Αυτά είναι ντέρμπι…

Από ποιο ντέμπι να αρχίσεις και ποιο να τελειώσεις στο πρόγραμμα του Σ/Κ!Καλή τύχη…

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Χαίρετε σε όλους τους φίλους της στήλης! Θα πάμε και σήμερα όπως και κάθε Σαβ/κο να ρίξουμε μια ματιά (ίσως και παραπάνω) στα μεγάλα πρωταθλήματα και στα πρωταθλήματα που θα μας απασχολήσουν αυτό το διήμερο! Αυτό το διήμερο που υπάρχουν παντού μεγάλα ματς που υπάρχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτά. Αγωνιστική που κρίνει πολλά λοιπόν… πάμε να την δούμε!

Ξεκινώντας από την Γερμανία …. Υπάρχουν δύο μεγάλα ματς, ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα, χωρίς σημαντικά προβλήματα καμία τους, μιλάμε για το Βόλφσμπουργκ – Βέρντερ και το Στουτγάρδη – Λεβερκούζεν! Υπάρχουν οι πολύ χαμηλοί άσοι των ΣάλκεΜπάγερν- Αμβούργο  που και η ειδησεογραφία τους ευνοεί και γενικότερα δεν βλέπω έκπληξη σε κανένα από τα τρία ματς, άσχετα αν δεν υπάρχει στοιχηματικό ενδιαφέρον σε αυτά! Μας έχει μείνει μόνο το Φράιμπουργκ – Νυρεμβέργη, ένα παιχνίδι – μια κατηγορία! Χωρίς προβλήματα αμφότερες, δεν βγάζεις άκρη…

Και στην Αγγλίαέχουμε τεράστια ματς που ίσως κρίνουν από αυτήν την αγωνιστική τον τίτλο στο νησί! Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Μάντσεστερ Γιου.   με υψηλούς στόχους και οι δύο! Οι ΄πολίτες΄ είναι πλήρεις, ενώ για τους φιλοξενούμενους υπάρχουν τα ερωτηματικά των Ρούνει – Φέρντιντατ! Όλα ανοικτά… Στο άλλο ματς η Τότεναμφιλοξενεί την Τσέλσι η οποία ενισχύεται με την επιστροφή του Κόουλ, εκτός ο Καρβάλιο! Είναι οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες στο ΄Νησί΄, εκτός ο Κράντσαρ για τους ΄πετεινούς΄ που μεσοβδόμαδα νίκησαν μετά από 10 χρόνια την Άρσεναλ με 2-1! Πιθανό γκολ – γκολ!

Νομίζω θα έχουμε πιθανό over στο Σάντερλαντ – Μπέρνλι, με τον Μπέντ να είναι σε τρομερή κατάσταση, αλλά με προβλήματα πίσω οι γηπεδούχοι ενώ η Μπέρνλι εκτός είναι τραγική! Από τα υπόλοιπα δεν κρατάω κάτι… θα ακούσετε και αύριο τα τελευταία νέα από τους 104,2 και τον Athletic Radio!

 ΣτηνΙταλία τώρα… και στην Serie B΄! Η βασικότερη επιλογή του Ναπολιτάνο για τους ΄μικρούς΄ Ιταλούς την συναντάμε την Δευτέρα και είναι η Ρετζίνα! Αν θέλει κάποιος μπορεί να ασχοληθεί από σήμερα με αυτήν! Στα Σαββατιάτικα, προβάδισμα στο διπλό της Σασσουόλο, στον άσο της Μόντενα (εκτός κουπονιού) και στην ισοπαλία στο Τσιταντέλα – Τριεστίνα, με την σειρά που τα έγραψα!

Περνάμε στους Γάλλουςπου την προηγούμενη αγωνιστική ήταν καλοί μαζί μας και μας έδωσαν πολύ καλά σημεία, ένα από αυτά ήταν και η Οσέρ, με την οποία θα ξανασχοληθώ αυτήν την αγωνιστική! Από ότι φαίνεται η Οσέρ είναι η μόνη(άντε και η Λιόν) που μπορεί να … κυνηγήσει την Μαρσέιγ για την κούπα! Δυνατή ομάδα, σκληρή, πέρασε και από την έδρα της φορμαρισμένης Νανσί! Σήμερα οι γηπεδούχοι έχουν προβλήματα  κυρίως στην μεσαία γραμμή ( εκτός και ο καλός Ντούτκα ) αλλά παίζουν με την .. αδιάφορη  και χωρίς τον πολύ καλό της μέσο Ντικάς,Λοριάν! Ίσως ξεκουραστεί ο Βαιρουά, επιστρέφει …. Η Λοριάν από εδώ και πέρα παίζει για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, είναι όμως καλή ομάδα! Η Οσέρ μου έχει δείξει ότι αντέχει στην πίεση, και ο κόουτς Φερναντέζ τους εμπνέει και το .. πάει καλά το πλοίο! Νομίζω ότι σήμερα έχει το προβάδισμα… Άσος στο ΄Αμπέ  Ντεσάμπ΄….

Η λογική λέει ότι περνάει με φόρα και η Μαρσέιγ από την έδρα της σχεδόν πεσμένης Μπουλόν, χωρίς αξία πάντως το διπλό! Στο ντέρμπι Μπορντό – Λυώνη φόρμα και η παράδοση οδηγεί στο … διπλό! Μποντμέρ-Μπουμσόνγκ και Μακούν εκτός για τους φιλοξενούμενους! Σχεδόν πλήρεις οι γηπεδούχοι. Η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν και νομίζω ότι είναι το τελευταίο αποτέλεσμα..Μικρό προβάδισμα στο διπλό!

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν κρατάω τίποτα αυτήν την στιγμή που γράφω… μέχρι αύριο βλέπουμε. Ραδιοφωνικά τα νεότερα…. 13.00 – 15.00!

Πάμε και στους Ισπανούςγια να ολοκληρώσουμε…. Ξεκινάμε από τα 3 ματς της Primera!

Σεβίλλη – Χιχόν… Οι απουσίες μειώνονται για τους γηπεδούχους, επιστρέφει ο παικταράς Ζοκορά στον άξονα! Εκτός οι Φάζιο-Περότι-Κονκό και Στανκεβίτσιους, κακή εμφάνιση στο ΄Θορίγια΄ και ήττα από την κακή Βαγιαδολίδ με 2-1! Δυο συνεχόμενες κακές εμφανίσεις για την Χιχόν, της λείπει ο βασικός αμυντικός χαφ, Ριβέρα, εκτός και δύο βασικοί αμυντικοί ο Μποιτία και ο Κουεγιάρ! Σημαντική η απουσία του Ριβέρα για τους Αστουριάνους που είναι σε αγωνιστική ύφεση! Προβάδισμα στον άσο!

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα… Ντέρμπι της Βακελώνης! Καμία σχέση δεν έχουν οι δύο ομάδες… επιστρέφει ο επιθετικός Οσβάλντο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως έχουν εκτός του βασικό τερματοφύλακα Καμενί, εκτός οι βασικοί χαφ Γκαρσία και Μάρκες!Έχασε από Σανταντέρ μεσοβδόμαδα, ενώ προηγήθηκε με 0-1!Αστεία εμφάνιση των αμυντικών της! Η Μπάρτσα από την άλλη, στο ρελαντί και με rotation νίκησε με 3-0 την Λα Κορούνια στο Κάμπ Νόου! Εκτός οι Αμπιντάλ – Ινιέστα, επιστρέφει ο Ιμπραήμοβιτς! Δυσκολεύεται παραδοσιακά στα ντέρμπι αυτά η Μπάρτσελόνα, η Εσπανιόλ είναι άνετη αλλά και την σημαντική απουσία του Καμενί! Δύσκολη νίκη των φιλοξενούμενων

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο… Δεν ήταν κακή η Βιγιαρεάλ και αν έβαζε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλύτερη θα άλλαζαν πολλά αλλά τελικά έχασε υπό … καταρρακτώδη βροχή με 3-0 από την Χετάφε με τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων! Δύο βασικοί εκτός για τους γηπεδούχους, ο βασικός αμυντικός, Γκονζάλο και ο βασικός αμυντικό χαφ ,Σένα είναι εκτός! Πλήρεις οι φιλοξενούμενοι, επιστρέφει και ο Ουιφαλούσι, οι Μαδριλένοι που έπεσαν θύμα έκπληξης και έχασαν από την Χερέθ με 1-2 μέσα στο σπίτι τους! Πέρυσι το παιχνίδι έληξε 4-4! Πολύ πιθανό over, προβάδισμα και στην έδρα!

Πάμε και στην Segunda να δούμε αν θα κρατήσουμε κάτι…

Δεν αποκλείω την έκπληξη στο Σοσιεδάδ – Αλμπαθέτε, με τον 3ο τερματοφύλακα οι Βάσκοι, φορμαρισμένη η ομάδα του Βιντάλ! Η Μπέτιςέχει κακή παράδοση στην Γαλικία απέναντι στην Θέλτα και δεν ΄τρώμε΄ από την 4αρα επί της Κάντιθ, με την Κάντιθ έπαιζε! Δεν πείθει η Θέλτα αλλά έχει ανάγκη από βαθμούς, σφιχτό παιχνίδι αλλά και η Μπέτις έπεσε στην 4η θέση μετά την χθεσινή νίκη του Λεβάντε! Θέλει οπωσδήποτε νίκη. Χωρίς μεγάλη αυτοπεποίθηση θα πάω με το διπλό!

Ακόμα γελάω με το 1.55 της Έλτσε… ούτε για αστείο! Δεν βγάζω άκρη στο Ταραγόνα – Καρταχένα, απουσίες για τους γηπεδούχους, που θέλουν ακόμα βαθμούς για να σωθούν, ενώ η Καρταχένα παίζει καλά τελευταία ,είναι πλέον στην 3η θέση…. πιθανό γκολ – γκολ και τίποτε άλλο! Η ισοπαλία είναι, στα δικά μου τα μάτια, το πιθανότερο αποτέλεσμα στο Ουέσκα – Ουέλβα, βολική και βαθμολογικά!

Παρατηρήσεις – επικοινωνία      [email protected]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook