Ο καπετάνιος… στις φουρτούνες φαίνεται!

Ιστορικές μέρες, ιστορικές εποχές για τη Δαμάστα. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Μια ομάδα που όπως πολλές άλλες του τοπικού μας, έχει περάσει πολύ δύσκολες φάσεις. Πρωτάθλημα πλέον, και που,ε; Στη μεγάλη κατηγορία!

Και του χρόνου το ταξίδι συνεχίζεται, στη Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Ως στήλη, φυσικά και από εμάς πολλά μπράβο σε όλους στην ομάδα τους.

Πολλά μπράβο φυσικά και σε όλες τις ομάδες, που συνεχίζουν να μάχονται σε ένα ποδόσφαιρο, ξεχασμένο από πολλούς. Μια ομάδα(η Δαμάστα) που σε μια κρίσιμη καμπή του μαραθωνίου, άλλαξε προπονητή.

Επιλέχθηκε ο Γιάννης Χατζησεβαστός, του έδωσαν την ομάδα στις πλάτες του και εκείνος ανταποκρίθηκε. Όπως θα θυμάστε, κάθισε για πρώτη φορά  στον….ηλεκτρικό πάγκο της πολύ απαιτητικής Δαμάστας, στο ντέρμπι με τον Αλμυρό στο πρώτο γύρο φυσικά!

Οδήγησε τους πρωταθλητές στη κατάκτηση του τίτλου απευθείας, χωρίς τη διαδικασία των πλέι οφ. Που δεν  είναι υπερβολή αν γράψουμε, πως ο περισσότερος κόσμος, πίστευε πως δεν θα αποφεύγονταν τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Και όμως, από το +5 που παρέλαβε ο ”Χάτζη”  τη Δαμάστα, δυο στροφές πριν το φινάλε, η απόσταση από τη δεύτερη θέση είναι στο +12.  Στην εποχή του και μέχρι τώρα, η Δαμάστα γνώρισε μόλις μια ήττα, από τον Αλμυρό. Μια ήττα, που έφερε φουρτούνες στους πρωταθλητές.

Και όμως, με ψυχραιμία τόσο εκείνου, αλλά και μελών  της διοίκησης με κορυφαίο το πρόεδρο Αντώνη Παπαδάκη, επανήλθε η ηρεμία και όλοι μαζί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο γήπεδο της Χερσονήσου, στέφθηκαν και μαθηματικά πρωταθλητές. Εδώ να προσθέσουμε, πως μεγάλο όπλο του Χατζησεβαστού, αποτελεί και η διαχείριση…των αποδυτηρίων!

Τέλος να προσθέσουμε ως κομμάτι της στατιστικής, πως η Δαμάστα είναι αήττητη στα εντός έδρας της παιχνίδια,με μόνο μια ισοπαλία δηλαδή. Πάντα δυο στροφές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα,έτσι;

Με τις περισσότερες νίκες φυσικά, με μόλις μια ήττα, με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, αλλά και με τη καλύτερη άμυνα. Αυτή εν ολίγης είναι η ομάδα της Δαμάστας φέτος. Πρωταθλήτρια ομάδα μας, του χρόνου ακόμα μια Ηρακλειώτικη ομάδα στη παραπάνω κατηγορία.

Ας ευχηθούμε μέσα από τα μπαράζ, να τα καταφέρει και ο Αλμυρός(που θα τα καταφέρει δηλαδή!). Αλλά αν τυχών, αν λέμε δηλαδή, αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων του Κρητικού ομίλου, τότε..ας ανέβουν όσες ομάδες μας περισσότερες γίνεται! Δαμάστα λοιπόν…μια ομάδα, ένα χωριό…ένα Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο…τα καλύτερα της…έρχονται…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook