Κάτι σαν…

Πλέον η ζωή μας θα αναφέρεται ως π.Κ και μ. Κ. (όπου Κ, Κορονοϊός). Το ίδιο και τα αθλητικά δρώμενα. Γράφει ο Μανώλης Θέμελης.

Καλά δεν ήμασταν; Ασχολούμασταν με τα Αθλητικά και δεν… πειράζαμε άνθρωπο. Με τις κόντρες μας, τις διαφορετικές απόψεις μας. Με τα… όλα μας.

Ώσπου εισέβαλε… βάναυσα στην ζωή μας αυτό ο καταραμένος ιός από την Κίνα. Και τα πάντα άλλαξαν. Και θα αλλάξουν και όταν τον ξεφορτωθούμε. Να είσαστε σίγουροι γι΄αυτό.

Η νέα πραγματικότητα στα γήπεδα θα είναι διαφορετική. Ήδη έχουμε πάρει μία πρώτη θεωρητική… γεύση από τα σενάρια που ακούμε για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και Κυπέλλων εντός  και εκτός των τειχών.

Αν δούμε πως το έχουν σχεδιάσει οι Γερμανοί για παράδειγμα για την Bundesliga, τότε θα είναι κάτι σαν κανονικότητα η επιστροφή στην δράση.

Η “Bild” αναφέρει:

‘Οι ομάδες στη Γερμανία επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις, ωστόσο τηρούν τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, γυμνάζονται σε πέντε γκρουπ των τεσσάρων ατόμων, χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και διατηρώντας την απαραίτητη απόσταση.

Η προπόνηση γίνεται σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα, ενώ θα διασφαλίζεται κάθε πιθανότητα επαφής.

Κάθε γκρουπ έχει δικά του αποδυτήρια, ενώ οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν μετά από την προπόνηση σπίτι τους. Παράλληλα, συνεχίζουν να διεξάγονται και οι ομαδικές προπονήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης (ο καθένας σπίτι του)”.

Η Γερμανική εφημερίδα, αναφέρει επίσης πως η επιστροφή στη δράση θα γίνει στις αρχές Μαΐου, και όλα τα ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Τα άτομα που θα μπορούν να βρίσκονται σε γήπεδο θα είναι ελάχιστα.

Ως ανώτατο όριο τους 299 παρευρισκομένους (παίκτες, προπονητές, σταφ, σεκιούριτι, δημοσιογράφοι και ball boy).

Οι 126 από αυτούς θα βρίσκονται μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο (παίκτες, προπονητές, γιατροί, εργαζόμενοι τηλεόρασης και ball boy, τα οποία θα είναι μάξιμουμ τέσσερα). Στις εξέδρες θα βρίσκονται 113 και σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται τόσο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τα παιχνίδια, όσο και οι άνδρες ασφαλείας.

Ακόμα σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η Αγγλική Ομοσπονδία προτίθεται να παραχωρήσει το “Wembley” στην Premier League προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν κανονικά, για τη διεξαγωγή έως και τεσσάρων αγώνων την ημέρα, προκειμένου να τελειώσει κανονικά η σεζόν.

Παράλληλα, η FA αναμένεται να προσφέρει και το Προπονητικό Κέντρο των εθνικών ομάδων, το οποίο έχει 228 δωμάτια ξενοδοχείου και 13 γήπεδα ποδοσφαίρου. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθεί μία βάση για τις ομάδες που θα δίνουν στα παιχνίδια τους στο Wembley και την ίδια ώρα δεν θα πραγματοποιούνται πολλές και άσκοπες μετακινήσεις. Έτσι, θα προφυλαχθεί κι η υγεία των παικτών, ενώ είναι δεδομένο πως όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Και θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλα τόσα σενάρια για πολλές ακόμα χώρες και φυσικά την δική μας.

Σε κάθε περίπτωση ας είμαστε έτοιμοι για μία διαφορετική αθλητική πραγματικότητα τους προσεχείς μήνες.

Όμως και η ζωή μας δεν θα είναι διαφορετική μετά τον Κορονοϊό;

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook