Αριθμοί με… ειλικρίνεια

Η στατιστική υπηρεσία κάνει την καλύτερη ανάλυση του ντέρμπι και «μεγεθύνει» αρετές και αδυναμίες Ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα είναι να αραδιάσεις ένα… τσουβάλι αριθμούς και να βγάλεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από το κανονικό. Αυτό δηλαδή που κάνουν οι πολιτικοί μας. Δείχνουν (προσπαθούν τουλάχιστον) τους αριθμούς να ευημερούν, παρόλο που όλοι εμείς γνωρίζουμε […]

Η στατιστική υπηρεσία κάνει την καλύτερη ανάλυση του ντέρμπι και «μεγεθύνει» αρετές και αδυναμίες

Ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα είναι να αραδιάσεις ένα… τσουβάλι αριθμούς και να βγάλεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από το κανονικό. Αυτό δηλαδή που κάνουν οι πολιτικοί μας. Δείχνουν (προσπαθούν τουλάχιστον) τους αριθμούς να ευημερούν, παρόλο που όλοι εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.
Στην περίπτωση πάντως του ντέρμπι ΟΦΗ-Εργοτέλη, οι αριθμοί λένε την αλήθεια και με το παραπάνω. Σε τέτοιο σημείο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, παρά μόνο μια απλή αναφορά των αριθμών. Ας τους δούμε μαζί.

Ο Εργοτέλης και ειδικότερα στην επανάληψη είχε την εδαφική υπεροχή, σε ποσοστό που αγγίζει το 60%, αλλά ουσιαστικά δεν έκανε μια φάση της προκοπής. Προσπάθησε, όπως δείχνουν και οι 96 πάσες (!!), όμως ήταν φλύαρος και ανούσιος. Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που είχε μόλις 73 πάσες, αλλά επισκέφτηκε πολλαπλάσιες φορές τα αντίπαλα καρέ. Και αυτό φαίνεται από τα 15 σουτ που έκαναν οι γηπεδούχοι, έναντι μόλις των 6 των φιλοξενούμενων.

Φαίνεται επίσης από τα 9 κόρνερ έναντι 5, αλλά κυρίως από τις 9 διεισδύσεις του ΟΦΗ, έναντι καμιάς του Εργοτέλη. Ναι, μια ομάδα που διαθέτει παίκτες όπως για παράδειγμα ο Κουτσινικούλης δεν έκανε σε 95’ αγώνα ούτε μία «μπούκα». Οι «κιτρινόμαυροι» δεν πάτησαν περιοχή, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι και τα μόλις 6 σουτ που επιχείρησαν, ήταν εκτός περιοχής. Στα καρέ του Κάρολ δηλαδή έμπαιναν μόνο με στημένα και «καμινάδες» και ουδέποτε με διείσδυση ή πάσα για να ακολουθήσει ένα σουτ. Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που είχε ποικιλία στις επιθετικές του προσπάθειες και παρόλο που είχε λιγότερα λεπτά την μπάλα στην κατοχή του, έκανε τριπλάσιες και βάλε ενέργειες με στόχο το γκολ.

Κάπως έτσι περιγράφεται με νούμερα το ντέρμπι και αν τώρα συνυπολογίζουμε ότι ο ΟΦΗ πήρε πολλά από παίκτες όπως ο Σίσιτς και ο Μπουλούτ που δεν το περιμέναμε, ενώ ο Εργοτέλης δεν πήρε τίποτα από παίκτες που περιμέναμε όπως οι Κουτσιανικούλης και Μπουντιμίρ, τότε φτάνουμε στο κοινό συμπέρασμα ότι η νίκη των γηπεδούχων ήταν δικαιότατη και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση.

Η επόμενη μέρα
Επειδή όμως πάντα υπάρχει και επόμενη μέρα, μετά το ντέρμπι, θα πρέπει επίσης να σημειωθούν και κάποια άλλα πράγματα, που κατά την ταπεινή μας γνώμη θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ο ΟΦΗ για παράδειγμα δεν έγινε… Μπαρτσελόνα με μία νίκη. Θέλει ακόμα χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο και προσπάθεια απ’ όλους, γιατί δεν παύει να είναι ένα σύνολο, στην πλειοψηφία τους νέοι, παικτών που θα πρέπει να γίνουν ΟΜΑΔΑ. Την στιγμή που το βάρος πέφτει πάνω στον Αναστόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί άριστα την κατάσταση και να «βολέψει» τους καλούς αλλά και συνάμα πάρα πολλούς παίκτες που έχει στην διάθεση του. Και μην γελιέστε, είναι δύσκολο για οποιοδήποτε προπονητή να το πετύχει.

Για τον Εργοτέλη είναι δεδομένο ότι το πρόσωπο του δεν είναι αυτό που είδαμε στο Γεντί Κουλέ, αλλά σαφώς καλύτερο. Το έχει ξανά στο παρελθόν, θα πρέπει να το κάνει και τώρα, το να σηκώσει δηλαδή… κεφάλι, να ξεπεράσει τις τρεις ήττες και να γίνει πιο ουσιαστικός. Η αναθεώρηση ορισμένων πραγμάτων και προσώπων, από πλευράς Καραγεωργίου, όπως ο ίδιος ομολόγησε στην συνέντευξη του, είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ…

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook