Έδωσαν “μάχη” αλλά αποκλείστηκαν στην παράταση τα Χανιά

Τα Χανιά πάλεψαν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως δεν κατάφεραν να την πάρουν γνωρίζοντας την ήττα – αποκλεισμό από την Βέροια εκτός έδρας με 2-1 στην παράταση.

Τα Χανιά έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Κατσιμήτρο, ο οποίος κατάφερε να εξουδετερώσει συνεχόμενες φάσεις από τους γηπεδούχους, αλλά η Βέροια έκαμψε την αντίσταση αυτή στον έξτρα χρόνο της παράτασης παίρνοντας την νίκη, σε συνδυασμό με την πρόκριση στην 4η φάση της διοργάνωσης όπου θα βρει απέναντι της τον Θεσπρωτό, ο οποίος έχει προκριθεί άνευ αγώνα.

Οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου πάλεψαν, κυριολεκτικά, για 120 ολόκληρα λεπτά και κατάφεραν παρά την μικρή διαρκείας προετοιμασία, να δείξουν μια πολύ σεβαστή και ελπιδοφόρα εικόνα για την συνέχεια.

Η ομάδα των Χανίων ανέβασε στροφές μετά το πρώτο νωχελικό 10λεπτο, με τον Κόλα στο 16′ να χάνει την πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους όταν το σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 29ο λεπτό, η Βέροια είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το ανάποδο ψαλιδάκι του Φασίδη απομακρύναν οι αμυντικοί των Χανίων. Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα(43′), ο Παπαχρήστος πήρε το “ριμπάουντ” από την απόκρουση του Κατσιμήτρου στο τελείωμα του Μπουκουβάλα, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να άνοιξε το σκορ για την “Βασίλισσα”.

Στην επανάληψη, τα Χανιά έφεραν από νωρίς το ματς στα ίσια(51′), όταν ο Μαρτσάκης πάσαρε στον Λεμονή, όπου ανενόχλητος έγραψε το 1-1.

Στο 60ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Φασίδη, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φίτσας, έδωσε συνέχεια στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για την ανατροπή, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μάναλη στο 74′, όταν ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το τελείωμα του, διατηρώντας το 1-1.

Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ υψηλός, με τις δύο ομάδες να πιέζουν για το γκολ της πρόκρισης, με τον Ξεπαπαδάκη στο 89′ από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λεμονής μετά από κλέψιμο δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

Στην παράταση η Βέροια εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των παικτών του Σπύρου Μπαξεβάνου, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για το γκολ της πρόκρισης.

Το γκολ το οποίο έκρινε την πρόκριση και την νίκη πέτυχε στο δεύτερο μέρος της παράτασης (114′) ο Φασίδης, με μακρινή εκτέλεση φάουλ.

Οι φάσεις του αγώνα

4’ Δυνατό σουτ του Μπουκουβάλα ο Κατσιμήτρος πέφτει στην αριστερή του γωνία και διώχνει

14’ Λάθος γύρισμα του Μασούρα για τον Παπαδόπουλο, ο Μάναλης μπαίνει στη φάση αλλά δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του

15’ Πολύ καλό και δυνατό σουτ από τον Λεμονή, η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια της Βέροιας

28’ Ο Ζιούλης διώχνει πάνω στη γραμμή το ανάποδο ψαλίδι του Φασίδη και κρατάει ανέπαφη την εστία των Χανίων

43’ Γκολ για τη Βέροια: Ο Μπουκουβάλας σε θέση βολής, αποκρούει ο Κατσιμήτρος, αλλά η μπάλα φτάνει στον Παπαχρήστο ο οποίος από κοντά ανοίγει το σκορ (1-0)

51’ Γκολ για τα Χανιά! Εξαιρετική προσπάθεια του Μαρτσάκη ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Λεμονή που δεν έχασε την ευκαιρία και ισοφάρισε σε 1-1

70’ Σουτ του Μπουόλι στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

72’ Σουτ του Παπαχρήστου από καλή θέση διώχνει με τα πόδια ο Κατσιμήτρος

74’ Μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά με τον Μάναλη. Ο επιθετικός της χανιώτικης ομάδας βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, ο οποίος γλίτωσε τη Βέροια από το δεύτερο γκολ.

89’ Ευκαιρία για τα Χανιά με τον Ξεπαπαδάκη ο οποίος από καλή θέση σουτάρει άουτ

90+2’ Μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά! Ο Λεμονής κλέβει την μπάλα από τον Ορφανίδη μπαίνει μέσα στην περιοχή της Βέροιας, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει το σουτ του επιθετικού της χανιώτικης ομάδας

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

94’ Κεφαλιά Μπουόλι, η μπάλα άουτ

100’ Σουτ του Φασίδη, αλλά ο Κατσιμήτρος για μια ακόμα φορά διώχνει σε κόρνερ

112’ Γκολ για την Βέροια με απ’ ευθείας φάουλ του Φασίδη

120+2’ Ακόμα μια απόκρουση του Κατσιμήτρου σε σουτ του Φασίδη

Διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου) – Νάστος (Πρέβεζας/Λευκάδας)
4ος διαιτητής: Μπούμπας (Ηπείρου)

Βέροια (Κώστας Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Ντουμάνης (63’ Ιωάννου), Παπαχρήστος, Περδίκης, Ισαακίδης (63’ Μπελεβώνης), Μασούρας (86’ Μουχάλης), Μπλέτσας, Ορφανίδης (97’ Κατσούκης), Φασίδης, Μπουκουβάλας, Μπουόλι (97’ Δεμηρτζόγλου)

Χανιά (Σπύρος Μπαξεβάνος): Κατσιμήτρος, Ζιούλης, Μπάτζιος, Γκανσιέρ (80’ Νικόλης), Χιντίζδης, Ναζίμ (79’ Σκέντζος), Γκουέδες (55’ Ξεπαπαδάκης), Λεμονής, Κόλα, Μαρτσάκης (99’Ελευθεριάδης), Μάναλης (79’ Ιμεραλιλάι)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook