Η ευκαιρία της Ελλάδας να ανεβεί ακόμα ψηλότερα στο UEFA Ranking

Ο Γιάννης Σταματάκης, γράφει στο άρθρο της ημέρας στο athletic.gr, για την μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, να “σκαρφαλώσει” ακόμα ψηλότερα στο UEFA Ranking.

Οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) αγωνίζονται σήμερα, με μοναδικό στόχο φυσικά την νίκη, που πέρα από τους βαθμούς που θα πάρουν οι ίδιοι και θα “σκαρφαλώσουν” ακόμα ψηλότερα στις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, θα βοηθήσουν και την Ελλάδα να “ξεκολλήσει” σιγά-σιγά, από την 19η θέση του UEFA Ranking.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το παν σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι το τι θα κάνουν οι δικές μας ομάδες, όμως τα αποτελέσματα του Champions League, αυτή την αγωνιστική, ήταν ιδανικά.

Αρχικά, την Τρίτη (24/10) η Κοπεγχάγη ηττήθηκε με 1-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, ενώ το βράδυ της Τετάρτης (25/10) Σαχτάρ και Ερυθρός Αστέρας έχασαν από Μπαρτσελόνα και Λειψία αντίστοιχα.

Οι Ουκρανοί, οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς από πάνω μας, δεν κατάφεραν να πάρουν απολύτως τίποτα. Απολύτως τίποτα δεν ευτύχησαν να πάρουν τόσο οι Δανοί, όσο και οι Σέρβοι, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται πέντε και έξι θέσεις πάνω από την Ελλάδα, όμως η διαφορά είναι αρκετά μικρή και μέχρι το τέλος της σεζόν μπορούν να αλλάξουν πολλά, γιατί… ποδόσφαιρο είναι!

Σήμερα, πέρα από τις ελληνικές ομάδες, “ρίχνονται” στη μάχη και ομάδες της Τσεχίας (Σλάβια Πράγας, Σπάρτα Πράγας), της Νορβηγίας (Μπόντο Γκλιμτ) και της Σερβίας (Μπάτσκα Τόπολα, Τσουκαρίτσκι), όπου μας ενδιαφέρουν άμεσα, καθώς έχουμε διαφορά περίπου 1500-2500 βαθμών. Οι ομάδες της Ουκρανίας και του Ισραήλ, δεν θα αγωνιστούν, λόγω του πολέμου.

Το σημερινό πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων:

Μαρσέιγ – ΑΕΚ (19:45)

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ (19:45)

Παναθηναϊκός – Ρεν (22:00)

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ (22:00)

To πρόγραμμα των ομάδων της Τσεχίας της Νορβηγίας και της Σερβίας:

Μπόντο Γκλιμτ-Μπεσίκτας (22:00)

Σπάρτα Πράγας-Ρέιντζερς (19:45)

Ρόμα-Σλάβια Πράγας (22:00)

Φιορεντίνα-Τσουκαρίτσκι (22:00)

Μπάτσκα Τόπολα-Φράιμπουργκ (19:45)

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook