Έχασε τις ελπίδες για την πρώτη θέση, “έχασε” και το μπάσκετ

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την παρουσία της Εθνικής μπάσκετ των γυναικών στο Ηράκλειο, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, που πέρασε στα “ψιλά” λόγω της πανδημίας.

Η Εθνική γυναικών το περασμένο Σάββατο (14/11) πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, αλλά λύγισε απέναντι στη Σλοβενία, στο ντέρμπι κορυφής, σε αγώνα για τον Α΄Ομιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 που έγινε στα “Δύο Αορακια” Ηρακλείου.

Γνώρισε την ήττα με 77-70 με τις ελπίδες για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου να λιγοστεύουν, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια τον Φεβρουάριο, όπου θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να τη στείλει στα τελικά (θα προκριθούν οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι από τους συνολικά εννέα προκριματικούς ομίλους).

Νωρίτερα, την Πέμπτη (12/11) είχε επικρατήσει με 73-66 της Βουλγαρίας, παραμένοντας σε… τροχιά πρόκρισης.

Αυτά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στο εξώ αγωνιστικό, νικητής ήταν ο φόβος για τον κορονοϊό. Ξεκάθαρα. Και “έχασε” το μπάσκετ. 

Η Εθνική μας στερήθηκε τρεις παίκτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό (Παυλοπούλου, Σωτηρίου και Σπυριδοπούλου).

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν οτι δεν είχε τον… 6ο παίκτη της. 

Άδειο το κλειστό, χωρίς φιλάθλους και φωνές.   Αυτό δεν  είναι σκηνικό για το μπάσκετ, που αγαπάμε.

Η Εθνική μας στερήθηκε την διαχρονικά δυνατή στήριξη και ώθηση, που προσφέρει ο κόσμος του Ηρακλείου στις Εθνικές ομάδες.

Το πρωτόκολλο Υγείας ήταν αυτό που είχε τον πρώτο λόγο. Στο παρκέ, αλλά και στα δύο ξενοδοχεία που διέμειναν οι αποστολές των ομάδων.

Η κάθε ομάδα είχε το δικό της πούλμαν για τις μετακινήσεις της, στο οποίο γινόταν απολύμανση, ύστερα από κάθε μεταφορά. Οι δε μετακινήσεις ήταν σταθερές: Ξενοδοχείο – Γήπεδο – Ξενοδοχείο.

Στο κάθε ξενοδοχείο υπήρχε ξεχωριστή αίθουσα για κάθε ομάδα για φαγητό, αλλά και για τις συναντήσεις, βίντεο, συζητήσεις. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει αίθουσα που έχει χρησιμοποιήσει κάποια άλλη. Κάθε μέλος αποστολής διέμενε σε μονόκλινο δωμάτιο.

Ανάλογη ήταν και η κατάσταση και στο γήπεδο σε ότι αφορά στους χώρους που χρησιμοποιούσε κάθε αποστολή.

Η κάθε ομάδα είχε τα δικά της αποδυτήρια, η απολύμανση ήταν τακτική μετά από κάθε προπόνηση ή στη συνέχεια μετά από κάθε αγώνα, όπως απολύμανση γινόταν σε όλες τις μπάλες μεταξύ προπονήσεων, στο γήπεδο και στους πάγκους ή τη Γραμματεία.

Η κάθε Εθνική υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ. Έκαναν τουλάχιστον τέσσερα. Ένα πριν την αναχώρηση  για την Κρήτη και τρία στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, υπήρχε ιατρικό επιτελείο τόσο από την ΕΟΚ και την Εθνική Ομάδα, όσο και από τη FIBA.

Όπως γίνεται κατανοητό και από τις παρακάτω φωτογραφίες και το video, “νίκησε” ο φόβος για τον κορονοϊό, αλλά και… νικήθηκε με την πιστή τήρηση του πρωτοκόλλου.

Μπράβο στους διοργανωτές, που τήρησαν πιστά το Υγειονομικό πρωτόκολλο, δεν είχαμε κρούσματα και όλα κύλησαν ομαλά. Άλλωστε και η FIBA εδωσε τα συγχαρητήρια της στην ΕΟΚ και τους διοργανωτές:

“Η διοργάνωση του Ηρακλείου μπορεί να θεωρηθεί ως το απόλυτα επιτυχημένο παράδειγμα για τέτοιους είδους διοργανώσεις”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μπράβο και στις αθλητριες και τις ομάδες που δεν παραβίασαν τους κανόνες.

Κρίμα, που δεν είχε κόσμο και η παρουσία της Εθνικής πέρασε στα… ψιλά. Τι να  πούμε;

Το ζήσαμε και αυτό το 2020!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook