Ένα μικρό τσίμπημα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για τον αθλητισμό…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την επόμενη μέρα στον Αθλητισμό, όπου θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, που ήρθε για να μείνει.

Ένα και χρόνο τώρα παλεύουμε με αυτόν τον… αόρατο εχθρό, που η αλήθεια είναι οτι μας κούρασε.

Φυσικά δεν είναι μόνο η… κόπωση αλλά και η… κώφωση που παθαίνουν κάποιοι, αγνοώντας επιδεικτικά να τηρούν τα, “εξυπνα” ή “χαζά”, δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε αλλά και της αρμοδιότητάς μας να κρίνουμε, μέτρα, αφού κάνουν πως δεν… ακούνε δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.

Και ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στο… πικ της με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά ανά την επικράτεια, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, έστω και με ρυθμούς…. χελώνας συνεχίζεται, στις ευπαθείς και στις μεγαλύτερες ηλιακά ομάδες αυτή την περίοδο. Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Και εδώ ερχόμαστε στο κομμάτι του αθλητισμού, καθώς ο εμβολιασμός αναμένεται να είναι το “κλειδί” για να “ανοίξουν” τα γήπεδα. Μην φανταστείτε βέβαια οτι θα είναι μία κατάσταση, όπως ήταν στην προ κορονοϊού εποχή.

Στο Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί είναι προχωρημένοι η είσοδος επιτρέπεται μόνο για τους… εμβολιασμένους φιλάθλους, ενώ στη Βρετανία είναι υπό συζήτηση να επιτευχθεί πριν από το τέλος της χρονιάς, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη και για τα παιχνίδια τoυ EURO.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού λοιπόν για είσοδο σε γήπεδα, όπως και για θέατρα, συνέδρια και χώρους εργασίας

Άντε να δούμε ποτε θα επιστρέψει ο φυσικός ήχος στα γήπεδα γιατί έως σήμερα προέρχεται από τους ελάχιστους θεατές, συνοδούς και αναπληρωματικούς που έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο γήπεδο, των εκπροσώπων του Τύπου, τεχνικών και άλλων, ενώ επιστρατεύονται και τα τεχνολογικά Μέσα με ηχεία και… video ιαχές!

Εννοείται οτι υπάρχουν και θα υπάρξουν αντιδράσεις, υπάρχουν και οι.. αρνητές των εμβολιασμών και σίγουρα το θέμα είναι σοβαρό και θα το… βρούμε και μεις μπροστά μας!

Εντωμεταξύ, με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία εκφράζει την αγωνία της για την καθυστέρηση στον εμβολιασμό της Ολυμπιακής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα γίνουν τελικά το 2021 στο Τόκιο.

“Θεωρούμε ότι ήδη υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο ζήτημα αυτό και δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτόμαστε την πιθανότητα κρούσματος λόγω κορωνοϊού.

Επισημαίνουμε για παράδειγμα ότι η Ολυμπιακή Ομάδα του Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί από τον Δεκέμβριο”, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της ΕΙΟ, θέτοντας ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν περισσότερους από 10.000 αθλητές, ενώ συνήθως δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στους Αγώνες ως προπονητικό προσωπικό, μέσα ενημέρωσης, εθελοντές και αξιωματούχοι.

Η Κίνα μάλιστα πρότεινε να κάνει δώρο σε όλους τους αθλητές το εμβόλιό της.

Οι Ιάπωνες αρνήθηκαν, ενώ και πολλοί αθλητές δεν συμβιβάζονται με την ιδέα ενός εμβολίου, όμως το θέμα είναι τι θα γίνει αν σκάσει ένα κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό που φιλοξενεί συνήθως γύρω στα 16.000 άτομα!

Και φυσικά το εμβόλιο δεν αφορά μόνο στους φιλάθλους και στους  αθλητές, αλλά και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, μηδέ ημών εξαιρουμένων.

Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και φαίνεται οτι θα πηγαίνει “χέρι χέρι” με τον εμβολιασμό. Αλλά και τον αθλητισμό.

“Ένα μικρό τσίμπημα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για τον αθλητισμό”…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook