Ο σεβασμός στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το μείζον!

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τα όσα έγιναν σε δύο αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων Ηρακλείου και Χανίων το περασμένο Σαββατοκύριακο (19-20/3) και τις… αντιδράσεις που προκάλεσαν.

Τα τοπικά πρωταθλήματα και Κύπελλα τα αγαπάμε και η αλήθεια είναι οτι δύο χρόνια με την πανδημία, που είχαν σταματήσει μας έλειψαν.

Φέτος, μολονότι η covid δεν μας έχει… εγκαταλείψει, έχουμε δράση και οδεύουν προς το φινάλε τους.

Με τα.. καλά, αλλά και με τα κακά τους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε δύο αγώνες σε Ηράκλειο και Χανιά που αξίζει να αναφερθούμε και να σταθούμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα δικά μας. Για την 16η αγωνιστική της Β2 ΕΠΣΗ στο γήπεδο τον Βόρρων αναμετρήθηκαν οι Νέοι Μοιρών με την Θέρισο.

Η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε 10-1, με το σκορ να τα λέει όλα όσον αφορά στην διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στο χορτάρι.

Μετά τον αγώνα η ομάδα της Θερίσου εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας συγχαρητήρια στην Μεσαρίτικη ομάδα για την δουλειά που κάνουν, ενώ ζήτησαν συγγνώμη για την έκταση του σκορ!

Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας Τ. Σταματάκης σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ανέφερε οτι η ομάδα του κατέβασε.. ταχύτητα νωρίς στο ματς και οτι από το 65΄με δική του εντολή έπαιζε με 10 παίκτες σε ένδειξη fair play!

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα,, στα Χανιά στον αγώνα της τρίτης κατηγορίας ανάμεσα στον Γαλατά και τον Ατρόμητο Μάλεμε έληξε με το εξωπραγματικό 14-14. Μάλιστα ο Γιώργος Τσαγκαράκης του Γαλατά πέτυχε τα 13 από τα 14 τέρματα των γηπεδούχων, όπως διαβάσατε και στο athleticradio.gr  και σύμφωνα με το sportcaster.gr.

Όπως διαβάσαμε στο athlitiko γίνεται λόγος για το κίνητρο του πρώτου σκόρερ στη Γ’ Κατηγορία, που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για να εξελιχθεί ο αγώνας σε… παρωδία. Διαβάσαμε για χαλαρές άμυνες, “υπηρεσιακούς” τερματοφύλακες και μόνο… επίθεση και από τις δυο πλευρές, που συνέθεσαν το σκηνικό του αγώνα.

Και στην συνέχεια ο Γαλατάς ζήτησε συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο, σημειώνοντας πως σε ένδειξη σεβασμού προς τις υπόλοιπες ομάδες δεν θα κατέβει ν’ αγωνιστεί στα ματς που είναι να διεξαχθούν έως το τέλος της περιόδου.

Παράλληλα, ζήτησε από την ΕΠΣΧ την αφαίρεση του βαθμού που κερδήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και όλα τα γκολ που σημειώθηκαν ώστε να μην επηρεαστεί η λίστα με τους σκόρερ της κατηγορία.

«Η ματαιοδοξία του ενός για προσωπική προβολή και η βλακεία των υπολοίπων δεν μπορεί να αναιρέσει το αθλητικό πνεύμα με το οποίο δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ομάδα», τονίζεται από τον Γαλατά.

Στην συνέχεια κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ζήτησε να μην μετρήσει κανένα γκολ του!

Το κακό όμως είχε ήδη γίνει! Το.. θέμα πήγε να μαζευτεί αλλά δυστυχώς η αίσθηση που σου αφήνει είναι… πικρή. Και στενάχωρη. 

Αυτό είναι  το τοπικό ποδόσφαιρο που θέλουμε; Και τα λέμε αυτά, γιατί πάγια θέση μου, είναι οτι σε τοπικά και παιδικά πρωταθλήματα, το αποτέλεσμα πρέπει να μπαίνει σε δεύτερο και τρίτο… πλάνο.  Δεν είναι αυτοσκοπός.

Άλλα είναι τα σημαντικά θέματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα και οι υπηρεσίες που πρεσβεύει. 

Πάντως για να μην… πλατιάζουμε, βλέπουμε το… κοντράστ που υπάρχει ανάμεσα στα δύο ματς.

Βέβαια στην συνέχεια, το συμπέρασμα είναι κοινό. Ο σεβασμός. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι το μείζον!

Και εμείς ως… ρέκτες του τοπικού ποδοσφαίρου, θέλουμε και απαιτούμε οι ομάδες, οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι και γενικά όλοι να… σέβονται πάνω από όλα το άθλημα!

Διαφορετικά το.. χάσαμε το παιχνίδι και το νόημά του!

Υ.Γ Και βέβαια αξίζει να θυμηθούμε και την στιγμή Fair play της σεζόν στην Kυριακάτικη αναμέτρηση της Γαρίπας με τον Τηγανίτη (2-0) για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β1 ΕΠΣΗ.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook