Ο ΟΦΗ είναι ήδη πρωταθλητής…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο Athletic.gr.

Ήταν λογικό κι επόμενο η συνέντευξη του Μιχάλη Μπούση  στο sport 24 να…ταράξει τα νερά και να προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Δεν βγαίνει άλλωστε κάθε μέρα ένας πρόεδρος ομάδας πέραν των big-4 να ανακοινώσει ότι θέλει να σηκώσει κούπα πρωταθλήματος. Το έκανε, μόνο ο Καρυπίδης, φέτος στο ξεκίνημα αλλά τερμάτισε 30 βαθμούς πίσω από την κορυφή γιατί μπορεί να είχε φτιάξει όντως καλή ομάδα αλλά όταν αλλάζεις τρείς προπονητές σε μια σεζόν είναι επόμενο ότι θα αποτύχεις.  Ο Μπούσης με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει είπε αυτό που ένιωθε χωρίς να το περάσει από φίλτρα  ή να σκεφτεί ότι μπορεί να βρεθούν αρκετοί που θα γελάσουν και θα αρχίσουν να τροφοδοτούν τα σόσιαλ με κακόβουλα σχόλια. Ο ΟΦΗ την τελευταία φορά που έκανε πορεία πρωταθλητισμού ήταν το μακρινό 85-86 όταν τερμάτισε στην 2η θέση με 38 βαθμούς στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναικό(43β) ενώ η πρώτη και τελευταία ομάδα από την περιφέρεια που πήρε πρωτάθλημα ήταν η Λάρισα την περίοδο 87-88.

Στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια είναι απαγορευμένη και μόνο η σκέψη για πρωτάθλημα από ομάδα που δεν ανήκει στους…big  γιαυτό και κανείς πέραν αυτών των ομάδων δεν τολμάει να ψελλίσει την λέξη τίτλο, διότι το λιγότερο που έχει να περιμένει είναι να του φορέσουν ζουρλομανδύα και να τον πάνε στο Δαφνί(βρε, μπας κι είναι… «τρελός» ο πρόεδρος;…)

Ο Μπούσης τι είπε; Ότι θέλει ένα κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο λόγω μπάτζετ αλλά αν υπάρχει τύχη και καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ μπορείς να διεκδικήσεις το καλύτερο. Κατά καιρούς έχουμε δει ομάδες να σηκώνουν ανέλπιστα κούπες  σε διάφορα πρωταθλήματα με αποκορύφωμα την Λέστερ πριν από εφτά χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες και μια τέτοια παρέα έγραψε ιστορία με ένα προπονητή (Ρανιέρι) που είχε φύγει ως αποτυχημένος από την Ελλάδα έχοντας αφήσει πίσω όλα τα μεγαθήρια του Βρετανικού ποδοσφαίρου και χωρίς να διαθέτει το μεγάλο μπάτζετ.

Ο ΟΦΗ, πιθανότατα, δεν θα πάρει ποτέ το πρωτάθλημα γιατί η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία ούτε και θα γίνει ποτέ αλλά οι δηλώσεις του Μπούση δίνουν ένα όραμα στον κόσμο του για το μέλλον. Η ομάδα της Κρήτης είναι ήδη …πρωταθλήτρια στον εξωαγωνιστικό στίβο με όλα αυτά τα οποία έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, με κορυφαία στιγμή το ντοκιμαντέρ για την ιστορία του που γράφει…ιστορία.

Επ΄ αφορμής αυτού άλλωστε δόθηκε η τελευταία συνέντευξη Μπούση με τον μεγαλομέτοχο να ανοίγει την καρδιά του και να εκφράζει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του για τον ΟΦΗ. Η πρωτοποριακή κίνηση της ΠΑΕ να επιτρέψει σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο να μπει στο σπίτι της και να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια και χωρίς ίχνος λογοκρισίας την καθημερινότητα της αποτελεί τίτλο…τιμής. Το να καταφέρει να πάρει κάποια στιγμή και κάποιον άλλο τίτλο εντός γηπέδων θα αποτελούσε τον πόθο  χιλιάδων οπαδών του αλλά φυσικά δεν είναι αυτοσκοπός.

Για να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί μεγάλους στόχους πρέπει πρώτα να αποκτήσει τις προυποθέσεις και όχι απαραίτητα να διαθέτει τα εκατομμύρια των «μπιγκφοράτων». Χρειάζεται όμως σχέδιο, πίστη, οργάνωση, και πάνω από όλα ένα νέο γήπεδο για το οποίο έχει ήδη μιλήσει ο Μπούσης. Το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε παλιότερα ότι για τον ΟΦΗ ένα νέο γήπεδο θα ισοδυναμεί με…πρωτάθλημα ακόμα και ποτέ να μην σηκώσει την κούπα.

Άλλωστε κανείς δεν έγινε ΟΦΗ για να πανηγυρίζει πρωταθλήματα. Ο πιο δύσκολος δρόμος είναι ο μοναχικός και αυτόν τον ξέρουν πολύ καλά στην κρητική ομάδα και κυρίως ο κόσμος της…

Υ.Γ: Και κάτι ακόμα. Με την συνέντευξη του ο Μπούσης επιβεβαίωσε…όλους εκείνους που προέβλεπαν ότι θα φύγει και θα πάει στην ΑΕΚ. Τοι έχουν να πουν τώρα, άραγε; Μάλλον θα κρυφτούν στο καβούκι τους ή μπορεί και να γυρίσουν την…μπιφτέκα (κάποιοι το έχουν κάνει ήδη). Είναι άλλωστε το… σπορ που κερδίζουν το δικό τους πρωτάθλημα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook