Τα μοντέλα του Φλεβάρη

Τέσσερα καινούργια μοντέλα λανσάρονται στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη. Τέσσερα μοντέλα, που αν μη τι άλλο αναμένεται να συζητηθούν ευρύτατα από τους φίλους της αυτοκίνησης και αυτό γιατί μόνο αδιάφορα δεν είναι. Ας δούμε τα δύο πρώτα… Audi A1 185 PS Ίσως η πιο… hot έκδοση του νέου […]

Τέσσερα καινούργια μοντέλα λανσάρονται στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη. Τέσσερα μοντέλα, που αν μη τι άλλο αναμένεται να συζητηθούν ευρύτατα από τους φίλους της αυτοκίνησης και αυτό γιατί μόνο αδιάφορα δεν είναι. Ας δούμε τα δύο πρώτα…

Audi A1 185 PS
Audi-A1-185psΊσως η πιο… hot έκδοση του νέου Audi A1, είναι αυτή με τον turbo κινητήρα με χωρητικότητα 1.4 λίτρων και απόδοση που αγγίζει τα 185 άλογα. Η κίνηση στο Α1 185 PS θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς και θα υπάρχει ένα έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει ως στόχο τον περιορισμό των τάσεων υποστροφής. Το σύστημα XDS, είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα που προσομοιώνει την συμπεριφορά ενός μπλοκέ διαφορικού, αναγνωρίζοντας την τάση του εμπρός εσωτερικού τροχού να σπινάρει και στην συνέχεια ενεργοποιεί ηλεκτρονικά τα φρένα στον συγκεκριμένο τροχό, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη ροπή που μεταφέρεται στον εξωτερικό τροχό, ο οποίος αποκτά πλέον καλύτερη πρόσφυση.
Το Audi A1 εκτός των άλλων θα διαθέτει βελτιωμένες αναρτήσεις που θα είναι κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλές σε σχέση με το “απλό” Α1, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν βελτιωμένο σύστημα φρένων και στον στάνταρ εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται πλέον τα συστήματα ESP, ABS και ASR.
Τέλος, το κιβώτιο είναι αυτόματο 7 σχέσεων S Tronic ενώ για την αλλαγή σχέσεων υπάρχουν και paddles στο τιμόνι. Ενώ για το 0-100 θα χρειάζονται μόλις 7 δευτερόλεπτα, με την τελική του μικρού της Audi να αγγίζει πλέον τα 225km/h

Opel Corsa

Opel-Corsa_2011Μετά τις αλλαγές στο πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και την γκάμα των κινητήρων, στις αρχές του 2011, η Opel ρίχνει στην αγορά το ανανεωμένο και στον τομέα της εμφάνισης Corsa. Το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του χαρίζει μία πιο σπορτίφ, ελκυστική εμφάνιση, εντάσσοντας το πλέον στις νέες σχεδιαστικές τάσεις που επικρατούν στην γερμανική φίρμα.

Οι διαστάσεις των αεραγωγών επαναπροσδιορίστηκαν διαμορφώνοντας ένα σπορ ύφος. Ο κάτω αεραγωγός έχει αυξηθεί σε πλάτος και ύψος, διευρύνοντας οπτικά το αυτοκίνητο. Οι εντυπωσιακοί προβολείς θυμίζουν τώρα ‘μάτια αετού’, ενώ ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας σχήματος ‘φτερού’ που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Insignia και τώρα υιοθετούνται σε όλα τα νέα μοντέλα Opel. Το αναβαθμισμένο εσωτερικό των προβολέων λάμπει σαν πολυεδρικό κάτοπτρο υπογραμμίζοντας ακόμα περισσότερο τη σπορ εμφάνιση.

Οι νέοι προβολείς ομίχλης με ενσωματωμένες χρωμιωμένες λεπίδες ολοκληρώνουν το νέο γοητευτικό πρόσωπο του Corsa. Η νέα εμφάνιση αναδεικνύεται με τέσσερα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου και ένα μεγάλο, ανασχεδιασμένο Opel Blitz στην πίσω πόρτα.

Κάτω από το καπό του νέου Opel Corsa κρύβονται κινητήρες με απόδοση από 65 hp μέχρι 192 hp. Αυτή η οικογένεια κινητήρων αναβαθμίστηκε το 2011 με πολλές νέες μονάδες που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 μέχρι 13%, αυξάνοντας παράλληλα την ισχύ στις περισσότερες περιπτώσεις.


Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook