έχω την αίσθηση ότι η γηπεδούχοι με την δύναμη του ΄Μοσόν΄ να είναι μεγάλη για τους γηπεδούχους! Πιθανό σκορ 1-0… Άσος πιο πολύ ενστίκτου και κούρασης φιλοξενούμενων πάτα τίποτε άλλο!

Σαν δευτερεύον σημείο θα κρατήσω την σοβαρή Λοριάν όπου έχει τις επιστροφές, από την προηγούμενη αγωνιστική, των επιθετικών της, λογικά παιχνίδι με αρκετές φάσεις με τον άσο να έχει τον πρώτο λόγο χωρίς καμία να καίγεται για βαθμούς!

Τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε ραδιοφωνικά λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι!

Πάμε να ολοκληρώσουμε με τους φίλους μας τους Ισπανούς! Στην Πριμέρα

Χετάφε – Μαγιόρκα… Σε ύφεση οι Μαδριλένοι οι οποίοι θα έχουν την τεράστια απουσία του Ντίαζ στην άμυνα, επιστρέφει πάντως ο Κασκέρο και ο Ράφα! Οι νησιώτες συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν εντός αλλά εκτός… τα μαύρα τους τα χάλια! Οι μέσοι Κειτά και Τούνι είναι εκτός, χωρίς πάντως αυτές οι απουσίες να αλλάζουν ισορροπίες! Τα τελευταία 5 παιχνίδια μεταξύ των 2 ανεξαρτήτου έδρας έχουμε απο 3 γκολ και άνω σε κάθε ματς! Παιχνίδι κοντά στο 1-1, πιθανό γκολ –γκολ και για τους πιο συντηρητικούς 2-3 γκολ!

Σεβίλλη – Λα Κορούνια… Η Σεβίλλη έχει μεσοβδόμαδα τον επαναληπτικό με ΤΣΣΚΑ για το Τσάμπιονς Λίγκ στην έδρα της! Είναι σε καλή κατάσταση, το πάλεψε στο Μπερναμπέου, προηγήθηκε 0-2 αλλά έπεσε θύμα … καλής Ρεάλ στο β΄ ημίχρονο και έχασε! Στην έδρα της είναι καλή αλλά δεν έχει πάρει κανένα ματς εύκολα… Εκτός ο Ναβάρρο και ο Κονκό, ίσως ξεκουραστούν Ρενάτο- Φαμπιάνο-Κανουτέ ενόψει ΤΣΣΚΑ…Η Ντεπορτίβο από την άλλη έχει καλή παράδοση στο ΄Πιθχουάν΄, γνωστές οι απουσίες, γνωστή και η συμπεριφορά της- καλή εντός – μέτρια εκτός! Νομίζω ότι το 1.6 δεν έχει αξία, βλέπω δύσκολη νίκη των Ανδαλουσιάνων.. 1-0 ή 2-0!Δεν νομίζω το παιχνίδι να έχει αρκετά γκολ!

Χιχόν – Μπιλμπάο….. Ανανέωσε το συμβόλαιο με την Μπιλμπάο ο κόουτς Καπαρός ο οποίος μίλησε (αν είναι δυνατόν!) για Τσάμπιονς Λιγκ! Δεν λέω… καλή είσαι ρε Μπιλμπάο αλλά … σε παρακαλώ! Κακοί οι Αστουριάνοι στο νησί απέναντι στην Μαγιόρκα, δεν το περίμενα γιατί ήταν σε καλή φάση, επιστρέφει ένας από τους καλύτερους παίκτες της και πρώτος σκόρερ, ο Κάστρο, λείπει ο καλός αμυντικό Γκρέγκορι! Η Μπιλμπάο για να κερδίσει εκτός έδρας πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα… έχει να κερδίσει από το 1-2 στην Σαραγόσα στα μέσα του Δεκέμβρη, και τα 4 διπλά που έχει βγάλει είναι με ομάδες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή από την 16η θέση και κάτω. Κάτι σημαίνει αυτό! Σήμερα πάντως είναι πλήρης! Η καλή Χιχόν έχει τον πρώτο λόγο στο ΄Μολινόν΄ αλλά μετά την τριάρα που έφαγε..νομίζω προβάδισμα έχει το γκολ-γκολ και το over.Για σκορ 2-1…Προβάδισμα  στον άσο σε μεγάλη απόδοση!

Στην Σεκούντα έχουμε 6 παιχνίδια….

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και αυτήν την αγωνιστική, θα ασχοληθώ με Μπέτις! Πλήρης είναι, σε καλή κατάσταση είναι και έχει το προβάδισμα(νίκησε και η Καρταχένα χθες)! Βέβαια οι Βάσκοι στην έδρα τους είναι ανταγωνιστικοί αλλά δεν έχουν ρόστερ και μάλλον θα πέσουν!

Η Ράγιο δεν είναι τόσο κακή τελευταία όσο δείχνουν τα αποτελέσματα της, και έχει την ευκαιρία απέναντι στην Βιγιαρεάλ Β΄ που φαίνεται ότι ξεφουσκώνει έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην βαθμολογία! Σε δευτερεύον δελτία ..Άσος!

Η Νουμάνθια έχει απουσίες αν και η Ουέσκα είναι η κατάλληλη αντίπαλος για νίκη.Το αφήνω το παιχνίδι..

Η Κόρδοβα θα έχει 3 μέσους  και ένα επιθετικό εκτός, οι 3 βασικοί… ήταν καλή με την Λας Πάλμας, άξιζε την ισοπαλία! Η Μούρθια είναι σε πολύ καλή φάση, ο χάφ Περέιρα εκτός και ο ένιοτε βασικός, ο πιτσιρικάς Ακίνο! Δύσκολο παιχνίδι, κοντά στην ισοπαλία…

Προσοχή στο Λεβάντε- Ταραγόνα… με νέο προπονητή οι φιλοξενούμενοι! Ενώ το Καστεγιόν – Χιρόνα με άφησε αδιάφορο, είναι η τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους αλλά φαίνεται ότι δεν μπορούν..

 

Παρατηρήσεις – επικοινωνία       [email protected]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook