Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής πιάστηκαν τα μεγαλύτερα κορόιδα

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει το άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που όχι μόνο βγήκαν ριγμένες αλλά δεν το πήραν και χαμπάρι.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι βλέπουν την (και καλά) “βιτρίνα” του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι η Σούπερ Λιγκ. Βέβαια, στην Αθήνα δεν τους ενδιαφέρει και τίποτα άλλο αφού αυτή είναι η ενασχόληση τους, αυτό είναι που τους ενδιαφέρει. Όλα τα άλλα τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Ναι, εκείνοι που κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιατί αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είχαν σηκώσει την σημαία της επανάστασης για τη νέα Football League. Σε αυτήν θα συμμετέχουν 14 ομάδες, θα παίξουν ο 11ος και ο 12ος της φετινής Football League οι οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση των οκτώ ομίλων της φετινής Γ’ Εθνικής (έχουν ήδη εξασφαλίσει προβιβασμό Ιάλυσος και Αιγάλεω), αλλά και οι τέσσερις που θα προκύψουν από τους αγώνες μπαράζ των δεύτερων της Γ’ Εθνικής (διπλά παιχνίδια). Με άλλα λόγια, από τη Γ’ Εθνική θα ανέβουν φέτος 12 ομάδες, αλλά θεωρητικά πάλι σε τρίτη κατηγορία θα ανήκουν.

Ειδικά η τελευταία πρόταση θυμίζει κάτι από τα meme των προφητειών που “παίζουν” πολύ στο facebook. “Θα είναι σαν να έχουν ανέβει, αλλά δεν ανέβηκαν ποτέ…” θα μπορούσε να αναφέρει για τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι ομάδες πιάστηκαν τα μεγαλύτερα κορόιδα της αναδιάρθρωσης και όταν το πήραν, πλέον, χαμπάρι ήταν αργά. Όσο για τα λεφτά που θα μοιραστούν; Αυτά, όπως έχει ήδη διαρρεύσει, θα είναι 1,8 εκ. ευρώ – κάτι που σημαίνει πως αναλογούν περίπου 120.000 ευρώ σε κάθε ομάδα.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι μια ομάδα της Κρήτης (ο ΟΦΙ για παράδειγμα) που κάνει συνεχώς ταξίδια, τι μπορεί να της κάνουν οι 120.οοο ευρώ; Δεν φτάνουν ούτε για τα… φαγητά των παικτών σε καράβια και αεροπλάνα.

Έτσι λοιπόν θα πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο; Με παρεμβάσεις και αναδιαρθρώσεις μαϊμού που δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε συμφέροντα μικροπολιτικά και “αρπακολλατζίδικα”;

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook