Αθανασίου στον Athletic Radio: «Νίκη κάθε Κυριακή για τον κύριο Απόστολο»!

Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη και φετινός MVP των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το έξτρα κίνητρο που έχουν και για την φιλοσοφία του Σίνισα Γκόγκιτς.

Ο Γρηγόρης Αθανασίου επέστρεψε φέτος πιο δυνατός από ποτέ αφήνοντας πίσω του μια δύσκολη και σκληρή χρονιά που τον κράτησε εκτός αγώνων λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Ωστόσο, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών του Γκόγκιτς καθώς με τις αποκρούσεις του διατηρεί ζωντανό τον Εργοτέλη.

Ο γκολκίπερ του Εργοτέλη μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη αναφέρθηκε στο δικό του… come back λέγοντας ότι: «Μετά από τόσα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα και ιδιαίτερα την περσινή σαιζόν που με άφησε αρκετά πίσω ο τραυματισμός μου, θεωρώ ότι φέτος αισθάνομαι πιο δυνατός από ποτέ για να βοηθήσω τον Εργοτέλη».

Παράλληλα ανέφερε και το έξτρα κίνητρο με το οποίο παίζουν οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη όπου τόνισε ότι είναι ο Απόστολος Παπουτσάκης στον οποίο αφιερώνουν κάθε νίκη που πετυχαίνουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γρηγόρης Αθανασίου στον Athletic Radio 104,2

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Από το ρόστερ του Εργοτέλη αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, έγιναν λίγες και καλές προσθήκες. Πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο που το απαρτίζουν έμπειροι με νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για τον Σίνισα Γκόγκιτς: «Η αλλαγή του προπονητή ήταν μια πολύ σωστή κίνηση από την πλευρά της διοίκησης. Η φιλοσοφία του κυρίου Γκόγκιτς είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του κυρίου Καραγεωργίου. Μας ζητάει να έχουμε πιο ορθή ανάπτυξη και να παίζουμε ένα «στρωτό» ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να παρουσιάζουμε μια πολύ καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του Εργοτέλη: «Σίγουρα, δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε ακόμα μέσα στο γήπεδο όσα μας ζητάει ο κύριος Γκόγκιτς. Η γνώμη μου ότι το ποδόσφαιρο ξεκινάει από την επίθεση. Σίγουρα, το ότι έχουμε την καλύτερη αμυντική λειτουργία οφείλεται σε όλα τα παιδιά, από τους επιθετικούς έως εμένα που παίζω στο τέρμα. Το δυνατό μας σημείο την φετινή σαιζόν οφείλεται στην ομαδικότητα».

Για τον χαμηλό μ.ο. ηλικίας του Εργοτέλη: «Έχουμε εμπειρία καθώς αρκετά νεαρά παιδιά ήταν μαζί μας από πέρυσι και κατά συνέπεια έχουν εγκλιματιστεί. Καθημερινά, προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα νέα παιδιά ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Για την απώλεια του Απόστολου Παπουτσάκη: «Η απώλεια του κυρίου Απόστολου ήταν ένα σοκ για εμάς και χάσαμε τον ποδοσφαιρικό μας πατέρα. Κάθε Κυριακή, ένας παραπάνω λόγος για να κερδίσουμε είναι για να την αφιερώνουμε σε εκείνον. Από εκεί και πέρα, εμείς σαν ποδοσφαιριστές θέλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της διοίκησης που μας στηρίζει και είναι δίπλα μας».

Για την Καβάλα και τις υπόλοιπες ομάδες: «Είναι ομάδες που έχουν σκοπιμότητα, πως θα κρατήσουν το μηδέν και παίζουν αμυντικά. Από εκεί και πέρα, αν βάλουν γκολ από κάποια στημένη φάση τότε καλώς. Η Καβάλα έχει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ από τις υπόλοιπες ομάδες και θεωρώ ότι θα είναι μια από τις τρεις που θα πάρουν την απευθείας άνοδο».

Για τον στόχο της ανόδου: «Εμείς δεν θα κλειστούμε να παίξουμε για το 0-0 και σε κάθε παιχνίδι θα παίξουμε για τη νίκη. Αυτό φαίνεται και μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι αν πάνε όλα καλά, θα είμαστε μια από τις ομάδες που θα πάρουν την απευθείας άνοδο».

Για την παρουσία των φιλάθλων του Εργοτέλη:  «Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας και μέχρι στιγμής υπάρχει στήριξη. Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να τον έχουμε δίπλα μας ώστε να μας βοηθήσει και να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει».

Για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Είναι λογικό να υπάρχει κόπωση όμως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτόν τον λόγο έχουμε ανταπεξέλθει πολύ καλά από τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Εργοτέλη: «Όλα βαίνουν καλώς, η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και περιμένουμε μια ανάλογη συνέχεια».

Για την πτώση στην Football League: «Άλλαξαν πολλά στον Εργοτέλη ωστόσο οι άνθρωποι που τον διοικούν, διαχειρίστηκαν την κατάσταση με πολύ σωστό τρόπο. Καταφέραμε να προσαρμοστούμε γρήγορα στην κατηγορία και σίγουρα θα πάμε καλύτερα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook