Εξωγηϊνος!

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το δέος που προκάλεσε η παρουσία του Γιάννη Ανετοκούνμπο στο Ηράκλειο, που ήταν πόλος έλξης για να μαζευτούν χιλιάδες φίλαθλοι στο Κλειστό στα “Δύο Αοράκια” κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.

Μέρες μπάσκετ ήταν οι προηγούμενες για το κοινό της Κρήτης, αφού άπαντες κινήθηκαν στους ρυθμούς της παρουσίας της Εθνικής μπάσκετ στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του Τουρνουά “Aegean”.

Στους ρυθμούς της Εθνικής; Γράψτε λάθος. Στους ρυθμούς του Γιάννη Ανετοκούνμπο καλύτερα. Ο ΜVP (Most Valuable Player) της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ ήταν… πόλος έλξης για να βρεθούν χιλιάδες φίλαθλοι στα “Δύο Αοράκια” στα δύο ματς με Ουγγαρία (83-59) και Ιραν (88-58), Παρασκευή και Κυριακή, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όπου λείπουν όλοι.

Ευτυχώς η γαστρεντερίτιδα, που μας τον στέρησε από την “ΜEDIA DAY” δεν στάθηκε ικανή να τον αφήσει εκτός Τουρνουά, παρά τις… ανυπόστατες φήμες.

Ο μεγάλος σταρ επέστρεψε στην Εθνική μετά από δύο χρόνια και σε δύο ματς, χωρίς τον σούπερ βαθμό δυσκολίας βέβαια και παίζοντας… χαλαρά, έδειξε οτι πάνω του μπορούν να στηριχθούν οι ελπίδες του Ελληνικού μπάσκετ για μία διάκριση σε μεγάλη Διοργάνωση μετά από 10 χρόνια, στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ της Κίνας (31/8-15/9).

Το οτι είναι παιχταράς, το οτι έχει απίστευτα σωματικά προσόντα, από τις… χερούκλες και παλάμες του έως τις 4-5 δρασκελιές που χρειάζεται για να διασχίσει το παρκέ, το άλμα του, είναι γνωστά, χιλιοειπωμένα και χίλιο…γραμμένα (αν είχε και καλύτερο σουτ τότε θα ήταν… σούπερ στο τετράγωνο).

Τον είχαμε δει στα πρώτα του βήματα με τον Φιλαθλητικό στα παρκέ του Ηρακλείου, πριν από μερικά χρόνια, τότε που ο αδερφός του Θανάσης ήταν ο… σταρ και η αλήθεια είναι οτι το… άγουρο παιδάκι έγινε Αντρας, που στις γυμνασμένες του πλάτες μπορεί να σηκώσει τις ελπίδες μίας χώρας.

Είναι πλέον μεγάλο αστέρι και μεις θα σταθούμε στην…. επιρροή του στο παιχνίδι της Εθνικής. Τα πάντα ξεκινάνε και τελειώνουν από τον ίδιο. Αν βρεθεί σε καλή μέρα, τότε η Εθνική είναι ένα, για να μην πούμε, πολλά κλικ πάνω. Αν όχι, τότε ναι μεν έχουμε λύσεις, αλλά θα έχουμε πρόβλημα απέναντι σε πολύ καλές Εθνικές στο Μουντομπάσκετ.

Αν είναι σε… κέφια τότε οι ελπίδες είναι βάσιμες και δεν φοβόμαστε τίποτα. Μπορεί και συνδυάζει θέαμα και ουσία. 

Επίσης, το δεδομένο είναι οτι θα κερδίσει πολλά φάουλ, θα δεχθεί πολύ ξύλο και οτι θα πρέπει να είναι εύστοχος στις βολές. Η μπάλα θα περνάει συνέχεια από αυτόν, αλλά η Εθνική θα πρέπει να μάθει να είναι εξίσου καλή και όταν δεν είναι ο ίδιος στο παρκέ ή όταν δεν είναι σε καλή μέρα.

Σίγουρα ασφαλή συμπεράσματα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βγουν στο σαφώς πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό Τουρνουά “Ακρόπολις” (16-18 Αυγούστου) με αντιπάλους όπως η Ιταλία, η Τουρκία και η Σερβία, ενώ θα γίνει γνωστή και τελική 12άδα.

Το μόνο δεδομένο πάντως είναι οτι αν παλαιότερα ονομάζαμε τον Αρβιντας Σαμπόνις το “Θαύμα της φύσης”, τότε ο Γιάννης είναι απλά… Εξωγήϊνος.

Τυχεροί όσοι τον είδαμε από κοντά στο Ηράκλειο και ακόμα πιο τυχερή η Εθνική μας που τον έχει στις τάξεις της. 

Φέρνει και πάλι τον κόσμο στα γήπεδα και οδηγεί την Εθνική εκ του ασφαλούς στον δρόμο των επιτυχιών.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook