Πρωταθλητές και οι 14….

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το φετινό πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών της Γ Εθνικής (10ος Ομιλος) που εκτός γηπέδων δεν έχει μόνο έναν πρωταθλητή….

Η φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (1οος Ομιλος) είναι από αυτές που λέμε να… φύγει και να μην ξανά έρθει.

Τι να πούμε και τι να γράψουμε; Το πρωτάθλημα της… πανδημίας πέρασε από…”χίλια κύματα” κα με το καλό ρίχνει τίτλους τέλους την προσεχή Κυριακή (6/6). Όχι βέβαια για όλους, αφού ο Πρωταθλητής Ηρόδοτος θα έχει και τα μπαράζ ανόδου.

Πρωταθλητής ο Ηρόδοτος, όμως πρωταθλήτριες στα δικά μου… μάτια φαντάζουν και οι 14 ομάδες που ολοκλήρωσαν αυτή την σεζόν.  Δύο (Παλαιόχωρα και Αρης Ρεθύμνου) αποχώρησαν μετά την καραντίνα, χωρίς να θέλω να τις… ψέξω για την επιλογή τους, αφού φέτος οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες και ευμετάβλητες.

Ο Κρητικός Ομιλος ξεκίνησε αγωνιστικά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αν και εν μέσω πανδημίας, γνωρίζαμε τις δυσκολίες, το Υγειονομικό πρωτόκολλο και την απόφαση να μην έχει κόσμο στις κερκίδες.

Η διακοπή στις αρχές Νοέμβρη και μετά από μόλις 4 αγωνιστικές, δεν ήταν μόνο… “μαχαιριά”, αλλά ένα… longdown και όχι lockdown.

Τελικά, με τα πολλά και μετά από 5 και μήνες οι ομάδες πήραν τον… δρόμο της επιστροφής, αν και είχαμε τις απώλειες που προαναφέραμε, ενώ τροποποιήθηκε και η προκήρυξη και πήγαμε τελικά σε πρωτάθλημα με έναν γύρο. Πάλι καλά από το να έχουμε… λουκέτο και παύλες.

Στο γήπεδο έγιναν ( και γίνονται αφού εκκρεμεί μία αγωνιστική) δυνατά ματς και αμφίρροπες “μάχες” που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, μολονότι οι παίκτες κλήθηκαν να παίξουν ακόμα και 3 ματς σε μία βδομάδα!  Μεγάλο το ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά.

Εκτός γηπέδου η “μάχη” ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Και εκεί δεν κέρδισε τον Τίτλο μόνο ο Ηρόδοτος, αλλά και οι άλλοι 13.

“Μάχη” με το Υγειονομικό πρωτόκολλο, τα τεστ και τον Κορονοϊό. “Μάχη”  με τα οικονομικά και τις υποχρεώσεις που “τρέχουν” ( αν και ήρθε τελικά ο μποναμάς – ανάσα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη) και χωρίς κάποια έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων και όχι μόνο ( χοροεσπερίδες κ.ά).

Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, ανεξάρτητα με το ποιος θα πέσει ή θα ανέβει κατηγορία, όποια και αν είναι αυτή την νέα σεζόν με την επικείμενη αναδιάρθρωση.

Πάντως ο Κρητικός Ομιλος έχει να δώσει… πολλά και ελπίζουμε να μην καταργηθεί.  

Ελπίζουμε του χρόνου τα πράγματα να κυλήσουν φυσιολογικά γιατί η φετινή σεζόν ήταν ειδικών συνθηκών….

Α, και να ξεμπλέξουμε επιτέλους από αυτή την… κατάρα που μας έχει βρει από τον Φλεβάρη του 2020….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook