Ας υπάρξει μία… κοινή γραμμή

Ο κορονοϊός σαρώνει διεθνώς και αλλάζει τα δεδομένα στις αθλητικές εκδηλώσεις, με την κάθε χώρα να παίρνει τα δικά της ξεχωριστά μέτρα και να γίνεται ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου. Γράφει ο Μανώλης Θέμελης.

Για τον κορονοϊο δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω, ούτε να γράψω. Δεν είναι δικό μου αντικείμενο και δεν μου αρέσει να μπαίνω σε… νερά που δεν ξέρω. Γι΄αυτό το μείζον θέμα μιλάνε άλλοι, ειδικοί και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε σε όσα αποφασίσουν για την Δημόσια Υγεία, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Αυτοί αποφασίζουν και μεις ακολουθούμε τις αποφάσεις τους, χωρίς μαγκιές, εξυπνακισμούς και ανευθυνότητα. Ο καθένας μας ατομικά πρέπει να σέβεται τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του.

Η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να γίνονται ΟΛΕΣ οι αθλητικές εκδηλώσεις στην χώρα μας για δύο βδομάδες, τουλάχιστον, χωρίς κόσμο. Αυτό ισχύει στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία, που έχει πληγεί τόσο πολύ από τον κορονοϊο, είχαμε απίστευτα πράγματα το περασμένο Σ/Κ.

Κανονικά έγιναν τα παιχνίδια αν και ειδικά στο ματς της Πάρμα με τη Σπαλ, δευτερόλεπτα προτού οι δύο ομάδες βγουν στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε η σκέψη να μην γίνει ο αγώνας  λόγω του κοροναϊού! Ο διαιτητής έλαβε τηλεφώνημα ν’ αναβάλει την σέντρα μέχρι νεοτέρας. Έπειτα από περίπου 45′ ανακοινώθηκε η απόφαση να διεξαχθούν κανονικά τα προγραμματισμένα παιχνίδια της ημέρας,  δίχως κόσμο στις εξέδρες, με την αναμέτρηση της Πάρμα με τη Σπαλ να πηγαίνει τελικά για τις 14:45 από τις 13:30 που ήταν αρχικά η ώρα έναρξης!

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών και πρώην μέσος της Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι, ζήτησε ν’ αναβληθεί υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού η αγωνιστική και ο Υπουργός αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, ζήτησε από την Ομοσπονδία (FIGC) την άμεση διακοπή και τη μη διεξαγωγή των ματς.

Σύμφωνα πάντως με την “Gazzetta dello Sport” οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται την απεργία!

Αξίζει να αναφέρουμε οτι το πρωί της Κυριακής η Ιταλική Ομοσπονδία μπάσκετ είχε ανακοινώσει  την αναβολή των αγώνων της ημέρας για λόγους ασφαλείας.

Στον… αέρα είναι και το ματς της Ευρωλίγκα ανάμεσα στην Αρμάνι και τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο (12/3, 21:45). Την περασμένη βδομάδα η Ιταλική ομάδα είχε αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών κόντρα στην Ρεάλ. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή της έδρας του ματς!

Ήδη στο EuroCup είχαμε αλλαγή της έδρας, με τη Νταρουσάφακα να αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια στο Βελιγράδι, ενώ υπάρχουν Δημοσιεύματα που θέλουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να ”μετακομίζει” στη Σερβία, για να αντιμετωπίσει τη Μπασκόνια (12/3, 21:05).

Η UEFA, ανακοίνωσε οτι μπαίνει τέλος στις χειραψίες των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους, αλλά και με τους διαιτητές στο Champions League και το Europa League.

Το ΝΒΑ ενημέρωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους εξαιτίας του κοροναϊού και ο ΛεΜπρον Τζέιμς αντέδρασε έντονα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας μετά το ματς με τους Μπακς, ο σούπερ σταρ των Λέικερς φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη στάση του: 

«Δεν παίζω, αν δεν έχει οπαδούς. Γι’ αυτό παίζω. Παίζω για τους συμπαίκτες μου. Παίζω για τους οπαδούς. Γι’ αυτό το κάνουμε. Αν μπω σε ένα γήπεδο και δεν έχει οπαδούς; Δεν παίζω!».

Ομάδες θα υποστούν οικονομικές ζημιές από ματς που θα γίνουν χωρίς κόσμο.

Θα μπρούσαμε να γράψουμε και άλλα πολλά. Είναι το… χοτ θέμα και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά και να προβλέψει το μέλλον.

Γενικά, πάντως άλλα ματς γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, άλλα ματς αναβάλλονται, άλλοι τάσσονται υπέρ, άλλοι είναι κατά των αποφάσεων.

Συνιστάμε ψυχραιμία, όχι πανικό και να υπάρξει αν γίνεται μία κοινή απόφαση για όλους σε όλα τα ματς και αθλήματα, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και… μπερδέματα! Τον θέμα είναι σοβαρό, δεν έχει προηγούμενο και έχουμε και μπροστά μας μεγάλες Διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες – Εuro) και κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις!

Με την Υγεία άλλωστε δεν πρέπει να παίζει κανείς! Δεν χάθηκε και ο κόσμος να μην γίνουν κάποια ματς ή να γίνουν χωρίς κόσμο, αν υπάρχει πιθανότητα να… κολλήσει κάποιος και να θρηνήσουμε θύματα.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα…Όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook