Mε το… καλό να μας ξανά έρθουν!

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τις Εθνικές ομάδες χάντμπολ που χρησιμοποίησαν ως έδρα τα “Δυο Αοράκια” για πρώτη φορά και μένει να δούμε αν θα αποτελέσει την μόνιμη έδρα τους.

Γούρικη ήταν η παρουσία της Εθνικής Ανδρών χάντμπολ στο Ηράκλειο καθώς νίκησε 24-20 την Τουρκία (7/11) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2023 και μάλιστα πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, σπάζοντας με αυτό τον τρόπο μία δυσμενή παράδοση που είχε δημιουργηθεί.

Ο αγώνας διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια», μερικές βδομάδες μετά τον αγώνα της Εθνική γυναικών, που  ηττήθηκε 35-14 από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ολλανδία στην 2η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του EURO 2022. Αυτό ήταν και το πρώτο ιστορικό ματς χάντμπολ στο Ηράκλειο!

Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου των ανδρών θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό που θα γίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες με τα ματς να είναι προγραμματισμένα για τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2022.

Το… τεστ event για αμφότερες τις Εθνικές μας όσον αφορά στην παρουσία τους στο Ηράκλειο κρίνεται πετυχημένο οργανωτικά, ενώ και ο κόσμος για ένα άγνωστο για αυτόν άθλημα “αγκάλιασε” (αν και θα μπορούσε και να είναι και περισσότεροι φίλαθλοι αφού μιλάμε για Εθνική ομάδα ανεξάρτητα από το άθλημα) την προσπάθεια.

Τα ματς των προκριματικών διεξάγονται με το σύστημα έδρα- έδρα. Και μένει να μάθουμε αν η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώσει εκ νέου ότι το Ηράκλειο της Κρήτης θα φιλοξενήσει και τους επόμενους τους επίσημους αγώνες της Εθνικής Ανδρών και της Εθνικής Γυναικών. 

Με το… καλό να μας ξανά έρθουν και το Ηράκλειο να καθιερωθεί ως η έδρα των Εθνικών μας ομάδων χάντμπολ!

Αναλυτικά τα εντός έδρας ματς των Εθνικών ομάδων που απομένουν: 

Προκριματικά Παγκοσμίου 2023 Ανδρών

ΣΚ 8-9 Ιανουαρίου 2022
Ελλάδα- Κόσσοβο

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Ελλάδα- Βέλγιο

Προκριματικά EURO 2022 Γυναικών

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022
Ελλάδα- Λευκορωσία

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022
Ελλάδα- Γερμανία

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook