Τα μοντέλα του Φλεβάρη

Τέσσερα καινούργια μοντέλα λανσάρονται στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη. Τέσσερα μοντέλα, που αν μη τι άλλο αναμένεται να συζητηθούν ευρύτατα από τους φίλους της αυτοκίνησης και αυτό γιατί μόνο αδιάφορα δεν είναι.  Τα δύο πρώτα τα είδαμε στο blog της προηγούμενης εβδομάδας και δεν είναι άλλα από τα: […]

Τέσσερα καινούργια μοντέλα λανσάρονται στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη. Τέσσερα μοντέλα, που αν μη τι άλλο αναμένεται να συζητηθούν ευρύτατα από τους φίλους της αυτοκίνησης και αυτό γιατί μόνο αδιάφορα δεν είναι.  Τα δύο πρώτα τα είδαμε στο blog της προηγούμενης εβδομάδας και δεν είναι άλλα από τα: Corsa_facelift και Audi A1 (185ps).

Τώρα ας δούμε και τα δύο επόμενα, τα Hyundai iX35 και Citroen C4

Οι σαρωτικές γραμμές και η ισορροπημένη εμφάνιση προσδίδουν στο ix35, τον διάδοχο του SUV Tucson, μια ιδιαίτερη ποιότητα. Το ix35 αποπνέει αυτοπεποίθηση, επιθετικότητα, δυναμισμό, σπορ χαρακτήρα και όλα αυτά χάρη στις σωστές αναλογίες και τα δυναμικές μορφές. Βλέποντας το συνολικά, το ix35 δίνει μια αίσθηση ποιότητας, κάνοντας το μια εκλεπτυσμένη εναλλακτική σε σχέση με άλλα SUVs και hatchbacks της ίδιας κατηγορίας.

Με 4.410mm μήκος και 1.820mm πλάτος, το ix35 αποτελεί ένα SUV της κατηγορίας C με δυναμικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση στήσιμο. Με τις διαστάσεις αυτές ενισχύεται η κομψή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Παράλληλα, το ix35 διαθέτει άνετους εσωτερικούς χώρους, προσφέροντας στον οδηγό και τους επιβάτες μεγαλύτερη λειτουργικότητα και πρακτικότητα.

Η πολύ κομψή αισθητική συμβάλει στην αναβαθμισμένη αεροδυναμική και σε συνδυασμό βέβαια με την εξευγενισμένη τεχνολογία, το ix35 προσφέρει καλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Οι κινητήρες είναι 2.0 λίτρων βενζίνης με 166 ίππους και ντίζελ με 184 ίππους. Υπάρχει επίσης έκδοση βενζίνης, 1.6 λ. με 140 άλογα και ένα turbo diesel 1.7 λ. με 115 ίππους. Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με κιβώτια ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά, το νέο C4 έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις: Είναι κατά 5cm μακρύτερο, 2cm πλατύτερο και 3 εκατοστά ψηλότερο και έρχεται με μια νέα εξωτερική σχεδίαση. Σε αυτήν περιλαμβάνονται πιο επιθετικοί προβολείς, μια πιο τολμηρή μάσκα, εκτεταμένη χρήση χρωμίου , οροφή που διαθέτει –πλέον- αεροτομή, πίσω προφυλαχτήρα στον οποίο ενσωματωθεί ο διαχύτης. Επίσης σύγχρονης σχεδίασης είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα. Αν μη τι άλλο, η εξωτερική εμφάνιση του νέου μοντέλου παραπέμπει στο (εντυπωσιακό) πρωτότυπο DS High Rider.

Το νέο C4 δείχνει πιο στιβαρό και σαφώς πιο ανταγωνιστικό απέναντι σε μοντέλα όπως τα VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Toyota Auris, Renault Megane κ.ά. με τα οποία θέλει να αντιπαρατεθεί στην σκληρή «μάχη» της μικρομεσαίας κατηγορίας (segment C).

Στο εσωτερικό, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και το ταμπλό του νέου C4 είναι το ίδιο με αυτό του DS High Rider, το οποίο και θα αντικαταστήσει το C4 Coupe.

Η επιλογή είναι δική σας…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook