Oτι πουν οι Ειδικοί….

Σενάρια και δηλώσεις δίνουν και παίρνουν εντός και εκτός των τειχών για την επιστροφή στην Αθλητική δράση. Σημαντική υποσημείωση για όλα αυτά είναι οτι αυτό θα γίνει μόνο όταν δώσουν το ΟΚ οι επιδημιολόγοι. Γράφει ο Μανώλης Θέμελης.

Η ΟΥΕΦΑ και κάθε Λίγκα ξεχωριστά προσπαθούν να βρουν τα… πατήματα και μία φόρμουλα για την επιστροφή στην δράση με τα νέα φυσικά δεδομένα που επιβάλλει ο κορονοϊός. Τα χρονοδιαγράμματα άλλωστε έχουν γίνει… κουρελόχαρτα. 

Στην χώρα μας διαβάζουμε οτι το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ θα γίνει από Δευτέρα, καθώς είναι πιθανό την ερχόμενη Δευτέρα (27/4), που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν, να υπάρξουν νέες δημόσιες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Λίγκα περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, που θα ακολουθήσουν τις εισηγήσεις των ειδικών επιδημιολόγων, και στη συνέχεια να συζητήσουν για τις αποφάσεις που είναι να πάρουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πολύ σωστή απόφαση, αφού τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι ειδικοί. Καθοριστική είναι η συγκατάθεση του υπουργείου Υγείας. Αν δοθεί το ok, θα έχουμε επιστροφή στην δράση.

Επίσης για να γίνουν οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη πρέπει οι λίγκες να υπογράψουν «Υγειονομικό Πρωτόκολλο», το οποίο θα εκδοθεί από την UEFA. Και στο οποίο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι όροι υγιεινής προκειμένου να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Η υπογραφή και η εφαρμογή του «Υγειονομικού Πρωτοκόλλου» θα είναι υποχρεωτική για όλες τις ομάδες, διαφορετικά δε θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν και δε θα αγωνιστούν ούτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Μιας και αυτό απαιτεί η UEFA. Υπογραφή στο υγειονομικό πρωτόκολλο, συμμετοχή στο υπόλοιπο της σεζόν και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις, στις οποίες θα τηρούν μέτρα ασφαλείας. Μετά θα είναι έτοιμες για… σέντρα. Έτσι λένε. Αλλά δεν μπα να λένε. Αν τους πουν οι ειδικοί “όχι”. Ο… πάγος θα παραμείνει. 

Όλα θα εξαρτηθούν από την έξαρση της πανδημίας, που (χτύπα ξύλο) εμείς εδώ πάμε καλά.

Στην Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του ποδοσφαίρου, η UEFA ξεκαθάρισε στις 55 χώρες – μέλη της ότι προέχει η ολοκλήρωση των διοργανώσεων και ζητάει από τους παράγοντες να κάνουν ό,τι περνάει το χέρι τους για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα.

Και πριν πριν… αλέκτωρ λαλήσει ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή οποιαδήποτε δραστηριότητας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του Covid-19.

Η κυβερνητική απαγόρευση περιλαμβάνει κάθε είδους σπορ, ομαδική ή ατομικό χωρίς εξαιρέσεις. Συνεπώς, η Eredivisie δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ανεξαρτήτως της βούλησης της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ή των ομάδων.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου στην Ολλανδία που δεν θα αναδειχτεί πρωταθλητή και μένει να διευκρινιστεί πως θα μοιραστούν τα «εισιτήρια» για το Champions League και το Europa League.

Και μετά το φως της Δημοσιότητας είδε  ένα άρθρο της “Repubblica”, το οποίο επικαλείτο ένα ρεπορτάζ της Βραζιλιάνικης ιστοσελίδας “veja.abril.com.br”, το οποίο ανέφερε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρότεινε στην UEFA την ακύρωση όλων των διοργανώσεων και των εγχώριων πρωταθλημάτων μέχρι και τα τέλη του 2021.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΠΟΥ φοβάται ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού τον προσεχή Σεπτέμβριο και γι’ αυτό το λόγο εισηγήθηκε μία τέτοια “επαναστατική” πρόταση. Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα, εκπρόσωπος της UEFA μίλησε στον Independent και διέψευσε το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως ο ΠΟΥ ουδέποτε πρότεινε μία τέτοια κίνηση.

Μύλος! Τον τελικό και καθοριστικό λόγο έχουν οι ειδικοί. Όλα τα άλλα είναι σενάρια και εικασίες!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook