Οι (αστείοι) κύριοι της επιτροπής αδειοδότησης

Το σκεπτικό της απόφασης για την μη αδειόδητηση του ΟΦΗ (που κακώς μοιράστηκε επιλεκτικά) μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα μνημείο κοροϊδίας άνευ προηγουμένου από τα δύο μέλη της επιτροπής που είπαν το «όχι» σε αντίθεση με τον καθύλην αρμόδιο, λόγω της τεράστιας εμπειρίας του ως δικαστικός, και πρόεδρο που με σαφέστατες και τεκμηριωμένες θέσεις […]

Το σκεπτικό της απόφασης για την μη αδειόδητηση του ΟΦΗ (που κακώς μοιράστηκε επιλεκτικά) μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα μνημείο κοροϊδίας άνευ προηγουμένου από τα δύο μέλη της επιτροπής που είπαν το «όχι» σε αντίθεση με τον καθύλην αρμόδιο, λόγω της τεράστιας εμπειρίας του ως δικαστικός, και πρόεδρο που με σαφέστατες και τεκμηριωμένες θέσεις είπε το «ναι» στην αδειοδότηση του ΟΦΗ.

Δεν έχουμε στόχο να «χαϊδέψουμε» αυτιά, ούτε να αναζητήσουμε «ενόχους», ούτε πολύ περισσότερο να αποκρύψουμε τα λάθη της διοίκησης και των νομικών του ΟΦΗ που αποδεδειγμένα υπάρχουν, ωστόσο διαβάζοντας με προσοχή την αρνητική εισήγηση των Σμαίλη και Πάλλη, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι οι δύο αυτού άνθρωποι βγάζουν ένα μένος για την ομάδα του Ηρακλείου. Μένος το οποίο προσπαθούν να το κρύψουν πίσω από «βαθυστόχαστες» αναλύσεις χωρίς όμως την πραγματική ουσία, αλλά και από «υποδείξεις» περί των κανονισμών που διέπουν την αδειοδότηση, έτσι ώστε έντεχνα να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον.
Δεν θα κάνω ανάλυση όλων των «επίμαχων» σημείων του σκεπτικού καθώς και δεν ωφελεί αλλά και έχει γίνει αρκετές φορές από την Παρασκευή που βγήκε στην φόρα η ιστορία. Απλά θα ήθελα να επισημάνω κάποια «χτυπητά» σημεία έτσι ώστε να αντιληφθεί και ο τελευταίος δύσπιστος ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα. Το «ντουέτο» (Σμαίλης-Πάλλης) αναφέρονται σε όλες τις περιπτώσεις παικτών και προπονητών περιεκτικότατα και αντί να προβάλουν την εξόφληση ή την ρύθμιση των οφειλών κάνουν «παιχνίδι» με τις ημερομηνίες.

Αντίθετα ο πρόεδρος και καθύλην αρμόδιος κάνει το αυτονόητο και στέκεται στον διακανονισμό με τους παίκτες, όπως άλλωστε και η FIFA επιθυμεί και «προσπερνά» το δευτερεύον θέμα την εκπρόθεσμης, για λίγες ημέρες, καταβολής των χρημάτων. Πάντως το «ντουέτο» έχει και πλάκα αφού για παράδειγμα στην υπόθεση Ερέρα σημειώνει ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση(!!!!!) του παίκτη προς τον μάνατζερ του για να διακανονίσει την οφειλή.  Αυτοί οι τύποι δηλαδή ήθελαν «αποδείξεις» και για τα αυτονόητα. Στην υπόθεση Σφακιανάκη αγνοούν επιδεικτικά τις δηλώσεις του παίκτη και του δικηγόρου του που δεν ζητούν τίποτα και επιμένουν προβάλλοντας «εύλογα ερωτήματα». Στην υπόθεση Πίρσμαν αγνοούν ότι ο παίκτης έχει πάρει 185 χιλιάρικα και αντιδρούν γιατί η τελευταία δόση καθυστέρησε λίγες μέρες. Στην υπόθεση Πετρά ο πρόεδρος λέει ότι υπάρχει έγγραφο που δείχνει την εξόφληση αλλά το «ντουέτο» δεν το έλαβε υπόψη του. Στην υπόθεση Σηφάκη αγνόησαν και εκεί επίσημο έγγραφο, όπως και στον Μάουρερ το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Της… βιωσιμότητας το κάγκελο

Αυτά και πολλά άλλα έκανε το «ντουέτο» που ξεπέρασε ακόμα και τον… εαυτό του στο θέμα την βιωσιμότητας.  Ο πρόεδρος κάνει εκτενή αναφορά στην μείωση κατά 40% της ζημίας σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει την αύξηση 8% στα εισιτήρια και 27% στις χορηγίες (νούμερα εντυπωσιακά με την κρίση που υπάρχει), αναφέρει το ΒΑΚ και το κεντρικό γήπεδο ως πηγές εσόδων και γενικά βλέπει πως αν αυτή η ομάδα βγει τότε θα είναι βιώσιμη.

Την ίδια ώρα το «ντουέτο» δεν κάνει αναφορά στα παραπάνω και αρνείται να συμπεριλάβει τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ γιατί λέει δεν ξέρουν αν ο ΟΦΗ ανέβει (υπονοούν τίποτα;) και ότι η αδειοδότηση προηγείται της ανόδου και του τηλεοπτικού συμβολαίου. Σιγά ρε «εγκέφαλοι». Μα αφού η αδειοδότηση γίνεται για την Σούπερ Λιγκ, πως δεν λαμβάνονται υπόψη τα τηλεοπτικά; Γιατί αν ήταν να μην βγει ο ΟΦΗ δεν θα έκανε καν φάκελο. Και στο κάτω, κάτω της γραφής σε οποιοδήποτε προϋπολογισμό περιλαμβάνονται τα προσδοκώμενα έσοδα και όχι μόνο τα δεδομένα. Και κάτι ακόμα. Το «ντουέτο» στο υστερόγραφο του λέει ότι «Προξενεί δε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως η ΠΑΕ ΟΦΗ ενώ φέρεται να είχε συνάψει σωρεία διακανονισμών κατά τις 30.03.2011, οι περισσότεροι εξ’ αυτών υποβλήθηκαν 48 ημέρες μετά τη σύναψή τους». Από το ύφος δηλαδή και μόνο καταλαβαίνει κανείς το μένος που λέγαμε στο πρόλογο, αλλά και την ανακαλουθία τους καθώς στην μεμονωμένη αναφορά τους στους παίκτες δεν κάνουν λόγο για διακανονισμούς, αλλά στο τέλος το αναφέρουν για να γίνουν πιστικοί και να δείξουν ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. Συγνώμη κύριοι αλλά είστε αστείοι.

Αν για 48 ημέρες καταδικάζεται μια ομάδα με κοντά 100 χρόνια ιστορία, τότε είναι σαν μας λέτε ότι η ληξιπρόθεσμη καταβολή των οφειλομένων είναι μεγαλύτερο «έγκλημα» από το να χρωστάς και κανείς το κορόιδο. Για αυτό μην μας… κοροϊδεύεται άλλο…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook