Και…”ημείς άδομεν”

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης αναφέρεται στην καθίζηση του ΟΦΗ στο ξεκίνημα του 2021, που τον βάζει στην… πρίζα για την συνέχεια, καθώς διακυβέβευεται το μέλλον του στην Σούπερ Λιγκ.

“Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν”, μάθαμε στα Αρχαία Ελληνικά. Μετάφραση: “Όταν τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδούμε”.

Με τη φράση αυτή «έδειξε» ο Θουκυδίδης της αδυναμία της Πολιτείας να καταλάβει τους πραγματικούς κινδύνους για την ίδια.

Στην περίπτωση του ΟΦΗ, το.. παγόβουνο πλησιάζει, αλλά μένει να δούμε αν θα έχει καλύτερη τύχη από τον… Τιτανικό.

Το διακύβευμα για την Κρητική ομάδα είναι πλέον να σωθεί. Ή μάλλον να…”σώσει οτιδήποτε αν σώζεται”, που λέει και το τραγούδι.

Από κει που πήγαινε για Πλέϊ οφ και εξάδα, έχει υποχωρήσει στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Οι διαδοχικές ήττες τον έχουν κρατήσει στους 19 βαθμούς και πλέον κοιτάζει… πίσω του.

Ο… άθλιος Γενάρης,  ο άθλιος δεύτερος γύρος τον έχει βάλει στην… πρίζα. Τις τελευταίες επτά αγωνιστικές ο ΟΦΗ έχει πάρει έναν μόλις βαθμό.

Στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 15 βαθμούς, έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 13 παιχνίδια.

Στον 2ο έως τώρα, έχει μόλις 4 βαθμούς (1 νίκη – 1 ισοπαλία και 7 ήττες)! Δεν εκμεταλλεύεται την έδρα του και ετοιμάζεται για τα Πλέϊ άουτ και… Τελικούς παραμονής.

Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα έξι τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα. Η ήττα από τον Βόλο, ήταν η τέταρτη διαδοχική ήττα του στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», μετά από αυτές με ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ.

Στο ματς με τον ΝΠΣ Βόλου (2-1) σκόραρε (!) μετά από έξι ματς! Έχει δεχτεί 36 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Μένουν ακόμα τέσσερα ματς για το Πρωτάθλημα (εκτός έδρας  με ΠΑΣ Γιάννινα στις 21/02, 17:15 και Απόλλων στις 27/2, 17.15, ενώ παίζει μέσα με την ΑΕΛ στις 6/3, 15.00 και εκτός με τον Αρη στις 14/3,  19.00) και ακολουθούν επτά ματς στα Πλέϊ άουτ!

“Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται”. Ελπίζουμε το ίδιο να μην ισχύσει για τον ΟΦΗ, που πέρυσι τον… καμάρωνε όλη η Ελλάδα και φέτος προκαλεί τον.. οίκτο. 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook