Αποκλειστικό: Βόμβα με Κωφίδη ο Ηρόδοτος!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του athleticradio,gr, η ομάδα της Αλικαρνασσού έδωσε τα χέρια με τον παλαίμαχο άσο του Ηρακλή και της Εθνικής ομάδας.

Αν και τα ονόματα που ακούστηκαν για τον αντικαταστάτη του Λευτέρη Βασιλειάδη στον πάγκο του Ηροδότου ήταν πολλά, εν τέλει, όμως, οι “κυανόλευκοι” συμφώνησαν με τον Σάββα Κωφίδη.

Ο έμπειρος τεχνικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του Ηροδότου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του athleticradio.gr προ ολίγων ημερών σχετικά με τα ονόματα που φημολογούνταν πως θα κάτσουν στον πάγκο της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Σάββας Κωφίδης βρίσκεται στο Ηράκλειο για το “Eugenios Gerards Soccer Camp” και η παρουσία του συνδυάστηκε με τις τελικές συζητήσεις και την προφορική συμφωνία του με τον Ηρόδοτο. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του έμπειρου προπονητή από τους “κυανόλευκους”, η οποία, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα πραγματοποιηθεί είτε απόψε το βράδυ είτε αύριο, Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Ποιός είναι ο Σάββας Κωφίδης:

Αγωνιζόταν στο χώρο του κέντρου, τέλειος χειριστής της μπάλας και ηγετικός χαρακτήρας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής το μακρινό 1981 στον Ηρακλή , στον οποίο παρέμεινε έως το 1988 μετρώντας 206 επίσημες εμφανίσεις και 18 τέρματα. Από το 1988 μέχρι το 1992 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό έχοντας 93 εμφανίσεις και εννέα γκολ συνολικά. Συνέχισε την καριέρα του στον Άρη, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε σε 126 παιχνίδια από το 1992 μέχρι το 1997 και σκόραρε επτά φορές, ενώ έκλεισε την πλούσια καριέρα του το 1999 στον Ηρακλή, με τον οποίο μέτρησε ακόμα 69 παρουσίες μέσα σε δύο χρόνια και πέτυχε 3 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 494 αγώνες και σκόραρε 37 τέρματα. Ως μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας μέτρησε 67 εμφανίσεις και ένα τέρμα από το 1982 έως και το 1994.

Στην προπονητική του καριέρα, ο Σάββας Κωφίδης ξεκίνησε το 2005 στον αγαπημένο του Ηρακλή, στο “τιμόνι” του οποίου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2007 έκατσε στον πάγκο της Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2009-2010 επέστρεψε στον “Γηραιό”, για να αναλάβει ένα χρόνο αργότερα την τεχνική ηγεσία της ΑΕΠ Πάφου και μετέπειτα εκείνη της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Τελευταία του παρουσία σε πάγκο ήταν πέρυσι, ως προπονητής στην Κ20 του Ηρακλή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook