Ο ΠΟΑ επέστρεψε εκεί που ανήκει και το δείχνει

Ο ιστορικός σύλλογος του Ατσαλένιου επέστρεψε φέτος στην Γ’ Εθνική, και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, δείχνοντας ότι βρίσκεται εκεί που ανήκει. Γράφει ο Πάνος Κατσαρός στο άρθρο της ημέρας στο athletic.gr.

Μετά την απουσία ενός έτους από την Γ’ Εθνική, ο ΠΟΑ επέστρεψε και είναι σαν να μην… πέρασε μια μέρα. Η ιστορική ομάδα του Ατσαλένιου δεν ολοκλήρωσε με επιτυχία την σεζόν 2021-22 αφού στο φινάλε της υποβιβάστηκε στην Α1 ΕΠΣΗ. Δείχνοντας όμως σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πίστη στον στόχο, ο ΠΟΑ επέστρεψε φέτος ως πρωταθλητής Ηρακλείου στην Γ’ Εθνική κατηγορία και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα, αφού αγωνίζεται στην κατηγορία που ανήκει παραδοσιακά.

Με τον Κώστα Φραντζέσκο στον πάγκο, ο ΠΟΑ βρίσκεται στην 5η θέση του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς σε 9 αγωνιστικές και σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται έτοιμος να κοντράρει κάθε αντίπαλο διεκδικώντας τη νίκη. Στην ομάδα του Ηρακλείου «έπαθαν κι έμαθαν» πριν από δύο χρόνια όταν ήρθε ο υποβιβασμός και πλέον η ομάδα δείχνει ένα ακόμα πιο σοβαρό πρόσωπο σε κάθε αναμέτρηση, ακόμα και στις ήττες.

Ο ΠΟΑ ξεκίνησε ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα κάνοντας το 2Χ2 στις πρώτες δύο αγωνιστικές επικρατώντας της Προοδευτικής που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Super League 2 με 2-1. Παράλληλα πήρε και το πρώτο του «διπλό» για φέτος επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια ήρθαν οι ήττες με 2-1 από τον Άρη Πετρούπολης εντός έδρας και με 1-0 από τον Ηλυσιακό εκτός έδρας, όμως η ομάδα επέστρεψε στην 5η αγωνιστική εμφατικά στις νίκες παίρνοντας το Κρητικό ντέρμπι με τον ΑΟΑΝ με 2-1 σε ένα εντυπωσιακό ματς.

6η αγωνιστική και νέα εκτός έδρας νίκη για τον ΠΟΑ που «απέδρασε» από τον Ταύρο επικρατώντας με 2-0 του Φωστήρα. Η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου γνώρισε δύο ακόμα σερί ήττες (με 2-1 από τον ΑΟ Υπάτου και με 2-1 από τον Πανιώνιο), για να επιστρέψει στην 9η και πιο πρόσφατη αγωνιστική στις νίκες επικρατώντας με 1-0 του Χαϊδαρίου εκτός έδρας, βγάζοντας αντίδραση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προφανώς και το πρωτάθλημα έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο, όμως τα πρώτα δείγματα από την παρουσία του ΠΟΑ στην κατηγορία είναι άκρως ενθαρρυντικά και μόνο να βελτιώνεται συνεχώς μπορεί από εδώ και πέρα. Άλλωστε, η φανέλα και η ιστορία του τον αναγκάζουν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε πρωτάθλημα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook