Επιστροφή στην κορυφή για τον Εργοτέλη!

Ο Εργοτέλης με τον Λαμπίν να βγάζει δύο ασίστ και τους Γκαντιάγκα και Ρομάνο να χρίζονται σκόρερ επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού και επέστρεψε στην κορυφή της Football League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό για τις δύο ομάδες χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο γύρω από τις δύο εστίες.

Ο Εργοτέλης στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του στα καρέ του Τακίδη ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 15΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπίν, ο Γκαντιάγκα έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Παναιτωλικός στο 18΄προειδοποίησε τον Εργοτέλη όταν μετά από σέντρα του Καμαρά  ο Φαβάλι έπιασε την κεφαλιά όμως ο Αθανασίου με εκπληκτική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 22΄ ήρθε η ισοφάριση για τους Αγρινιώτες. Ο Φαβάλι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασίου και έκανε το 1-1.

Ο Εργοτέλης παρά την άμεση απάντηση του Παναιτωλικού και την αρχική ψυχρολουσία, αντέδρασε και στο 26 πήρε ξανά το προβάδισμα.  Ο Λαμπίν φτιάχνοντας και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, σέρβιρε και ο Ρομάνο με κεφαλιά ψαράκι(!) σημείωσε το 2-1.

Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους κάτι που είχε και σαν αποτέλεσμα να μην αλλάξει το σκορ και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Εργοτέλη να προηγείται με 2-1.

Χρειάστηκε να περάσουν 19 λεπτά στην επανάληψη για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή. Στο 64΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρομάνο και κακή έξοδο του Τακίδη ο Ζαχόρα απο πλαγια θέση δε μπόρεσε να σκοράρει.

Το χαμηλό τέμπο στην επανάληψη συνέχισε με τον Παναιτωλικό να πιέζει κάπως στο τελευταίο τέταρτο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Καρυοφύλλη με τον Εργοτέλη να φτάνει στη νίκη για να πιάνει στην κορυφή τους Απόλλων και Νίκη Βόλου, με τις 3 ομάδες να έχουν από 31 βαθμούς.

Εργοτέλης (Σ. Γκόγκιτς): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Μπουχαλάκης, Γκαντιάγκα (71′ Ευαγγέλου), Χαντί, Λαμπίν (56′ Ουέλιγκτον), Ζάχορα (82′ Κοζορώνης).

Παναιτωλικός (Ν. Καραγεωργίου): Τακίδης, Αραμπατζής, Κούσας, Ιωάννου, Σίλβα Ζούνιορ, Μελισσάς (83′ Κουτσοσπύρος), Ιορδανίδης (62΄Πασάς), Καμαρά, Φαβάλι, Μπόγιοβιτς (62′ Γιάνεφ), Γκόλιας.

Το LIVE της αναμέτρησης

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook